Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní český muzikál na hudbu Bohouše Josefa a Michala Davida s texty Lou Fanánka Hagena. Mona Lisa se odehrává v renesanční Itálii v hned několika dějových liniích. Poodhaluje tajemství vzniku snad nejslavnějšího obrazu na světě, je o nenaplněné lásce, zobrazuje umělecko-názorovou válku dvou velikých umělců: Leonarda da Vinci a Michelangela Buonarrotiho... Muzikál je nabitý hity a dává vyniknout skvělým pěveckým výkonům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento muzikál nedosahuje kvalit jiných. Je zde málo líbivých skladeb akce konci zbytečně hodně kecání. V muzikálu se má zpívat. Spousta „zpěvu“ je spíše mluvením, dost skladeb vůbec nemá melodii. Je to velká škoda, protože vizuál je dobrý. O postavách je škoda psát, vztah si nevytvoříte ani k jedné, protože na to není kdy. Jejich příběhové linie se objevují a zase mizí v nenávratnu, ale ani jedna ji nemá stálou a silnou. Jedna z nich by měla být hlavní a je jedno, zda by to byla Elisabeth nebo Leonardo. V jednom z posledních duetů se to holkám úplně rozjelo a byly každá naprosto jinde. Protože jsem hudební ignorant, nevím, zda to nebyl úmysl. Celkový dojem je velmi slabý. A proto dávám hodnocení v nižší polovině. +++Po půl roce jsem si některé skladby oblíbil, ale pouze vystříhané na CD verzi. Takže přidávám dvacet. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Prototyp českého komerčního muzikálu. Populární zpěváci, bohaté kostýmy, kašírovaná výprava, líbivé melodie a pitomé texty (aby je pochopili i ti největší tupci). Když se k tomu přidá prapodivný scénář, vzniklo něco naprosto zbytečného. Už v divadle. DVD tedy pravděpodobně vyšlo jen pro fanoušky Divadla Broadway, kýče a účinkujících zpěváků (záměrně nepíši herců). ()

Reklama

lapatata 

všechny recenze uživatele

Produkce divadla Broadway od jisté doby bohužel přistoupila k velmi nešťastnému záměru a vsadila na kvantitu na úkor kvality. Výsledkem toho je, že posledním kvalitním muzikálem byli Tři Mušketýři, kteří měli premiéru před deseti lety. Vše ostatní (od Angeliky, přes Kata Mydláře až po Mata Hari) už byly jen nedotažené snahy přimět věrné diváky k častému vracení a placení. Mona Lisa se zdála být vrcholem, tedy spíš dnem. Je tam sice jedna nebo dvě opravdu silné melodie, ale k dobrému muzikálu je zapotřebí především silný příběh a ten zde naprosto chybí. Scéna? Přesně dokazuje heslo "co nejmíň investovat a co nejvíc vydělat". Po několika málo reprízách se tento muzikál ztratil v zapomnění a nepomohlo k tomu ani angažování nebývale velkého množství opravdu zvučných jmen. Tito herci a zpěváci byli po této zkušenosti už velmi opatrní s příjmáním nabídek od produkce tohoto divadla. Mimochodem, Klíč králů, který se tu později také hrál, klesl ještě mnohem níže, byť se to už nezdá být možné. ()

Cacorka_eliz 

všechny recenze uživatele

Libreto a texty jsou tou lepší stránkou muzikálu. Mnohem horší jsou herecké (horší než pěvecké) výkony a vůbec nejhorší je hudba (až teda na některé melodie). Režie je zcela konvenční a statická. Kdyby tenhle šrot zkrátili tvůrci na polovinu, vůbec nic by se nestalo - nic byste v ději nepřišli. Pamatuji si, jak si setra, když byla malá zpívala některé písně z tohoto muzikálu (ty co zpívala Absolonová) a dnes už těm "hitům" nemůže přijít na chuť. ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Když se hned v prvním obraze objevila socha Davida, "mistrně a invenčně" zakolážovaná na pláž se zapadajícím sluncem, okamžitě se mi utavila kýčivzdorná pojistka v mozku. Myslící orgán na následující tři hodiny v sebeobraně vysadil... a tak jsem mohl s otevřenou pusou a očima obrácenýma směrem do hlavy přežít celou "Lízu" bez duševní újmy. Lehký záchvěv křeči mezi závity se ozval pouze v momentě, kdy na scénu nastoupila skvadra lyžujících sněhuláků. Z režimu "Emergency shutdown" jsem se probral až před divadlem a s úlevou jsem zjistil, že jediné, co si z uplynulých třech hodin pamatuju, je věta: "Vidíte, jak ty vlhké patrie neschnou?" ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama