Reklama

Reklama

Nerada ruším

  • Dánsko Undskyld jeg forstyrrer (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Helena je mladá sympatická dívka s poněkud výstředním chováním. V jejím životě ji trápí pouze jedna věc. Ráda by zjistila, kdo je její biologický otec, kterého ve svém dětství postrádala. Rozhodne se svým psem - matčiným miláčkem tuto bizarní situaci řešit. Její hledání a obrovské očekávání ji zavede do kdysi slavného, dnes zchátralého, kodaňského divadla plného podivných existencí. Z bankrotu a tvůrčí krize může divadelníky vyvést pouze premiéra lehce šílené hry, do níž je angažován Helenin pes. Avšak i Helena touží po malé roli, ale pro svůj sen je potřeba něco obětovat… Mistrně natočená stylizovaná komedie s citem pro atmosféru příběhu a s bravurními hereckými výkony pojednává s černým humorem o hledání sebe sama a nacházení svého místa v životě. Vtipný snímek zároveň vypráví o neobvyklé lásce plné absurdních situací. Film s nadsázkou nahlíží do atraktivního divadelního prostředí, do jeho zákulisí, kde se naplno odhalují vztahy mezi umělci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Tragikomická hříčka, absurdní postavy i děj, se mi opět v severském podání trefily do nálady. Dost jsem se zasmála, což se mi v kině dnes málokdy podaří. Představitelka hlavní role byla výborná. Je fakt, že je to menšinový film, který se vám musí trefit do nálady. Severská kinematografie mě v posledních letech čím dál tím více zajímá a baví. Obdivuji originalitu jejich témat i postav, která nám v Česku tak chybí. 75% ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

To byl ale divný film! Komedie to byla tak asi půl hodiny, kdy se to hemžilo úsměvně absurdními - i když dost drsnými - dialogy a hláškami ("Byl jsem celou noc na telefonu se Steenem kvůli tomu zasranýmu jelenovi. Říká, že se mu z jelena nepostaví"). Pak ale humor vyprchá a zůstává jen ta absurdita, kterou zosobňují všechny postavy, které se ve filmu objeví. A některé pasáže jsou vyloženě hnusné (anální znásilnění) a z některých věcí si normální lidi legraci nedělají (rakovina). Na druhou stranu Ditlevsen je skvělá. Tahleta mladá herečka má opravdu nadání - její hraní psa je skutečně nezapomenutelné. 65% . ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Henrik Ruben Genz je určitě vyznavač neortodoxností, ale mám za to, že tady trošku přepálil. Občas jsem se v tom ztrácel jak Jeníček s Mařenkou v temném lese. Na druhou stranu uznávám, že místy humorek udeřil, to zase jo. A ano, uznávám, že Sara Hjort Ditlevsen je hodně luxusní, takže její vrcení zadečkem patří mezi vrcholy celého filmu. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Sara Hjort Ditlevsen je nádherná! Tak to je asi jediný platný argument, proč se na film podívat. Komedie ani omylem, drama spíš omylem. Genz je dobrý režisér, ale moje konspirační teorie zní, že tak dlouho psal svůj debutový scénař, až nakonec frustrován k vyčerpání sepsal tohle. Jako terapie do šuplíku asi dobrý, ale pouštět to bez upozornění jiným lidem = scénaristická sebevražda. Možná, že ten poslední výstřel ve filmu patřil opravdu jemu....kéž by... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Co mi je nejvíce líto je to, že jsem se téměř nesmála. Severské filmy miluju a proto pro mě tento snímek byl zklamáním. Henrik Ruben Genz natočil před lety jeden z nejlepších filmů - Ukrutně šťastni, ale řekla bych, že asi musel prospat polovinu natáčení "Nerada ruším", jelikož já jsem se vůbec nebavila. Film mi přišel dost mdlý, "neseverský" a určitým způsobem i nucený. K hereckým výkonům mám jediné: Sara Hjort Ditlevsen je úžasná. Nejenom, že výborně hrála, ale přišlo mi, že je dvojčetem Brittany Murphy. Nejenom, že jí je fyzicky podobná, ale i pohyby a gesta, která dělala s takovou lehkostí, tím mě ohromila :) Mě vlastně ani nezajímá co bylo napsané v tom dopise a kdo koho střelil...A to je špatný. Za pár let to zkusim znovu. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama