Reklama

Reklama

Turbo je obyčejný malý šnek, který má velký sen. Žít život hlemýždím tempem ho neuspokojuje, touží po mnohem vyšší rychlosti. Neustále trénuje, své pokroky měří metrem. Jeden metr dokáže aktuálně „uběhnout" za sedmnáct minut. Kvůli tomu příliš nezapadá do hlemýždího společenství. Mezi hlemýždi se totiž nenosí velké sny a velká rychlost, důležitějším ukazatelem jsou odpracované hodiny na hlavním zdroji obživy, tedy na „rodném" rajčatovém stromku. Turbův bratr Čet, jehož krédem je „Bezpečnost na prvním, posledním i všech ostatních místech", má svého bratra rád, ale také má obavy, že Turbova posedlost rychlostí ho jednou přivede do neštěstí. Jeho nejhorší obavy se naplní ve chvíli, kdy Turbo opustí rodné rajče a vydá se do světa, aby si splnil své sny o vyšší rychlosti.  Fatální střet se speciálně upraveným motorem nadupaného sportovního auta změní jeho molekulární strukturu a díky této podivné nehodě získá Turbo superschopnost: Neuvěřitelnou rychlost. V tu chvíli se přestává pohybovat šnečím tempem a jako neónová střela si to drandí ulicemi Los Angeles někdy i ve třísetkilometrové rychlosti. Ale i když je Turbo nabitý turbo rychlostí, nedokáže uprchnout Titovi, spolumajiteli kalifornského stánku s rychlým občerstvením, jehož koníčkem a velkou vášní je organizace šnečích závodů v nákupním centru Starlight Plaza. Tito záhy pozná Turbův potenciál a zařadí ho do své stáje, mezi „šnečí jezdce" s ulitami, které připomínají závodní mini autíčka. Tito drsní hlemýždí závodníci se s Turbem rychle spřátelí a společně se vydají na cestu plnou dobrodružství, protože rychlíka Turba pouhé šnečí závody rozhodně neuspokojí. Na cestě za snem si uvědomí, že těžko uspěje sám bez pomoci druhých a že když pomůže splnit malé sny svých kamarádů, pomohou mu na oplátku splnit ten jeho, velký – vítězství ve slavném závodu Indy 500, kde budou jeho soupeři opravdová auta. (CinemArt)

(více)

Videa (56)

Trailer 2

Recenze (333)

MiaMoonlight 

všechny recenze uživatele

Když se šneček objevil poprvé na závodní dráze a nažhavil ulitu, tak jsem se podívala na přítele a položil mě strašný záchvat smíchu. Na jeho pobavený dotaz "Co je?" jsem odpověděla něco ve smyslu "To je hrozná prdel, my tady hodinu ležíme a čumíme na šneka co jezdí po závodní dráze." a odpadla jsem na další dvě minuty. Zoufalé časy si žádají zoufalé filmy a tak po týdnu v nemocnici člověk prostě bez problému hodinu čumí na turbo šneka a nepřipadá mu to ani tak divné. I přes humornou stránku věci to nic nemění na tom, že ten film je stupidní a já doufám, že příště natočí film s lenochodem, třeba na bruslích, to je jedno, hlavně že tam bude ten jeho epic face a ne jen slizká nudle. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Auta v slimačom tempe. Je to decke, rodinne športové a príbehovo klasický neprekvapujúce, ale asi som vadný a slimáky fakt nemám rád, ale hlavná postava mi k srdcu neprirástla. Keď tento animák náhodu zmeškáte o nič ste neprišli. Jedine, že by ste mali radi slimáky, v tom príde odporúčam. Inak film je to dosť pomalý (príbehovo nezaujímavý) a slizký (nezaujmú moc ani postavy) rovnako ako hlavný hrdina. 60% - 3* ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Hezký animovaný film,který pojednává o šnekovi,který má převeliké přání:chce se stát závodníkem a závodit na jedné z největších závodních soutěží Indianapolis 500.Sen se mu nakonec splní.Prostě příběh jednoduše vymyšlený,ale mě to stačilo.Sice film spíše pro menší děti,ale i tak jsem se někdy dokonce zasmál.Takovéto filmy mě velice uklidní a pořád se mi líbí a myslím,že z nich nikdy nevyrostu.Hodnocení:75% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Komu tento animák pustit ? Nejlépe nějakému malému dítěti s velkou fantasií, protože dospělejší publikum v tom uvidí četné chyby co autoři odflákly. Také tento animák nepřináší nic nového, ohrané dvoj smysli jsou také staršího data a příběh je o tom, že i malý šnek může dokázat velké věci, což je na tento druh žánru normální, ale je to podané starým způsobem s jinými "herci". Po vizuální stránce je to průměrné téměř podprůměrné. HODNOCENÍ: 69% (3*) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběhově neskutečně obyčejný animák, který sází na to, že s outsidera se stane hvězda, která je nakonec nakopána do zadku jinou hvězdou, tentokrát opět závodnickou, aby se pak postavil na vlastní nohy, nebo na vlastní slizký sval v tomhle případě, a všem ukázal, že i šnek to zmákne v náročných závodech. Hezké prostředí a prapodivné postavy ještě nezajistí to, že před sebou budete mít skvělý film. Nebudete. Tohle už je podvod na děti, protože ani Američani nejsou schopni přijít s originální zápletkou, ale sází jenom na líbivé postavy. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (5)

  • V útrobách studia Dreamworks byla neustále zaparkována americká formule organizace IndyCar, aby měli tvůrci okamžitý přístup k závodním vozům. (Dr Lizal)
  • Netradičně je v animovaném filmu použita opravdová značka elektroniky, konkrétně značku HP, jejíž logo je vidět na laptopech, které se ve filmu objeví. (dandislav1991)
  • Úradujúci šampión organizácie IndyCar Guy Gagné je výstižne pomenovaný podľa francúzskeho slova "(Avoir) Gagné", čo je v danom jazyku príčastie minulé od slovesa "vyhrať". (odmocnina)

Reklama

Reklama