Reklama

Reklama

Open Grave

  • Velká Británie Open Grave
Trailer 1

Muž sa prebudí v otvorenom hrobe plnom mŕtvych tiel. Postihla ho strata pamäti, a preto nevie, kto je, ako sa na toto desivé miesto dostal a či je vrahom tých obetí on sám alebo niekto iný. Zachráni ho tajomný muž a dostáva sa do domu plného cudzincov, ktorí taktiež trpia stratou pamäti. Pri odhaľovaní záhady, kto je vlastne vrahom, sa začína boj o život. (kubqo)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (133)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem slyšel ze svého okolí dost rozporuplné ohlasy a tak jsem mu moc nadějí nedával. Zvláště když se děj měl údajně točit okolo zombie tématiky, která mi tedy rozhodně blízká není. Dal jsem mu však šanci a popravdě musím říct, že jsem nakonec vůbec zklamán nebyl. Dokáži se však vcítit do pocitů těch, kterým film přišel příliš zmatený, děj neucelený a tak jej vůbec nedokoukali dokonce, nebo jej úplně zatratili. Tentokrát jim však budu celkem oponovat, protože až na provařený a zbytečně kýčovitý závěr, jsem s jeho sledováním problém neměl. Líbila si mi ona „mysteriózní zápletka“ – potažmo postupné poodhalování příběhu a i samotné postavy mi byly celkem sympatické. Tvůrcům se dařilo docela dlouho držet diváky v napětí a nevědomosti, čímž samozřejmě získala potřebný náboj i samotná atmosféra. Místy jsem neskutečně chrochtal blahem. Zvláště když zápletku postupně doplňovali flashbacky z minulosti (vzpomínkové scény), takže Gallego si dle mého názoru nevedl vůbec špatně. Spíše bych to viděl tak, že jeho práce zůstala mnohými absolutně nedoceněna. Sám nemám rád, když tvůrci vytasí všechna esa z rukávu hned v první polovině filmu a já se pak znuděně musím dívat po časomíře, kdy už konečně bude konec. Zas na druhou stranu je však pravda, že ve filmu lze nalézt i dost nedostatků, které celkově sráží jeho kvalitu směrem k průměru. Především to chtělo nějakou pořádnou gore akci, když už se tu objevili zombie, tak se mohl rozpoutat menší masakr, ale zřejmě kvůli nepříliš velkému rozpočtu si to asi nemohli dovolit. 60% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na Open Grave jsem se těšila vcelku dost. Chtěla jsem se přesvědčit o tom, jestli López-Gallego nabral nových zkušeností od potěšujícího Apolla 18. Nejprve jsem absolutně netušila, co si mám o tom všem myslet. Scénář mi přišel z počátku až podezřele debilní a začaly se ve mně klubat trochu rozpaky, jestli si jen nezkracuji život další nezáživnou blbostí. Přece jen se hodnocení den ode dne snižovalo. Šanci jsem tomu ale dala a udělala jsem správně. Herci byli sice převážně nesympatičtí a jejich dialogy dělaly v celém příběhu akorát brajgl, ale pointou mě režisér potěšil jako už dlouho ne. Kvůli určitým zvrat(k)ům jsem do poseldní chvíle nevěděla, jak hodnotit. Dám tomu prozatím silné tři, později se možná vrátím a přidám. Nakonec nápad s otevřeným hrobem nedopadl až tak marně. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

U Gallegova Apolla 18 jsem 3x usnul a konec si nechal dovyprávět, u jeho dalšího filmu jsem usnul jenom jednou, pičo, ten kluk dělá pokroky.Předvídatelné, leč atmosferické dvd béčko, od kterého se nedočkáte ničeho většího, než sympatického konce a dokonalého Copleyho, kterého žeru čím dál víc.Jinak příběhově předvídatelné po 10 minutách filmu, fakt.50%. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nejlepší způsob jak začít novej den je probudit se v jámě plný mrtvol a jako bonus zjistit že máte v hlavě úplně vygumováno a nevíte nic jménem začínaje a tím kdo vás zbavil panictví konče. Takže docela síla. Naštěstí vám někdo hodí lano a vy se díky tomu dostanete do baráku kde jsou další vygumovaní lidé. Jenže místo toho aby vás přijali do party jako dalšího gumáka tak se jim vůbec nelíbíte. Venku jsou všude po okolí přivázané mrtvoly a když už potkáte někoho živého jde vám po krku. Hrdina tohoto filmu má vážně blbej den. Každopádně paměť se pomalu vrací jemu i ostatním gumákům a děj se tedy sune kupředu až k finálnímu odhalení. Krve moc není, napětí občas slušné, příběh mě celkem bavil a Nikolas z upířích deníků potěšil jako vedlejší postava. Jo a ještě jedna věc. Nechápu co je na tomto filmu zmateného. Myslím, že o co jde musí pochopit každý kdo má za sebou alespoň pár tříd základky a nebo jsem divnej a proto divné filmy chápu. Závěrečný pohled co se přeživším naskytne nemá chybu...Člověka až zamrazí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začne to zajímavě, je tam spousta záhad a asi celou první polovinu to šlape fakt dobře, i když i tam jsou chvíle, kdy to vypadá, že se děj naprosto zastavil. Jenže pak v druhé polovině zavládne obrovská nuda, nic zajímavého se tam nedělo a vrcholem všeho je, že jsem celý ten film (kromě toho s tou němou holkou) vlastně odhadl hnedka jak umřel první. A to jsem byl na tu pointu dost zvědavý... Jinak je to pro mě už druhý film za poslední dva týdny, kde se lidi proberou kdesi v lese, jsou v nějaké chatce a neví, kde se tam proboha vzali a ani neví, co jsou zač. Ten první byl Enter Nowhere a byl o mnoho zajímavější a napínavější, než tohle, a to se z toho dalo vytěžit dost. Ono udržet nějaké napětí po celý film, když je to vlastně celé jenom v lese je fuška a Enter Nowhere to vlastně dokázalo, takže mu jdu navýšit hodnocení, protože tam to fungovalo. V Open Grave tak první polovinu a i tam to pokulhávalo. Ve finále to na víc jak 2* nevidím a to jsem na to byl hodně zvědavý, ach jo... Tak snad budu mít štěstí na horor příště. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama