Reklama

Reklama

Prokletá vesnice

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Maya (Tara Basro) a Dini (Marissa Anita) sú kolegyne a nerozlučné kamarátky, preto, aj keď každá obsluhuje inú mýtnu búdku, počas práce si volajú. Maya sa priateľke do telefónu sťažuje na divného zákazníka, ktorý tentokrát neostane len pri nepríjemných pohľadoch, ale spýta sa na jej pôvod, meno a následne ju začne ohrozovať. Nakoľko Dini je stále na linke, všetko počuje a zavolá políciu, ktorá útočníka spacifikuje. Maya však zisťuje, že v lokalite zmienenej nebezpečným šialencom zdedila nehnuteľnosť. Nakoľko majú s kamarátkou obidve finančnú núdzu, do odľahlej dediny, kde ich čaká peklo na zemi, sa spoločne vydajú. (MontyBrogan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Na samotě u lesa, bo spíš hluboko v temných hvozdech žila byla komuuunita a ta byla prokletá. Jak se narodilo mimi, tak vždy jen bez kůže a to už přes dvacet let v kuse. Musím uznat, že rodit bezkůžáky asi nasere a následně je topit taky na duchu nepřidá. I tak celkem čumím jak často tam prcali páč se tam rodilo denně. To na osadu o pár skorosoukmenovců je nějak podezřele vysoký číslo, asi holt v indonésii jsou březí hodně často a vrhaj několikrát do roka. Každopádně do téhle malebné vesničky dokvačí naše hlavní hrdinka, extrémně šukézní Tara Basro, aby shrábla možné dědictví v podobě baráku jak kráva. No a co myslíte? Jasně, že to je ona, kdo za to prokletí, dle místních, může. Takže se jí tam parta hovad snaží stáhnout z kůže v naději, že tím zruší kletbu a ona zas na druhou stranu dělá co může, aby si tu kůži nechala. Xmrti mě děsila ta stará bába co za sebou tahala nohu. Buddho, to byla píča, že bych jí hned umlátila lopatou a věřte, že škoda by jí nebyla. Každopádně Joko tentokrát to bylo Ono, Chválím Tě, kluku ušatá. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Moje čtvrté setkání s Anwarem a výsledkem je průměrný zážitek, i když zklamaný jsem tentokrát nebyl. Čarodějnice, prokletá vesnice, rituál, vyděšení venkované, oběť. Pěkné lokace - les s mlhou, potok, hřbitov a loutkové divadlo. Kdyby Maya tušila, co ji v rodné vísce čeká, ani by do ní nepáchla a rozlehlý chátrající dům by nechala raději napospas osudu. Na druhou stranu vesničané by si ji stejně našli, takže až tak na vybranou neměla. Hezký je motiv se stahováním kůže, i když si ho divák příliš neužije (nepočítám tu mrtvou holčičku v autě). Zato s podřezáváním se nešetří, a tak krev teče proudem hned několikrát. Film mohl být možná kratší, i když vcelku nenudil a docela utekl. Tedy nabízelo se strašení, jenže to zůstalo někde za rohem, a tak jde spíše o drama dívky pátrající po své minulosti s místy příjemnou atmosférou, pěknou kamerou a solidní hudbou. U některých mordů jsem si ale dovedl představit, jak je kamera snímá naplno.... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tahle indonéská záležitost obsahovala takové díry v logice, že by se v nich pohodlně ztráceli sloni i těžká stavební technika, přesto mě dění v džungli ztracené vesničce paradoxně velmi bavilo. Já jsem se vlastně bavil už od začátku, když mi rozhovory mezi Mayou a Dini evokovaly palbu z MG 42 (přičemž se děvčatům ani na moment nepřehřívaly hlavně). Na rozdíl od amerických neustále marně opakovaných snahách o horor, jsem tady narazil na velmi slušnou tísnivou atmosféru, kvalitní námět, a kdyby nebylo vážně poškozené logiky, mohla to být slušná pecka. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný hororový objev, který mě hodně potěšil. Hlavně v úvodní části, než film naplno vyloží karty, je to budování atmosféry zcela mimořádné, a byl jsem z toho nekriticky nadšený. Když se pak děj přesune do odlehlé vesnice, a především když se osvětlí původ kletby, moje nadšení lehce opadlo, ale pořád to vydalo na kvalitní zážitek (dílem určitě kvůli té exotické výpravě, která je zde naprosto ústřední kvalitou). Btw. velmi vzdáleně mi to připomnělo snímek Strýček Búnmí, který je minimálně jednou tak "exoticky úlítlý" (nevím, jak líp to popsat) než Prokletá vesnice, a který si zde shodou okolností vysloužil identické hodnocení 63 %. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka sa so svojou kamarátkou vyberá do svojej rodnej osady, a opäť raz bude musieť bojovať o holý život, pretože dedinčanov trápi dlhoročná kliatba, ktorá je úzko spätá s minulosťou jej rodiny. Je to v pohode, ale žiaľ, rovnako to nie je horor, na ktorý by sa mal divák tešiť takmer rok ako ja. Anwar vytvoril celkom dobrú mysterióznu atmosféru v osamotenej lokalite, ale nič viac nepridal. Zvyšok je už len klišé - slečinka sa ukrýva, pobehuje po lese, popritom odhaľuje minulosť, snaží sa osadu zbaviť kliatby a tak ďalej. Priaznivci gore ostanú sklamaní. Nejaké podrezávačky sa síce nájdu, ale to k spokojnosti stačiť nemôže. Zaujímavé sú síce vraždy detí a novorodencov, či mačetová pasáž, ale samozrejme je všetko mimo záber, čo na nálade nepridáva. Strašidelné to taktiež nie je - duchovia sa objavia, ale tvoria iba nepodstatnú časť filmu, ktorý mimochodom mohol byť aj o 20 minút kratší. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama