Reklama

Reklama

Boží stvoření

  • USA Child of God (více)
Trailer

Child of God je příběhem násilníka a vyvrhele společnosti Lestera Ballarda, jež se odehrává na úpatí Apalačských hor v Tennessee na začátku šedesátých let dvacátého století. Ballard se rozhodl pro zničující život mimo civilizaci a společenské konvence. Přišel o rodiče, bydlení i sebeúctu. Žije v jeskyni a díky krutým zločinům a vlastní degradaci klesl na samotné dno společnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z režijních pokusů Jamese Franca, tentokrát o pohledu do duše narušeného psychopata. Špinavá předloha McCarthyho je z filmu cítit, hlavně v jeho pomalém tempu, ale bohužel se jedná o slabé zpracování, jelikož tempo je vyloženě utahané a psychopatický Haze je pro roli silně nevýrazný a nepřesvědčivý. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tak nevím... 1) Boží 35letý James Franco (zde scénárista, režisér a cameový herec) mrhá svým talentem a charismatem na projekty, které, pravda, znějí zajímavě, ale nějak se mu nedaří je zživotnit. Nebýt vynikajícího Jamesova kamaráda Scotta Hazeho (titulní role), na film by se nedalo ani pohledět. 2) Nejvíce mi vadí, že deklarovaný vývoj božího dítěte, onu "degradaci na samotné dno společnosti" (Cinemax), si musím jenom domýšlet. Knihu jsem nečetl, nicméně ve filmu je Ballard od začátku až do konce pořád jeden a ten samý, nemění se, a jediný vývoj spočívá v tom, že divák očekává nevyhnutelné a jenom se dohaduje, co to bude. 3) No a vůbec nejhorší je, že vskutku nekonvenční počínání hlavní postavy ve mně nevybudilo žádné emoce. Necítím sympatie, odpor ani lítost, všechno kolem milého Ballarda je mi prostě fuk. 4) Malá poznámka k některým komentátorům: Co je to za film, k jehož pochopení musím znát knižní předlohu? ()

Reklama

Eoin 

všechny recenze uživatele

Francovi sa podarilo z celkom jednoduchého románu spraviť ešte jednoduchší film. Skvelo vyňal nepodstatné a ponechal iba hlavnú dejovú líniu a to bez toho aby odstránil prvky typické pre McCartyho tvorbu. Sto minút ubehlo ako hodina a ja som film strávil lepšie ako som očakával aj keď ide o zvrátené dielo, ktoré pôsobí sympatickejšie v knižnej podobe. Divákom, ktorí odchádzali s kinosály, odporúčam o filme si niečo prečítať pred tým ako sa pevne rozhodnem, že naň pôjdem. Ostatným, ktorým sa film aspoň trochu páčil navrhujem prečítať knihu. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Lester Ballard (Boží stvoření) = Nekrofil, blázen a vidlák. Film je drsný a nebojí se ukázat svojí nechutnou stránku. Hlavní představitel hraje dobře ale to je skoro jediný dobrý na filmu. Příběh je nudný a tupý a rozhodně si mě nijak nezískal. A zbytečně dlouhý, posledních 15 minut leze jeskyní a pak běhá po louce to bylo zbytečný. 30% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James Franco natočil totální psycho. Něco, o čem se bojí leckdo promluvit. A natočil to víceméně dobře, i když je tam plno hluchých a bezvýznamných míst. Každopádně Scott Haze byl jasná volba. Já nevím, jestli ho James viděl už někdy předtím s něčím podobným v tomto filmu, ale hůř ani líp vybrat nemohl. Díky němu je totiž tenhle film hodný zapamatování. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • James Franco chtěl původně natočit adaptaci McCarthyho románu „Krvavý poledník“. Z důvodu nedostatku času musel od projektu odstoupit. (Pria)
  • Zajímavou paralelu vytváří film na konci, kdy hlavní hrdina bojuje bez ruky o život v jeskynním komplexu. Podobný problém řešil režisér James Franco ve filmu 127 hodin (2010), kde hrál zaklíněného horolezce. (markyzgero)
  • Příběh se odehrává v Tennessee, natáčení však probíhalo v Západní Virginii. (Pria)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno