Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodná televízna inscenácia na námet Marty Sväteníkovej o osudoch starých ľudí, žijúcich v domovoch dôchodcov. Príbeh Terezky, ktorá našla opäť svoj zmysel života a jej nová dcéra a vnúčatá novú starú mamu. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

retroslovak 

všechny recenze uživatele

Podarený televízny film, skvelé obsadenie, škoda, že sa tu ešte nemihla aj Hanka Meličková, ale svoje role zahrali všetky herečky výborne. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Aj v domove dôchodcov môže byť zábava. Jedna starká príde na staré kolená k synovi, druhá k vnúčatám a má byť adoptovaná cudzou rodinou. Ani netuším, či to boli len scenáristické fantázie, alebo sa takéto sociálne experimenty v tom čase naozaj robili. Film nie je žiadna veľká sláva, ale za pár zábavných momentov aspoň slabé tri hviezdy. –––– Stopercentný PES. To už robia vlnu aj zo psov? –––– Taký blázinec! Zrazu sme na jarmoku alebo v starobinci? ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Odkojen filmy s podobnou tématikou, jako například Pozor vizita nebo Smích se lepí na paty, očekával jsem, i jsa deformován současnou dobou, do poslední chvíle nějaký podraz. A vono nic. Ono je to fakt jen naivně výchovná agitka, aby si lidi brali starochy domů a ulevili tak tehdejším nedostatečným a přetíženým domovům důchodců. Nevím, jak to tenkrát bylo, v sedmdesátém šestém jsem měl jiné starosti, líbila se mi děvčata podstatně mladší, ale ten terminus technikus - nezrušitelné osvojení - který se tam tak propaguje, mohla být dobrá past, když se to domyslí. Soudružka hydinárka, která se do toho tak bezhlavě, naslepo, zcela nepochopitelně hnala, byla patrně kvalitně vymletá. ()

Reklama

Reklama