Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Jakožto absolutní neznalec korejské historie jsem zezačátku vůbec nevěděla, která bije. Film tomu moc nepomáhá, protože čas od času nahodí jméno s tím, že asi mám automaticky vědět, kdo to byl a co udělal. Co se týče akční stránky, tak je tu v podstatě absence levitujících asiatů, což je nešvar, který mě trápí ve většině podobných filmech, takže to bylo celkem fajn. Stejně tak závěrečná naháněčka v lese byla hodně napínavá, takže za to body nahoru. Příběh sám o sobě stojí za houby, on v podstatě téměř žádný není. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo tohle zvládne dál jak do 30 minut, tak je borec. Neuvěřitelná ptákovina. Začíná to úprkem sourozenců do lesa, kam je pronásledují psi. Sourozenci se schovají za keř a psi je přeběhnou, opět je najdou, až když zavříská malá Korejka – tak to pozor, psi tu nejdou po čichu a zraku - tady jdou jenom po sluchu. Takže to začíná mordem čtyř psů, pak lovem srny...bla bla bla bla...potom se jeden maník vyzvrací druhýmu do obličeje...další bla bla bla bla...amatérskej útok nájezdníků na vesnici jak z nejtrapnějšího seriálu...připitomělý střílení z luku a jupí konec…tak nějak. Já skončil u toho hurá útoku a dál STOP! Jenom jsem narychlo přejel cca po 5 minutách, jak si to vede dál a bohudík nebylo čeho litovat. Ubohá, nudná krávovina! ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Zase raz otváram svoju starú, drevenú truhlicu, ktorej obsah tvoria ázijské, historické bojové filmy Kliatba zlatého kvetu, 14 Mečov a prikladám k ním War of the Arrows. Tento film obsahoval všetko čo mám rád od začiatku a zvlášť koniec, keď sa to neskončilo happy endom. Svojou kvalitou ma upútala, už hneď úvodná scéna, po ktorej som sa obával či v takomto duchu a nasadení vydrží až do konca, našťastie moje obavy boli zbytočné. Zvuk mečov a šípov, ktorý silno vystupoval z mojich reproduktorov ma postavil priamo do deja s lučišníkom Nam-Yiom (Hae-il Park) a tak som prežíval všetky jeho emócie spolu s ním. Nezabudnuteľné dobrodružstvo doplnila výborná zvuková kulisa ako aj skvelé zábery kamery s výstižnými momentami (kruhy na čaji v šálke, keď zem sa otriasala pod dupotom kopýt koní na ktorých prichádzali nepriatelia, kvapky krvi stekajúce po vytiahnutých šípoch zasiahnutých nepriateľov , útok tigra a podobne). Akčné scény sa mi zdali v istých momentoch trocha nepriehľadné, ale to vôbec nepoškodilo tento vydarený príbeh, keď silní lovci v podobe armády sa stali korisťou pre jedného lučišníka, ktorý spečatil ich osudy do poslednej kvapky krvi a položil svoj život v boji, aby dodržal slovo, ktoré kedysi dal svojmu otcovi ochrániť svoju sestru. 100% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A tu môžeme sledovať prapočiatky vzniku sniperov. Prvá hodina čistá nuda, občasný súboj a ani vykreslenie príbehu či deja vás nezdvihne zo sedadiel. Druhá polovica je však o niečom inom. Skvelé súboje, lietajúce šípi, odstreľovanie nepriateľa. Scéna na skalách priam fantastická. Škoda nereálneho digitálneho tigra, ale potešil. Výprava nádherná, herci obstojný. U mňa to trošku zaostáva za japonskou alebo čínskou filmografiou, ale epická "podívaná" to bola. Na štyri však tomu niečo chýbalo. 3 z 5 ale s odporúčaním. ()

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Zhrešil som už len tým, že som to pozeral s českým dabingom!!!!!!!!! Fakt neviem, či si to tí dabéri nemohli bližšie naštudovať alebo čo, ale oni nazývajú Čoson ako Joseon. Zjavne preto, lebo sa to tak píše v anglickom prepise. No na výslovnosť akosi zabudli, čuráci sprostí!!! Takto mi to sprzniť! No a čo sa týka filmu, dobre sa na to pozerá, i keď je často vidieť chyby a nelogickosti, no napriek tomu sa to dá. Mne osobne sa najviac páčila prestrelka v lese po útoku tigra. Koniec presilený, divný, mohol zomrieť aj epickejšie, ale to je už jedno. Dajme tomu, že 4*. Alebo 3*??? ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama