Reklama

Reklama

Modlitba lovce

  • USA The Hunter's Prayer (více)
Trailer

Nájemný vrah Lucas (Sam Worthington) se vzepře příkazu zabít mladou dívku Ellu (Odeya Rush), čímž se z nich stanou nečekaní spojenci. Zatímco zabiják se musí vypořádat s tíhou vlastních hříchů a dívka ve vleku událostí rychle dospět, stávají se lovnou zvěří. Jejich jedinou šancí na přežití je najít a potrestat ty, kteří brutálně vyvraždili dívčinu rodinu a nyní nemilosrdně usilují i o jejich životy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Není to špatný. Vůbec ne. Akourát tomu chybí drajf. Táhne se to jak hovno proti proudu, hlavní figurky jsou Ella která je dost nevěrohodně vylekaná a Lucas, kterej by měl být tak o 20 let starší. Akcí v tom není moc, ale jsou dost povedený, strhávající. Příběh to má, a přeskočím li takovýto že jsem čekal větší nálož, a dostal jsem spíše románek, tak musím uznat a klíďopíďo dát ty hvězdy, že to vůbec není špatný. Vůbec ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Obstarožní režijní návrat, který Jonathan Mostow přijal jako sponzorský dar od Sama Worthingtona, kterému se zželelo režisérových ladem plesnivějících schopností. Z průhledného a schematického scénáře by nevyrazil něco extra nikdo. Pravda, Mostow má za sebou lepší režijní včerejšky. Nechat zdát si může svůj "terminátoří" akční sen o akčních veletočích, na něž nebyl ideální rozpočet. Ono projít se a projet se po sychravých evropských lokacích může mít své kouzlo, nečekat tedy atraktivní krajinku. Dějově standard. Po smrti svých rodičů mladá Ella (Odeya Rush) na své strastiplné cestě po Švýcarech střetne Lucase (Sam Worthington), válečného veterána, narkomana a nájemného zabijáka v jedné osobě, který ji z rodičovských pohnutek začne chránit, a méně sexuálně obtěžovat, sám má takovou cácorku v jejím věku doma. Až později se Ella dozvídá férově od Lucase, že byl najat, aby ji zabil. Pro holku je to šok, začne menstruovat, Lucas musí prostřílet cestu skrz vyslané zabijáky až k obchodu s tampony. Za nitky v pozadí tahá mocný průmyslník, který ovládá FBI, divadlo Spejbla a Hurvínka, českou politickou scénu a občas cvičí v lukostřelbě svého synka. Akce je bang bang, občas se autem srazí padouch. Napětí absentuje, režie nedodá nic překvapivého, neobjeví se ani žádný dějový zvrat, něco, co by prospělo filmu dostat jej z průměru. Prostě jen rovná, přehledná krajina, žádný kopec, útvar, co by se vryl do paměti. Worthington film tahá z béčkovosti, Odeya Rush v pohodě, hlavní záporák se nepovedl, zbytek nohsledů klade dvojici překážky nijak extrovním způsobem. Literární předlohu neznám, nezajímá mě, tady není literární kroužek. Film je naprosto průhledný a režijně vyvanulý sprej. Zbývalo jen telefonu odstřihnout šňůru. Šňůra značky Worthington to podržela. 5/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám jeden problém a tím je nepochopitelné chování postav. Lucas bývalý voják, který musel na misi ublížit pejskovi je nájemný vrah. Ovšem incident jej tak rozhodil, že nedokáže zabíjet. Jeho oběť Ella se dozví, že ji chce zabít, ale při konfrontaci mu uvěří že ji nezabije páč prostě nemůže... A tak se ti dva stanou spojenci proti těm co najali Lucase a teď jdou po obou... No, já myslím, že nájemný vrah by se prostě ,,nezakecal'' jak říkají Cimrmanovci.... Přitom to bylo celkem akční, výpravné, ten anglický zámeček se mi líbil... Taky nechápu, miliardář, zámeček a u brány 3 chlápci ochranky... Až budu miliardář a budu vlastnit takovýhle zámeček, bude mně střežit celá armáda ostrejch chlapíků..o tom žádná! :-). Celé to bylo takové divné a závěr to docela zazdil. Byl jak z filmu Věčně mladý ! jen tam chyběla ta B25 na útesu ... Dávám tedy za dvě injekční stříkačky.. * * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový celkem obyčejný film o tom, jak se jeden zabiják rozhodne, že pro jednou bude za klaďase a pomůže jedné dívce se trochu pomstít na zemřelých rodičích, a hlavně přežít, protože i jí někdo jde po krku. Worthington není vyloženě špatný, ale film má jen jednu dvě scény, které z hlediska akce dovedou nadchnout. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný filmík o nájemném zabijákovi mající určité výčitky svědomí. Má zabít mladé děvče čemuž se vzepře a naopak se z nich stanou spojenci. Takovýto námět ve světové filmografii není ojedinělý, jen tentokrát zpracován v krapet poklidnějším duchu, takže se v žádném případě nejedná o nějakou akční excesy. Určitý potenciál to však má, jen ne bohužel pro každého. Někdo se ponoří do děje, někdo se bude nudit. Ale tak už to ve světě filmu prostě bývá. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • Když se Lucas (Sam Worthington) snažil přesvědčit Ellu (Odeya Rush), že mu může věřit, ukáže ji jak vyprázdňuje zbraň. Nejprve vyprázdní komoru tažením závěru zbraně a až poté vyndá zásobník. V takovém případně se však do komory dostane další nábojnice ze zásobníku, který byl vyndán až poté. (koudelt)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama