Reklama

Reklama

Lukostřelci

  • Jižní Korea Choejongbyeongki hwal (více)
Trailer

Zrodila se legenda. Akční historický velkofilm s propracovanými bojovými scénami. Za válečných let druhé invaze Mandžuů do Koreje roku 1636 se Nam-Yi a jeho malá sestra Ja-In stanou svědky popravy svého otce a sami jen náhodou uniknou smrti. Když oba vyrostou, z Nam-Yi je skvělý lukostřelec a Ja-In se chystá na svatbu. Uprostřed obřadu je ale napadne horda nájezdníků a Ja-In je unesena přímo ze své svatby. Mandžuové ji prodají knížeti Dorgonovi, v jehož službách je jeden z nejlepších střelců, velitel a elitní bojovník Jyu Shin-Ta. S ním a jeho vojskem se bude muset Nam-Yi utkat, bude-li chtít sestru zachránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Když už jdu koukat na Akční/Historický film z 17tého století, který udělali Korejci a navíc se jmenuje "Lukostřelci", počítám s tím, že uvidím Akční/Historický film ze 17tého století, kde půjde hlavně o lukostřelbu. Navíc "Tradiční!" Korejskou lukostřelbu v celé své kráse. Místo toho se mi ti vocasové snaží prodat připitomělou pohádku, kde ani jeden z účinkujících pořádně neví co to tradiční Korejská lukostřelba vlastně je, už jen úchop luku a tětivy před nátahem je takové prznění tohoto umění, že se mi chce blejt! Vydržel jsem se koukat do místa kde ten "již odrostlej" hošíček trénuje v lese, přičemž si vítr tajemnokouzelně pohrává s jeho vatřičkou a přitom ho příjde navštívit jeho mladší sestřička. Když jsem v téhle scéně vyděl, jak při plném nátahu (přičemž síla korejských luků se pohybuje od 50lbs. a více) zkroutí zápěstím tětivu a pak vypustí šíp, chtělo se mi smát a zároveň plakat. Najednou jsem měl jen dvě možnosti.. Buď rozbít monitor mého compu, a nebo okamžitě film vypnout, hodit ho do koše a koš okamžitě vysypat. Teď se uklidňuji psaním tohoto komentáře a pomyšlením, že jen co ho dopíši dám téhle lemplovské sračce OBROVSKEJ ODPAD.! ()

Sklepkan 

všechny recenze uživatele

Jen by mě zajímalo, jestli na konci v titulcích bežela i hláška "během natáčení nebylo zraněno ani nepřišlo úhoně žádné zvíře", protože kluci šikmoocí během filmu pozabíjeli snad půlku zoo :)..Vlastně sem byl překvapen, na jak moc stravitelný asijský film se vlastně dívám. Děj je jasný, přímočarý a bez nějakých výraznějších zákrutů či zvratů, jak je tomu docela často u asijské produkce. Boje jsou pěkné, dynamické a co víc, i záporné postavy nejsou ve střílení úplné lopaty, jak tomu bývá v západní produkci, kde všichni krom hlavního hrdiny mají při střílení alespoň trojku v žíle. Když se dostanete přes pomalejší úvod (cca. 30 minut), dostanete pravej akčnák z pro nás velmi aktraktivního prostředí. U poslední třetiny filmu nebudete ani dýchat, jen aby jste se taky nestali potravou pro šípy :).. 80% ()

Reklama

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Zhrešil som už len tým, že som to pozeral s českým dabingom!!!!!!!!! Fakt neviem, či si to tí dabéri nemohli bližšie naštudovať alebo čo, ale oni nazývajú Čoson ako Joseon. Zjavne preto, lebo sa to tak píše v anglickom prepise. No na výslovnosť akosi zabudli, čuráci sprostí!!! Takto mi to sprzniť! No a čo sa týka filmu, dobre sa na to pozerá, i keď je často vidieť chyby a nelogickosti, no napriek tomu sa to dá. Mne osobne sa najviac páčila prestrelka v lese po útoku tigra. Koniec presilený, divný, mohol zomrieť aj epickejšie, ale to je už jedno. Dajme tomu, že 4*. Alebo 3*??? ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý akční historický film, který má dle mého soudu několik hrubých chyb. Jednat je to absolutně otřesná kamera v akčních scénách, klepající se jak stoletý důchodce po maratonu. Poté je to několik do očí bijících nesmyslů, např. hned ze začátku, když děti utíkají lesem, je stíhací psi nedokážou vystopovat po čichu. Bylo osvěžující nevidět desetihodinové antigravitační souboje na meče mezi dvěma velehorami. Lučištnické souboje měly opravdu grády, byť uznávám, že šípy byly digitální a v toulcích záhadně nedocházely. Jednoduše řečeno, tento film měl podle mne velký potenciál, který tvůrci nenaplnili. Ještě jsem si po celý film říkal, jaký ti Jihokorejci jsou potvory, takhle pomlouvat hodné soudruhy z Číny, že ubližují svým milým korejským sousedům. Tohle by v KLDR nikdy neprošlo. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

sniper war z šikmookého úhlu. Proč ne. V celku drsná, ale sympatická podívaná, která si sice historické osnovy opravdu jen lízla, ale za to z hlediska akčnosti na sebe Kim upletl bič, který mu bravurně vychází. Herecké výkony jsou perfektní, kamera také. Vše do dokresleno nebezpečně cool hudbou, která vás prostě nutí vydržet až do konce. Stojí to opravdu za to. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama