Reklama

Reklama

Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě

  • Švédsko En duva satt på en gren och funderade på tillvaron (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jako moderní Don Quijote a Sancho Panza, tak Sam a Jonathan, dva cestující prodejci s drobnými cetkami, nás vezmou na kaleidoskopickou toulku lidskými touhami. Na výlet, který nám ukáže krásu jednotlivých momentů lidského života, malichernost druhých, humor i tragédii, které se skrývají uvnitř každého z nás, majestátnost života či lidské slabiny. S panoramatickým výhledem poukazuje holub ze své ptačí perspektivy na lidský stav. Opeřenec je ohromen lidmi – jejich aktivitami, pošetilostmi, pýchami a nervozitou, kterým se snaží porozumět a pochopit je. Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě je třetím závěrečným filmem Anderssonovy trilogie o lidském bytí, ve které se tvůrce snažil vytvořit napětí mezi banalitami a podstatnými věcmi, mezi komickým a tragickým – ukázat protichůdnost a dynamickou povahu existence, zatímco formuje myšlenku, že lidský druh potenciálně směřuje k apokalypse, ale také že její výsledek máme ve svých rukách. (Film Europe)

(více)

Diskuze

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence 2014 LiMiTED 1080p BluRay x264-RRH

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Vyrovná se to předchozím Anderssonovým kouskům (Písně z druhého patra a Ty který žiješ)? Já mám pro tu jeho poetiku slabost, ucelený příběh ty filmy sice postrádají, ale tematicky drží pohromadě.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Bizzaremifo

Anderssonovým zámerom je zachytiť podoby života, čo sa mu, myslím, celkom podarilo, i keď mi to občas prišlo povrchné a na efekt. Ale zvolená forma zámeru slúži dokonale (navyše toto je presne jeho rukopis).

Bizzaremifo

Bizzaremifo (hodnocení, recenze)

no..tak čakal som všetko..ale neviem, či sa tento film vôbec dá nejako pochopiť ako celok. Je to v podstate súbor absurdných scénok, ktoré medzi sebou len pramálo súvisia. Tak do zhruba polovice filmu to ešte ako tak dávalo nádej na zaujímavý film, ale po príchode kráľa! to zašlo až do príliš veľkých absurdít, wtf scénok pribúdalo a úplne sa vytratil humor. Film sa dá asi hodnotiť len po umeleckej stránke, dejová línia úplne absentuje.

na příspěvěk reagoval Madsbender, RigorMortis

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Dan9K

Veď aj má povesť najpomalejšieho auteura.

 

Mimochodom, videné včera na slávnostnom zahájení SCANDI. Dojem niekde medzi dobrým a priemerom, čiže 3*. Mnoho scén výborne premyslených, dobre napísaných a precízne natočených, ale často som mal pocit, že to ide vyjadriť aj stručnejšie a rýchlejšie. To bude asi môj špecifický problém s Anderssonom, pretože u Bélu Tarra alebo Tsai Ming-lianga mi pomalosť, či dokonca vyprázdnená narácia ani trochu neprekáža, naopak.

RigorMortis

RigorMortis (hodnocení, recenze)

Videné v rámci filmového festivalu. Síce som vďaka ázijským filmom na absurditu zvyknutý, no škandinávske komédie (ak som to tak vôbec mohol nazvať) zrejme nebudú mojou šálkou kávy. Od polovice filmu som v kine len trpel a čakal na záverečné titulky. No uvidíme, čo ma ešte prekvapí.

Pafl

Pafl (hodnocení, recenze)

Totéž, co Písně a Ty, který žiješ. Možná nejslabší z celé trilogie, pokud se na to díváte s očekáváním něčeho nového. Jinak poctivý Roy Andersson posledních let.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Be2Can je zde, zahájí ho Chlast s Mikkelsenem

Be2Can je zde, zahájí ho Chlast s Mikkelsenem

04.10.2020

Přehlídka toho nejlepšího z prestižních filmových festivalů z Berlína, Benátek a Cannes dokončila svého festivalového průvodce, a tím i seznam filmů, které mohou diváci letos očekávat. Přehlídka tak… (více)

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama