Reklama

Reklama

Brána do záhrobí

(festivalový název)
  • Česko Zombie: Město duchů (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Luisiana 1927: jedné noci přijíždí do zdejšího hotelu skupina mužů a z pokoje č. 36 vyvlečou násilím muže, který je podezřelý z provozování černé magie. Zavlečou ho do sklepení hotelu a tam brutálně ukřižují. Svým činem však způsobí otevření jedné ze sedmi bran pekla, o které se píše v magické knize Eibon. Luisiana 1981: do opuštěného starého hotelu přijíždí mladá žena, která zde hodlá začít nový život. Brzo však zjišťuje, že s hotelem není něco v pořádku... (caligari)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (154)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takže máme tu strašidelný dom, sexy ženu, ktorú treba ochraňovať, starú knihu, ktorá je kľúčom k mytológii a krivdu z minulosti, ktorá čaká na svoju pomstu. Lenže v dome strávime menej času, ako by bolo kvôli napätiu treba, ženská má viac rozumu, ako jej ochranca, ktorý potom, čo zistí, že zombies treba strielať do hlavy, stále to skúša aj do brucha, jednoduchú a neprepracovanú mytológiu, ktorá nedáva žiaden extra zmysel a onú oživlú mŕtvolu s krivdou, ktorá je tak pomalá, že by jej utiekol každý z osadenstva filmu. Za všetkým nie je iba peklo, ale aj myšlienkové prázdno. Nefunkčnosť filmu nebudem obhajovať rokom vzniku, pretože ak sme už u pekla, tak ešte starší Hellraiser fungoval vo všetkých smeroch omnoho lepšie. Navyše štáb nezohnal viac ako dve tarantuly, takže tie zvyšné sú gumenné. Lenže ono je to taká bizarnosť, že každý, aspoň minimálny fanúšik hororu to skrátka musí vidieť. Vyššie hodnotenie, ako som zamýšlal, dávam kvôli vydarenému záveru. Myslím tým poslednú scénu filmu. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Pane Fulci, byl jsem fakt v napjatém očekávání, protože hned úvodní scéna s lynčováním jednoho nebožáka v domě byla výborným vtahovákem do příběhu. Ten je ale poměrně rychle degradován a stává se tak plytkým, nezáživným a neuvěřitelně nudným, že se Brána do záhrobí stává otravnou podívanou k dočumkání. Opravdu ztráta času, jen jediná věc, která stojí za zmínku jsou naprosto luxusní gore efekty, kterých tu je požehnaně. A jedná se občas o pěkně bizarní situace ze kterých někomu "lehce" hrkne. Zařazení ve Video Nasties seznamu je spíš k podivu, protože se o nic tak bouřlivě šokujícího nejedná. Slabý kousek. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Krištalicky čistý horror, kde ruka v ruke kráčajú desivá atmosféra, ktorá sa nádherne stupňuje a legendárne gore, na ktoré zaručene nezabudnete. Podfarbený geniálnou hudbou a bezchybným nápaditým spracovaním je to zážitok, ktorý nemá jediného hluchého miesta. Nie je náhoda, že i po toľkých rokoch je ten film rovnako legendárny a z každým pozretím je to stále neopakovateľná záležitosť. Fulci still lives ! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Záležitost výhradně pro hororové freaky. Lucio Fulci je úchyl, který se vyžívá ve zdlouhavém a velmi detailním devastování lidského těla. Scénář je jedna velká sbírka zpravidla nelogických a hloupých samoúčelných sekvencí, v nichž laciné a nesmyslné záminky slouží téměř vždy pro více či méně efektní (ale ne efektivní) a značně důsledné zobrazování krvavých a nechutných detailů. Sice se tam skoro pořád "něco děje", ale to bohužel ještě neznamená, že je to zábavné a pochopitelné. Mizerný ústřední hudební motiv a vcelku toporné herecké výkony také zrovna nepotěší. Jistým plusem však určitě je, že se to alespoň netáhne jak smrad, tudíž nuda jako taková moc nehrozí. 50 % ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Mé oblíbené téma pekla/démonů/duchů apod., dobré zdejší hodnocení a zařazení v "101 hororů, které musíte vidět, než umřete". Problém ale nastává, když má divák co dělat aby vydržel prvních 10minut, natož celý film. Nejsem si jistý, zda děj (pokud se tomu zde dá tak říkat) je opravdu tak dementní a nebo mi jen něco uniká, ale to myslím že ne. Aby toho nebylo málo, tak mi k tomu dají ještě tak hroznou kameru, že found footage filmy u mě hned poskočily o level více. Herci asi byli také jen bezdomovci, stejně jako nahá těla ležící na zemi na konci v Abyssu, jen zkultivovaní. Ale asi to bylo spíše těmi blbými dialogy. Abych si snímek ještě více užil, tak Fabio Frizzi asi někde zapomněl hudbu pro tento film, protože hudba mi někdy připomínala spíše dramatickou Pobřežní hlídku (např. scéna v márnici. hudba ve 30 minutě) než hororový snímek a rok 1981 fakt argument není. Samotné gore scény již působí spíše úsměvně než nechutně a jsou to jediné, na čem tento snímek stojí, proč je někde zakázaný a asi i proč má takový ohlas. Atmosféry, natož hororové, snímek totiž také moc nepobral. Celkově ale tento snímek je ztráta hodiny a půl života. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Při závěrečné scéně, když se Liza a John ocitnou v Abyssu, "hráli" nahá těla ležící na zemi bezdomovci a lidé z ulice, které za tento výkon platili alkoholem. (Chatterer)
  • Film byl zamýšlen jako pocta Antoninu Artaudovi (1896-1948), francouzskému dramatikovi a zakladateli žánru tzv. divadla krutosti, které Fulci velmi obdivoval. (gjjm)
  • Fulciho pojetí pekla je založeno na popisu Danta Alighieriho. (gjjm)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama