Reklama

Reklama

Smrtící spona

  • Itálie Murderock - uccide a passo di danza (více)

Obsahy(1)

Detektivně laděna kombinace nahoty a krve v podání nejslavnějšího italského režiséra hororů Lucia Fulciho. Prestižní taneční akademie v New Yorku. Klidnou hladinu každodenní rutiny naruší brutální vražda mladé studentky, jejíž srdce bylo probodnuto ozdobnou sponou. Policie je bezradná, a tak se do vlastního pátrání pouští sama ředitelka taneční školy se svým přítelem. Rozplétaní klubka děsivých tajemství postupuje však příliš pomalu a vraždy přibývají... (Řitka video)

(více)

Recenze (46)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tohle, že natočil Fulci? Suverénně nejhorší film, jaký jsem od něho viděl. Už samotný název Smrtící spona hovoří sám za sebe. Příběh je takřka nulový, i když se snaží být opředen detektivní zápletkou. Samotné vraždy jsou trapné a provedení za pomocí spony mi přišlo dost komické. I mistr Fulci se někdy utne a bohužel tento film je smutným důkazem. Takřka celou stopáž filmu jsem protrpěl. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Minimálne po technickej stránke pôsobivé. Film stojí hlavne na niekoľkých výnimočne vydarených scénach, ktoré vynikajú hlavne vďaka kamere a srihu (tanečné scény, sprcha, snová pasáž s takmer kubrickovskou atmosférou). Absencia krvi mi nevadila, ba bolo celkom zaujímavé sledovať mesiara Fulciho v úlohe rozprávača. Podhodnotený film. (6/10) ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Ide o uhľadenejšie giallo odohrávajúce sa v Spojených štátoch. Kvalita však ostáva iba talianska - slabé herecké výkony, slabé dialógy a početné logické nezmysly. Tenká ihlica prenikajúca ženským prsom vydáva prapodivný zvuk, už len to, že nejaký zvuk vydáva, je úsmevné. Fulci bol vždy režisérskym babrákom a nie je tomu inak ani pri tomto trileri, v ktorom sa diváka snaží zneistiť, resp. presvedčiť o pohnútkach vraha, ale nedarí sa mu. Ani motív, ani napätie, ani vraždy nepôsobia dobre či aspoň originálne. Poteší aspoň pár pekných "herečiek", nejaké nahotinky a miestami atmosféra, ale fakt iba miestami. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že Fulci patří mezi moje nejoblíbenější režiséry, ale podařilo se mu natočit během jeho bohaté kariéry dost velice zdařilých filmů ( z nichž některé mám velice rád), takže jej považuji za hodně dobrého režiséra. Tady ovšem šlápl trochu vedle. Očekával jsem od něj další solidní giallo, ale dostalo se mi jakéhosi odvařeného thrilleru, který rozhodně svým kolegům moc velkou čest neudělal. Po hororové stránce to bylo dost slabé – absence potřebné atmosféry byla citelně znát. Přitom Lucio se vždy vyznačoval hlavně tím, že dokázal vytvořit hustou atmosféru (nejen u gialla, ale i ostatních subžánrů) a hlavně svými gore scénami. Tady se ovšem divák nedočká ničeho z výše uvedeného. Po detektivní stránce už to bylo trošku lepší, ale ani tady nečekejte žádné zázraky. První dvě mord scény ještě ujdou a drží se poctivé šablony podobně laděných kousků, ovšem s postupem času z celého filmu vyprchá i zbytek náznaků jakéhokoliv napětí. Nebýt dobrého výběru pohledných hereček, asi bych se na to ani nedodíval. Polonahá děvčata, zajímavé taneční úbory a sexy hlavní hrdinka Olga Karlatos (která se rozhodně umí odvázat mnohem více) – to jsou tak jediná pozitiva celého filmu. 30% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nevím na co si Fulci hrál, tohle se mu opravdu moc nepovedlo. Tam kde vždy Fulci exeluje je atmosféra ale tady ani mrtvola nebere. Hudba byla též tragická. Aspoň vyšetřování bylo zajímavé. Jo a taky gore, gore je pro Fulciho samozřejmost, ale tady není vůbec žádné. Film ho sice sám o sobě nepotřeboval, ale byla to věc která možná tenhle film zachránila od průměrného snímku. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama