Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Recenze (153)

Mastersn 

všechny recenze uživatele

Brána do záhrobí je více nechutná než děsivá,ale asi jako většina Fulciho filmů.Na konci kde se vše zvrhne na zombie horor jsem nevycházel z údivu nad stupiditou jedné hlavní postavy,kdy po několika sejmutých zombících stále nepochopí že zombíka zabijete jen střelou do hlavy.No nemám slov,už nikdy více to nechci vidět. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Urvi ho řetězem...no úvod a závěr na pět hvězd:-) Jsou místa, kde je atmosféra tak zahuštěna, že by ji nerozkrojila ani motorová pila. Je ovšem problém, že tehdejší italohorrory ji díky hudbě a přemíře nápadů udržet neuměly. To, co si pak z filmu nejvíce pamatujeme, je právě ten hnus a gore v pokročile oldschoolové podobě. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Nechtějte po Fulcim nějaké vysvětlení proč točí tak brutální nesmyslné filmy,on to totiž sám neví,tím je vyjímečný a nekompromisní ve všem co dělá,V tomto filmu je dost gore scén, násilností,ale k jeho filmům to prostě patří. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že děj je chatrnější a někdy se to táhne. Ale zaplavila mě ta správná hororová atmosféra a je tu poměrně dost pamětihodných gore scén. Fulci se s nikým a s ničím moc nesral a nachystal tu velice slušnou dávku hnusu a krve, nebudu prozrazovat, ale pár scén je fakt síla. Konec byl super, já se celkem bavil, velmi solidní hororová jízda. ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně brutální a atmosféricky nahuštěný horor od mistra Fulciho. Atmosféra je tu opravdu budována tak že jsem při některých scénách stále čekal až se něco stane protože byl neuvěřitelně cítit že se něco musí stát. Až jsem si to skoro i přál protože chvílemi jsem byl tak napnutý že jsem skoro praskl. Nakonec se stejně stalo něco úplně nečekaného. Fulci zde zvolil metodu naprosté strikce a nezdráhal se ukázat nic a v brutálnosti některých scén zašel pěkně daleko. Scéna s pavoukama (FUJ FUJ) nebo s psem "ochráncem" se mi usadí v hlavě dlouho. Něco takového jsem ještě neviděl. Při sledování tohoto filmu jsem se opět přesvědčil že borci jako Argento nebo právě Fulci mě každým svým filmem překvapí. Jejich repertoár vražd a zabíjení všeho druhu musí být opravdu rozsáhlý. Prostě pro milovníky gore jsou tohle ty pravy filmy. Bohužel vyskytly se i nějaky chybky. Pár trapných a vyloženě špatných scén ( zombie v nemocnici, ulomky skla v obličeji..) které postupně převažovali nad těmi dobrými a to v poslední třetině která byla asi nejhorší z celého filmu. Tak slibnej rozjezd vystřídaný naprosto skvělým prostředkem a ukončen bohužel divným a poněkud rozbředlým koncem.Přemýšlím o tom jetsli dát 3 nebo 4 *.No dám 4 hvězdičky ale jen kvůli tomu že je to Fulci. Ale je to těsně. Kdybych měl srovnat Beyond s Domem u hřbitova tak by jasně prohrál protože Dům u hřbitova je pro mě skoro bezchybný. U Beyondu se pár chybiček urojilo takže tak no.... ()

GoustDog 

všechny recenze uživatele

Několik prvních a posledních minut filmu je dobrých, atmosfericky temných. Hudební doprovod je místy také velmi zajímavý. Ovšem vše ostatní je brak - nelze to snad zařadit ani do béčkové kategorie... ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu jistě pecka. A řekl bych i dnes. Byť už ne taková. Rozhodně by se zde na tomto filmu měli někteří „trikaři“ poučit a vzít si příklad, že to jde i bez digitálu. Dějově to dost zakopává, je to blbina, ale dá se to skousnout. Tento hloupý děj je totiž obalen gore efekty. Spád to má, hluchota je, ale ne bezúčelná. Určitě doporučuji se podívat. Nejlépe v noci. I když vyvolat strach asi u tohoto gore nebude zrovna prioritou že? Nu, já si ty triky ocením dost vysoko pro nápaditost a počet. ++++++++++++To co zde píše jako Festival otrlého diváka byl pod parou a viděl jiný film. Nástin obsahu sedí od Caligariho, ten je správný. ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Fulciho chuťovky, smiešne herecké výkony, šialené dialógy a detaily na oči (bez tých by to nešlo). Ak existoval kráľ brakového hororu tak to bol Lucio Fulci. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Dost hustý a atmosférický horor, chvílemi jsem sice pochyboval, protože i tenhle snímek měl několik hluchých míst, ale jako celek film fungoval naprosto skvěle a ten závěr byl přímo šokující. 90 % ()

MFZB 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca vecička, Fulciho filmy sa mi vždy páčili, každý bol niečím zaujímavý a niečo mal do seba. O tomto filmíku som ani nevedel a dozvedel som sa tak trochu neskoro, ale tak rozhodol som sa siahnuť po ňom a oplatilo sa. Každopádne ide zatiaľ o najkrvavejší film Lucia Fulciho aký som kedy videl. Tá hudba vo filme nemala chyby a tiež aj dobrá atmosféra. Samozrejme najväčším plusom pre mňa teda aspoň boli zombies, len škoda, že v plnej paráde som si ich mohol vychutnať 10 minút pred koncom. Koniec som dva-krát veľmi nepochopil, no ale už nevasí, každopádne sa jednalo o dobrú a dosť krvavú podívanú. Scéna s pavúkmi bola perfektná, to ma najviac na filme asi dostalo. ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

9/10. E tu vivrai nel terrore - L'aldilà je neuvěřitelným hororovým potěšením. Ano, máte všichni pravdu, chybí pořádný děj, ale proč by to mělo vždy vadit? tohle je čistoskvoucí hororová mašinérie, která mě naprosto uzemnila. Jednoduše lze říci, že na nějaký velký děj nebyl čas. Snímek na nás neustále hrne spoustu hororových scén a skvěle se mu daří kombinovat v jednotlivých scénám různé hororové prvky, a to dělá tento snímek ojedinělým. Hororové působení na diváky je opravdu obrovské. Tady bych poprosil dát stranou děj, herecké výkony i dialogy a nechat se nést na božské vlně hororového potěšení. (to už jsem tu jednou zmínil). Já se tentokrát nebudu bát dát za plný počet, protože za posledních půl roku se mi k tomu žádný horor nedobral, takže myslím, že teď přišla ta správná chvíle. ()

linger 

všechny recenze uživatele

Hotel postaveny na jednej zo siedmich bran do pekla - to je napad! Prvu pol hodinu ma to dokonca aj celkom bavilo, malo to neodskriepitelnu hnilobnu atmosferu a zaujimavy rozbeh. Postupne ma zacalo iritovat niekolko veci: 1. Fulci sa vyziva vo vydlabavani oci vsemoznymi sposobmi, zeby nedostatok originality a fixacia na tuto cast tela? Casom to omrzi a scenu s pavukmi, ktore niekolkonasobne deflorovali tvar obete som sledovala skor s pobavenim. 2. Krv strieka z ran sposobom ako z detskej vodnej pistole a pripomina ovocny dzus, v jednej scene priam jahodovu penu (mnam... ibaze mala predstavovat kyselinu, co niekomu rozleptala ksicht). 3. Udajne v jednej zo zaverecnych scen obsadili do roli zombikov bezdomovcov platenych alkoholom, sudiac podla hereckych vykonov na ulici vyhrabali aj hlavnych predstavitelov. 4. Krvacanie z cela pri zabodnuti crepiny do lica. 5. Stracala som sa v deji a hlavne postavy snad este viac. Preco by atmosfera a proklamovana pocitovost mala ospravedlnovat nelogickost a nedomyslenost? 6. Preco sa to nemohlo jednoducho odohravat v Taliansku? Vyslovnost mien "Jack" a "Jill" v originale ma ubijala a pes tej slepej zenskej mal hrozne meno (Dicky). 7. Scena uteku pred hrbou zombikov mi priamou umerou znizovala IQ. Hlavna hrdinka len stoji a vrieska, takze ju nemaju problem chytit ani mrtvoly pohybujuce sa rychlostou podnapitych bezdomovcov a jej partner ich striela stylom: zabera len strela do hlavy, ale treba zacat dvomi do brucha. Niezeby nebolo osviezujuce si pozriet taliansku hororovu produkciu...rozhodne to bolo "ine" :) ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Silnej "retro" začátek a silnej konec - jinak ale "itálie"... Většina gore scén vypadá hodně samoúčelně, jako že je Fulci měl v šupleti a pak je do filmu narval ať to stojí co to stojí... Navíc doktor, kterej má málo nábojů ale furt jako pako stříli zombíky do břiicha i když sme si všichni všimnuli, že funguje jen headshoot. Bod za zelený oči Catriony MacColl. ()

JesterKruger odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILERY: To si děláte ze mě srandu?! Takto vysoké hodnocení??? Ok.. Ok... Tento film je skutečné peklo. Atmosféra je úplně nulová. Nesmyslné reagování postav. Nuda!!! Je to nuda!!! A aby toho nebylo málo, tak film skončí špatně jen z toho důvodu, že John nestřelil Schykea do hlavy. Proč tvůrci do filmu radši nedali to, že Johnovi v ten moment došly náboje. To by bylo lepší ne??? Vždyť všechny předchozí zombíky střelil do hlavy. Tak proč ho ne? Na to já nemám nervy! Tohle je fakt sračka, a jeden z nejhorších hororů, které jsem viděl. To gore ani neřeším. U scény s ukřižováním se mi chtělo zvracet. Takže tu scénu jsem radši přeskočil. Vůbec se nedivím, že se tato sračka líbila Tarantinovi. To gore. To se mu muselo líbit. OPRAVA: Daleko horší Fulciho film než toto je Dům u hřbitova. ()

morbido 

všechny recenze uživatele

No tady som čakal o mnoho mnoho viac dost som sa nudil...možno takych 50% ale Fulci ma sklamal stále som čakal kedy sa to poriadne rozjede ale ono sa to nerozjede.Možno nabudúce až dostanem chut pojdem s hodnotením vyššie...ale možno aj nižšie. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

No nenudil jsem se,ale je to nelogický a blbý až na půdu. Sakra k čemu tam byla ta slepá holka? A co ta malá holka? Gore je sice špičkový, ale taky by to chtělo, aby jednotlivé scény na sebe navazovali. Třetí hvězdičku dávám proto, protože jakmile se na scéně objeví zombie tak jako by to byl jiný film. Opravdu ten konec je excelentní! Což je škoda, protože přivětší snaze z toho mohlo být něco velkého. ()

robzombie 

všechny recenze uživatele

Mono VHS, pro mě jeden z porevolučních filmů (myšleno "distribuce" v ČR), který měl celkem strhující průběh. Na druhou stranu z dnešního pohledu už zas tak struhujícně nepůsobí a zbyde Vám prostor na zhodnocení absolutně otřesných hereckých výkonů, pokulhávající scénář. Přesto myslím, že narozdíl od některých dnešních hororů má své kouhlo. ()

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama