Choejongbyeongki hwal
War of the Arrows
Akční / Historický
Jižní Korea, 2011, 122 min
Hrají:
Hae-il Park, Moo-yeol Kim, Chae-won Moon, No-shik Park, Gi-woong Park, Seung-ryong Ryoo, David Lee, Kyeong-yeong Lee, Woo-jin Jo, Han-wi Lee, Rjóhei Ótani, Tae-yeong Kang, Hyeon-tae Kim, Soon-woong Yoo, Goo-taek Kim, Myeong-shin Park, Mi-so Lee, Eun-jin Kang, Dong-hwan Yoon, Sin-cheol Kang, Gil-dong Kim, Jae-goo Lee, Yeong-dong Moon, Seung-joon Lee, Lee-woo Kim, Ha-seok Jo, Kyu-sub Lee
(další profese)
VasaX
Jihokorejci se vytáhli! V tvorbě asijských historicko-akčních eposů sice na stopáži neslevili, ale posunuli vše ostatní do měřítek slibujících parádní podívanou. Posunuli jak postavy, tak boje, o pár kroků k historickému realismu. Jen o pár, ale v těchto končinách je to dost poznat. V eposu samozřejmě nesmí chybět drama, sebeobětování a spoustu mouder, ideálně pronášených v posledním dechu. Ale i tak je to pořád konzistentní, nepřeplácaný historicko-akční epos, co mě mile překvapil. A tolik individuální lučištnické akce a nahánění se po lesích člověk opravdu jen tak nezažije. Takže solidní čtyři hvězdičky putují směr Jižní Korea.(15.8.2013)
Shakers
Dobré, ale na Legolasa to nemá. Nie som fanúšik šikmích očí, ale keď za tou veľkou mlákou točia len samé komiksy, musel som zasurfovať sem. A celkom sa oplatilo. Podarila sa výprava, či dobová atmosféra a na oko to vyzerá fajn. Síce je to podla mňa zbytočne dlhé, ale inak si vás Lukostrelci dokážu získať. Akcia tu ma hlavné slovo a je rozhodne na čo pozerať a čo strieľať. 80% - 4*(10.4.2016)
majo25
Aj keď je začiatok trochu nezáživný, po nabehnutí na hlavnú dejovú líniu je to zaujímavá akčňárna. Uveriteľné postavy, ktoré náhle čelia nečakanej prekážke. Spracovanie je síce priemerné a hopsajúca kamera mi trochu vadila, ale plne to vynahrádza podarený scenár a príbeh zasadený do zaujímavých exteriérov.(9.3.2015)
ywo666
Prvá polka ma vôbec nebavila. Niektoré postavy sú dosť otravné. Invázia na mesto je slabá. Ale Nájazdnícu sú zas celkom drsný. Vytrhnúť dieťa žene a hodiť ho do studne. Drsné (pripomenulo mi to Tróju). Od kedy Nam-Yi začné ostreľovať armádu film sa výrazne zlepšuje. A duel v lese ktorý zvedie so skupinou Číňanov je fakt bomba. Aj keď na Legolasa sa to ešte nechytá, ale zábava ukrutná. Regulérne lukostrelecké prestrelky. Škoda prvej časti. 70%. slabšie 4*.(28.4.2014)
animario
Vydařená a poutavá historická akce. Robin Hood je proti ostrostřelci Nam-Yimu skautík ze Zelenýho údolí. Pomalejší první polovinu střídá dynamická honička v půli druhé, šípy lítají ve zběsilým tempu, kořist se stává dravcem a Nam-Yi kosí jednoho přísně vyhlížejícího mandžua za druhým. Choejongbyungki Hwal je trefa do černýho.(20.8.2012)