Reklama

Reklama

Tajemství a smysl života

  • angličtina The Meaning and Mystery of Life (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co je smyslem života? Co je láska, humor, strach a smrt? Je všechno jen sen? Kdo jsme a kam směřujeme? Probudíme se, vzpomeneme si? Na tyto a další otázky se snaží nalézt odpověď celovečerní film Petra Vachlera s názvem Tajemství a smysl života. (Falcon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

baiskon108 odpad!

všechny recenze uživatele

Projednou jsem nechal svého vnitřního cynika spát a šel tomu vstříc, otevřený i těm sebehloupějším moudrostem a odhodlaný poznat ten tajemný smysl žití! A ano, pan čmelák tu hlásá vskutku nadživotní perly! Bez cynika to zkrátka nešlo, jinak bych se u tohoto idiotského zpracování jen propadával studem a trapností stále hloubš a hloubš do sedačky. Že se tam nepodaří z tak velkého kvanta zdrojů vtěsnat ani jednu zajímavou myšlenku, tomu tedy říkám jistá forma umění. Poté, co jsem si vyslechl, že „voda je šťastná, když se na ni díváme, a smutná, když se na ni nedíváme,“ jsem měl pocit, že už mě jen zkoušejí, zda ještě furt vnímám. ()

luczi

všechny recenze uživatele

Líbivej citát a tlachání mluvících hlav z vás duchovního člověka neudělá, takže určitě ani ne tenhle film, ale věřím, že jako nástroj krátkodobého naplnění vnitřní prázdnoty motivačními moudry to mnohým poslouží. Recenze za tepla jsou vždy nejlepší: https://www.youtube.com/watch?v=XxVHeBsS_4M Kde se mimochodem bere v lidech ta do nebe volající drzost vyjadřovat se zaujatě k věcem, kterým rozumí jako koza petrželi? Nevím, kolik lidí vyléčily rady Jardy Duška a teď i Vachlera z rakoviny, zato moc dobře vím, komu život zkrátily. Není to hezký pohled, jenže u toho už podobní chytrolíni nejsou, zajímají se o vás jen do té doby, do kdy jste ochotní/můžete platit. Opravdu doufám, že existuje to, o čem pořád vy samozvaní mudrcové a mistři jalových mouder melete - a to karma. Protože pro vás je v pekle speciální místo hned vedle prodejců hrnců. Jo, a samozřejmě si, vy probuzení diváci, nezapomeňte koupit nějaký filmový merch (třeba tapetu na plochu za 300 stovky, tričko a hrníček), protože tvůrci se taky musí nějak živit. A pokud se vám film i přes tolik pozitivních recenzí profláklých ezošmejdů (Lukavec, Vojáček atd.) nelíbí, tak jste podle Chauna prostě neprobuzená nevědomá chátra, ovce zblblé systémem a vůbec nic nechápete. Návod, jak být ezoterikem Chaunova naturelu snadno a rychle, abyste se i vy mohli stát platnými členy kolektivně narcistické skupiny těch lepších: probuzených, naleznete zde: https://www.ezokraviny.cz/2023/07/ezoterikem-snadno-rychle.html ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice jsem si přála, aby se mi to líbilo - pustila jsem si předtím i několik rozhovorů s Petrem Vachlerem (a ty byly zajímavé) a do kina jsem šla rozhodnuta, že svůj obvyklý cynismus nechám v hluboké hibernaci a dovolím si na chvíli plně obnažit duši a otevřít se, bohužel to ale vůbec nepomohlo. Především mi nesedla ta forma. Nefungovalo to na mě. A i když věřím (a snad i vím), že mnoho z těch mluvících hlav jsou chytří a inspirativni lidé, tady zněly ty jejich z kontextu vytržené  motivační citáty jako prachobyčejné banality, které by napadly snad každého. V některých případech i jako úplné pitomosti. A z čeho jsem zklamaná asi nejvíc - ten příběh mě nedojal a ani jako celek mě to neosvítilo, ani nenakoplo; neřeklo mi to nic nového o světě, ani o mně. Což jsem v první chvíli přikládala věku a odžitým zkušenostem, ale když jsem to pak rozebírala se synem (21 let), který toho nažito ještě mnoho nemá, viděl to úplně stejně. Respektive ještě více kriticky, ten to dokonce odmítl úplně. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velikášské dílo Petra Vachlera se tváří jako definitivní existenciální odpověď na největší otázky, ale nabízí spíš ideologicky formované motivační pojednání o reinkarnovaných duších a rutinním milostném čtyřúhelníku. Řadě lidí film může otevřít oči a přivést je na cestu poznání, ale za cílovou duchovní destinaci se kvůli své manipulativnosti a okrajové vyhraněnosti považovat nemůže. Triky jsou pěkné, herci však nemají co hrát a jejich postavy postrádají životnost i hloubku, jakou bychom od takto hlubokomyslně zamýšleného vyprávění očekávali. Vše navíc kazí i přehnaná délka a nadužívání totožných postupů a doprovodných frází, které můžeme najít na facebookých zdech motivujících se teenagerů. ()

jigsaw44 

všechny recenze uživatele

Dlhy 2,5 hodinový príbeh o štvoruholníku pri ktorom sa ezoterici a pseudovedci snažia vysvetlit aké je tajomstvo a zmysel života, pritom si občas navzájom odporujú, hovoria polopravdy, čo može byt v niektorých krajných prípadoch aj nebezpečné (ako napríklad len pozitívnym myslením a bylinkami sa dokáže vyliečit rakovina!). Všetko vidia svojím "tunelovým videním" a chýba k tomu hlavne kritické myslenie a logika. K tomu vás čmelák poučuje typu "toto je takto", ale nehovorí o tom "prečo je toto takto", prípadne tam povie iba nejakú prázdnu nelogickú metaforu. Ezotericky naladení ludia tomu budú davat vysoké hodnotenie, ale v skutočnosti je to tak na 1-2 hviezdy. Na to, že film sa vyrábal 10 rokov, je dost slabý. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objevuje kolem 60 respondentů. (Kaleidoskop)
  • Natáčení začalo již v roce 2012. Od poloviny června roku 2013 pak byly filmovány hrané sekvence na Šumavě. (AnčaRambo)

Reklama

Reklama