foto

Phil LaMarr

  • nar. 24.1.1967 (50 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Philip LaMarr sa narodil 24. januára 1967 v Los Angeles v USA. V Amerike je známy hlavne ako dabingový herec. Nadaboval desiatky postáv či už v animovaných snímkach alebo v počítačových hrách. Phil vyštudoval Harvard-Westlake Univerzitu v North Hollywood a Univerzitu na Yale. Štúdium dokončil v roku 1989 a následne sa stal členom humoristického hereckého súboru The Groundlings. Rovnako ako aj niektorí členovia tejto skupiny, aj LaMarr neskôr prerazil v televízii v zábavnej relácii MADtv.

V tomto programe sa preslávil najmä ako Desperation Lee vo Funky Walker Dirty Talker, Jaq the UBS Guy alebo ako netalentovaný R&B spevák Savante. Phil tu improvizoval aj celebrity ako Michael Jackson, Martin Lawrence, Spike Lee, Ray Charles, Ice-T, Kanye West,Chris Rock, Colin Powell, Sidney Poitier alebo Prince. Herec nakoniec opustil túto show na konci piatej série v roku 2000. Dokopy sa objavil až v 112 epizódach.

Phila sme mohli vidieť aj v niektorých filmoch. Poznať ho môžeme najmä z „tarantinovky“ PULP FICITON, kde stvárnil Marvina. To je ten chlapec, ktorému náhodou Vincent Vega (John Travolta) odstrelí hlavu v aute, kvôli čomu sa titulní zabijaci dostanú do problémov. Herec sa na chvíľu mihol aj v SPIDERMAN 2 v scéne s metrom, v STEP BROTHERS, ako si obhliada dom, alebo vo filmoch SPEAKING OF SEX a BACK BY MIDNIGHT.

LaMarr sa ale viac presadil ako dabingový herec. Jeho hlas sme mohli počuť v snímkach ANIMATRIX, SHARK TALE, TMNT, BOLT, v seriáloch FUTURAMA, FAMILY GUY, ROBOT CHICKEN, SAMURAI JACK, STAR WARS: CLONE WARS a taktiež aj v počítačových hrách Star Wars: KOTOR, Star Wars: KOTOR 2, Doom 3, Quake 4, The Matrix: Path of Neo a v mnohých ďalších projektoch. Do širšieho povedomia hlavne hráčov počítačových hier sa dostal ako nesmrteľný Vamp, ktorému prepožičal svoj hlboký hlas v úspešnej sérii Metal Gear Solid.

Pugo

Herecká filmografie

Filmy

2017 CarGo
DC Superhrdinky: Intergalaktické hry
Příšerky pod hladinou
2016 슈퍼 프렌즈
Batman Unlimited: Mech vs. Mutants
Lego DC Super hrdinové: Vesmírný souboj
Space Dogs: Adventure to the Moon
2015 Raise The ToyGantic
2014 That Guy: Pilot (TV film)
2013 Khumba
2012 A Night at the Silent Movie Theater
Čivava z Beverly Hills 3
Tom a Jerry: Robin Hood a Veselý Myšák
Zambezia
2011 Pee-Wee Herman na Broadwayi (divadelní záznam)
2010 Batman vs. Red Hood
Scooby Doo a přízrak na letním táboře
Tom a Jerry: Sherlock Holmes
2009 Afro Samurai: Resurrection (TV film)
Futurama: Fialový trpaslík
Old Dogs
2008 Bratři z donucení
Domov pro smyšlené kamarády: Na skok do fantazie (TV film)
Dragonlance: Draci podzimního soumraku
Futurama: Benderova hra
Futurama: Milion a jedno chapadlo
Něco za něco
2007 Bitva o planetu Terra 3D
Cook-Off!
Futurama: Benderovo parádní terno
Želvy Ninja
2006 Adventures of Brer Rabbit, The
Pro-Choice
2005 Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story (video kompilace)
Choose Your Own Adventure: The Abominable Snowman
Kim Possible: Velký drámo (TV film)
Proud Family Movie, The (TV film)
Škola superhrdinů
2004 AnniVersus
Fronterz
Jimmy Neutron: Win, Lose and Kaboom (TV film)
Klokan Jack: Brejden Ameriko
Příběh žraloka
Scooby-Doo a Lochnesská příšera
Spider-Man 2
2003 Animatrix
Animatrix: Program
Creepy Freaks
Dobyvatelé vesmíru
Four Fingers of the Dragon
Scooby-Doo a upíří legenda
2002 Baby Blues Christmas Special, A (TV film)
Back by Midnight
Jane White Is Sick & Twisted
Manna from Heaven
Past na rosomáka
Powerpuff Girls
2001 Assistant, The
Sex instruktor
2000 A Man Is Mostly Water
Evil Con Carne (TV film)
Lost Cat (TV film)
Otec nebo syn?
1999 The Happy Prince (TV film)
Zabijte ho!
1998 Free Enterprise
One Hand, Left
Suicide, the Comedy
Tenká růžová čára
Zoomates
1997 Eat Your Heart Out
1996 Bio-Dome
1995 Sawbones (TV film)
1994 Cool Like That Christmas, A (TV film)
It's Pat
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
1993 Basic Values: Sex, Shock & Censorship in the 90's (TV film)
Sex, Shock & Censorship (TV film)

TV seriály

2017 Bunsen je zvíře (TV seriál)
2016 Future Girl (TV seriál)
Kulipari: An Army of Frogs (TV seriál)
Lucifer (TV seriál)
The Weaponizer (S02E05)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
2015 DC Super Hero Girls (TV seriál)
Hunt the Truth (TV seriál)
Star Wars Povstalci (TV seriál)
Fire Across the Galaxy (S01E14)
2014 Star Wars Povstalci (TV seriál)
Droids in Distress (S01E02)
Castle na zabití (TV seriál)
Room 147 (S06E16)
Simpsonovi (TV seriál)
Simpsorama (S26E06)
2013 Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (TV seriál)
Turbo FAST (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Mezitím (S07E26)
Rozum a čich (S07E25)
Vražda v Planet Expresu (S07E24)
další epizody (13)
2012 The High Fructose Adventures of Annoying Orange (TV seriál)
Želvy Ninja (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Přírodňárna (S07E13)
Viva Mars Vegas (S07E12)
Hon na robolišku (S07E11)
další epizody (13)
2011 The LeBrons (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Reinkarnace (S06E26)
Rychlé čipy (S06E25)
Bojovníci s rýmou (S06E24)
další epizody (12)
2010 Avengers: Nejmocnější hrdinové světa (TV seriál)
Bite Me (TV seriál)
Svetlana (TV seriál)
Vychovávat Hope (TV seriál)
Young Justice (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Malý kabelový kabaret (S06E21)
Sváteční spektákl (S06E13)
Mutanti se bouří (S06E12)
další epizody (14)
Griffinovi (TV seriál)
Family Guy Presents: Something Something Something Dark Side (S08E20)
2009 Big Time Rush (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Pátá kulka (S02E11)
Upíří víkend (S02E06)
Goode Family, The (TV seriál)
2008 Guardians of Luna (TV seriál)
Senzační Spider-Man (TV seriál)
Star Wars: Klonové války (TV seriál)
Transformers: Animated (TV seriál)
2007 Chowder (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Griffinovi ve Star Wars (S06E01)
2006 Class of 3000 (TV seriál)
2005 Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
Barbershop (TV seriál)
Loonatics Unleashed (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
2004 Domov pro smyšlené kamarády (TV seriál)
Drawn Together (TV seriál)
Infinite Darcy, The (TV seriál)
2003 Evil Con Carne (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Smlouva s Roboďáblem (S04E18)
Afryodisiakum (S04E17)
Tři sta babek (S04E16)
další epizody (11)
2002 Dobrodružství Jimmyho Neutrona, malého génia (TV seriál)
Ozzy & Drix (TV seriál)
3-South (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Nikdo to rád horké (S04E08)
Jak chutná svoboda (S04E05)
Valentýnská odysea (S04E03)
další epizody (12)
2001 Grim & Evil (TV seriál)
Invader ZIM (TV seriál)
Liga spravedlivých (TV seriál)
Mob, Da (TV seriál)
Proud Family, The (TV seriál)
Samuraj Jack (TV seriál)
X-Chromosome (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Nebezpečné robo-známosti (S03E15)
Tak skáče čas (S03E14)
Zpívání všechny chmury nahání (S03E13)
další epizody (12)
2000 Baby Blues (TV seriál)
Static Shock (TV seriál)
Tesák - velký červený (TV seriál)
Víkendáři (TV seriál)
Futurama (TV seriál)
Jak ztratit holku za 1000 let (S02E19)
Kvílení autodlaků (S02E18)
Zachraňte vojína Bendera (S02E17)
další epizody (15)
1999 Futurama (TV seriál)
První společné V. V. ce (S02E04)
Do voleb hlava nehlava (S02E03)
Brannigan vrací úder (S02E02)
další epizody (15)
1998 Instant Comedy with the Groundlings (TV seriál)
1994 George Carlin Show, The (TV seriál)
1983 Mister T (TV seriál)

Dokumentární

2014 Kosmos - časoprostorová odysea (TV seriál)
2013 I Know That Voice
2011 LA: Město démonů (TV seriál)
The Con
2004 E! 101 Most Awesome Moments in Entertainment (TV film)
'Pulp Fiction' on a Dime: A 10th Anniversary Retrospect (TV film) - a.z.
1999 Where No Fan Has Gone Before: The Making of 'Free Enterprise'

TV pořady

2004 World Cup Comedy (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace