Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Aamir Khan má svoju pointu. Otvára množstvo citlivých otázok, v ktorých sa navyše ešte s chuťou porýpe, akoby solil už tak pekne krvavú ranu. Avšak na jednu otázku by som i ja rád poznal odpoved': v Indii je milon krajších herečiek, tak prečo on si vybral do tohto filmu práve takú, ktorá sa celý film ksichtí, akoby si špliechla do gatí a nevie, kam to vyhodiť... ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Aby se mimozemšťan - ve stejném těle jako člověk - mohl vrátit na svou planetu, potřebuje pomoc boha. Ale - kterého? Když je těch náboženství tolik... Zkouší bohy všech náboženství které potká, ale jeho prosby jsou bez odezvy... Tak které je to pravé? Je naprosto zklamán. BohuŽel i křesťané se k němu zachovali tak, že byl jen zmaten... Zajímavý a vtipný film o hledání - k zamyšlení. A shlédnutím snad nic nezkazíš. Ale jako křesťanský ho doporučit nemohu, protože je okolo i spousta věcí, které jsou nedoporučitelné. A jakési poselství film sice nese a on dojde vlastně ke správnému závěru, ale hlavní poselství filmu je spíše - všechny náboženství jsou na prd... ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Dlhšie som sa tomuto filmu vyhýbala, aj vďaka dosť negatívnym komentárom na tomto serveri. V tomto okamihu to hlboko ľutujem. Tento film je úžasný, skvelá hudba, veľká chyba že neboli preložené piesne, veľká chyba!! V tomto filme všetko funguje vtipy, humor, smútok, šťastie, láska, skvele všetko ladí a vytvára dokonalý obraz. Dovolím si striktne nesúhlasiť s tými, ktorí tu podotýkajú, že v tomto filme boli zosmiešnené náboženstvá. Bolo zosmiešnené presne to čo zosmiešnené byť malo, falošný predstavitelia rôznych náboženstiev, samotná viera (v ktoréhokoľvek Boha) tu neutrpela žiadnu ujmu. Film nesie v sebe hlbokú myšlienku o tom, že by sa mali ľudia zamyslieť nad tým v čo, komu a prečo vlastne veria... Tlieskam autorom, tlieskam Anushke aj Aamirovi, skvelý film, skvelý, skvelý..... ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Rozhodne sa nenechajte zastrašiť prvou časťou filmu. Mal som problém zvyknúť si na hrdinu, ktorý sa mi zdal riadne nesympatický. Rovnako dosť trápny humor. Myslím, že tie úlety mali odľahčiť tému, ktorej sa tento film bude venovať v druhej časti. A tou je hľadanie Boha a skúmanie náboženstiev. Pocit z celého filmu nakoniec veľmi pozitívny. Originálne podaná dilema. Mimozemšťan hľadá svoj ovládač, nevinný, správajúc sa ako "malé dieťa", nepoznajúc klamstvo. A potom prídu tancujúce autá... Hodnotím to ako veselý film, ktorý nenapádne pritvrdzuje.... ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Většinou bolywoodu nedávám plnou palbu, ale tohle mě jako bezvěrce oslovilo, další film, co mě utvrdil, že náboženství je jen nástroj k ovládání davů, a že to někdo před tisíci lety někam sepsal a davy tomu začali věřit, je jen výmysl člověka k jeho prospěchářství. Kde chybí racionální vysvětlení, tam je víra, ale čemu má dnes člověk věřit, proč je tolik věřících a každý věří něčemu jinému, naučit se vzory našich předků, čemu věřili oni a předali to dál a dál, až se z toho stane fanatizmus. Víra, co to vlastně je? Bytí je jen jedno, tak se snažím víc být než nebýt. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)

Reklama

Reklama