Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už celé generácie detí v mestečku Summerset počúvajú pred spaním príbeh o zlej čarodejnici zvanej Wicked, ktorá žila v neďalekom lese a živila sa deťmi, čo jej zabezpečovala večnú mladosť. Pre dnešnú generáciu mladých ľudí je to už len folklór. Blíži sa Halloween a osemnásťročný Zach sa spolu so svojimi priateľmi rozhodol vydať do lesa a vypátrať dom, v ktorom vraj tá čarodejnica bývala. Čoskoro sa všetci presvedčia o tom, že na každej legende je minimálne zrnko pravdy. Bosorka sa totiž vrátila a detičky má stále zo všetkého najradšej... (beso74)

(více)

Recenze (63)

iolaos odpad!

všechny recenze uživatele

Už asi v polovině mi bylo zle. Zprasený kříženec žánrů teenage fantasy a pochybných rodinných melodramat, kterými maminky na mateřské (nebo řekněte kdo jiný by se na to díval) zásobuje stanice Home Box Office 2 v dopoledních hodinách pracovního týdne. Čarodejnice jak z maškarní vesnické "shot down the witch" party s výrazem debila a nevyzpytatelnou rofl mimikou vraždí prostinkým grapem za obličej ...a jinéé pi****** protkané digitálním šajzem, který ve své době zvládaly už 486ky... holy crap, tohle je fakt gól ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Laciný horor o lesní čarodějnici těžící z tajemné legendy. Stačí jí jen šutrákem vysklít okno a ona si pro vandala přijde. Les, tajemno a magická postava - to zní lákavě. Ve skutečnosti je les nasnímán mizerně, cudná nahota raději z velké dálky, aby ani ňadro vidět pořádně nebylo, a gore? Rozervané hrdlo navnadí, hák na maso zklame a mlýnek na maso byl trestuhodně nevyužit. U levných hororů mám raději poctivé mechanické efekty a masky, než odporný digitál. Čarodějnice v pytli od brambor rovněž hraje desátou ligu o jejím doupěti nemluvě. Ankh v pentagramu? Prosím? Tvůrci se buď zbláznili, nebo netuší. Kladná a sympatická postava jakoby neexistovala, což nevadí, pokud mají všechny zařvat, jenže to se bohužel nestalo. Přesto dám dvě hvězdy za snahu vytvořit alespoň u pár scének napětí. Doporučit však lze jen zoufalcům, kteří nemají nic lepšího po ruce. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Úplná fantázia. Bodík je vlastne za názov , ktorý filmu sadol ( chápeš ) .Aj ten bod som prerozdedila za tú zbesilú WITCH jazdu a odvahu spáchať niečo také. Povážlivo sa začína zväčšovať počet Xkrementov v tomto žánry. Verím ale vo svetlejšiu budúcnosť.. Aj tá " oná "( neviem a nexcem vedieť ) vyzerala ako modelka, ktorá bola čarodejná, ako dnešná doba na Slovensku Záverečné pestrofarebné inferno potvrdilo , že ak to neskonzumuje TV tak to presunie do rádia. . Sama sa divím , že som minula toľko písmenok. F*cked, The. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

A zase to tu máme..,Stále sa opakujúca partička prihlúplych teenagerov ide riešiť veci nevídané (v tomto prípade),alebo sa ocitnú v neriešiteľnej situácii.. .Tento horor s prívlastkom akční tak to už vôbec nie ma nudil a to tak veľmi,že som musela niektoré pasáže preskočiť.Hrôza a des,no v inom slova zmysle.Najviac ma dostali naši hrdinovia skrývajúc sa v kríkoch a pritom si svietiach baterkou.Akože palec hore :) Slabé 2 hviezdy za vcelku slušný nápad,no už horšie podanie a spracovanie.Celé mi to prišlo ako nevydarený remake alebo skôr pokračovanie čarodejnice s Blair. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor s efekty dělanými na koleně si jde svojí neotřelou cestou až k tmavému lesíku. Dávná legenda praví, že v lesích Baker County přebývá čarodějnice, která moc ráda mladé masíčko. Loví hlavně děti, aby si zachovala mladost a mladé lidi, aby si zachovala sílu a krásu. Dá rozum, že kdyby snědla Babiše, moc by si nepomohla. Přece jen halit se do kápi, už ji asi omrzelo a nyní je načase přivítat u své chýše novou zásilku mladých lidiček, kteří se sem přišli porozhlédnout ze zvědavosti. Před nedávnem se z jejich městečka za nevysvětlitelných okolností ztratila malá holčička, která porušila jednu ze zásad, a sice nerozbíjet okno chatrče. Čarodějnice pak následně ztrestá provinilce tím, že z něj namele lahodný mok. Horor s neotřelým námětem, to vždycky potěší. A když má režisér šťastnou ruku při castingu, dopadne to i pro Wicked diváka dobře. Před kameru poslal sice neznámé, avšak sympatické mladíky a slečny. Za zmínku stojí hlavně ty slečny. Diana Hopper a Jess Addams se na kameře vyjímají dobře. Sice do svlékání se hrnula pouze druhá jmenovaná, ale nechybělo mnoho a večerní koupání bylo i se salutováním. Pokud jde o efekty, jsou na filmu tím nejslabším. Někdy jsou až předpotopní (efekt opravení rozbitého okna) a ani čarodějnice to se svými kouzly moc nevytrhla. Nejbídněji vypadal lepkavý kokon, kterým čarodějnice své oběti omotala. Stačil průvan a nebylo by co řešit. Výsledná hmota na obětech totiž vůbec neulpěla a držela silou vůle. Ovšem pomletí unesených obětí na sračky, podstatně dojem vylepšilo. Pořád je nutno mít na paměti, že jsme v intencích laciného horůrku za pár hadrů. Je tedy příjemným překvapením, že samotná čarodějnice vypadá dobře, respektive hnusně a kupodivu i strašidelně. Sice nějakou dobu trvá, než se zjeví ve své plné kráse, ale nebyl jsem zklamán. Pokud vás štvou přechytralí policisté, tak zde se vyskytuje dvojka, co persekuje místní omladinu a celkově na všechno hází salám. Film má pomalejší rozjezd. Rozjíždí se pozvolna. Stejně tak i konfrontace s lidožravým monstrem probíhá postupně. Druhá polovina, kdy se v setmělém lese bojuje o holé životy s čarodějnicí, je dynamická a napínavá. Režisér Peter Winther se spíše specializuje na televizní tvorbu a inklinace k ní je znát. Dokázal však, že se v rámci limitních možností umí pohybovat ve ztemnělých lesích, do kterých přitáhl "pohádkové" Zlo (ve filmu se čarodějnici říká Zlá) se sympatickým rozměrem. Neopomnělo se na žádané atributy pro moderní mladé a hororové publikum, jako jsou pohledné slečny, nějaký ten masokombinát a spád filmu, který se každou minutou zvyšuje. S touhle čarodějnicí nebyla nuda. A přes tu lacinou produkci se přeneste. Pokud si myslíte, že to nepůjde, tenhle hororový kousek obejděte. 80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Když Zach (Justin Deeley) se svým bratrem (Devon Werkheiser) vyráží ve sklepě dveře, jsou dveře jednokřídlé a bílé. Když je ale vyrazí, jsou dvojkřídlé, hnědé a na místě, kde bylo zábradlí, je nyní kamenná zeď. Taktéž je vidět člen štábu. (Litsarch)

Reklama

Reklama