Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

crha 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná, oddychová letní komedie. Celková zápletka je docela vtipná, ale nejvtipnější je, že to torzo je prdel. Prostě klasická lidská anitcká prdel od sochy. Já vím, že mi stačí málo, ale přijde mi to fakt hrozně absurdní. Co nebo spíš kdo zaujme ale nejvíc je překrásná manželka archeologa. Podobný unikát jako třeba Olinka Schoberová. Prostě nechápu, jak mohla takhle vypadat ženská před cca třiceti lety. Tak, že kdyby jí někdo zmrazil a teď vypustil mezi lidi, tak to bude furt ta největší kunda (pardón) široko daleko. Musím se začít krotit a psát slušnější komentáře. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Ukradli torzo Jupitera (alias Afrodité) je opět velmi vtipná, ale ne už tak napínavá komedie, která ale bohužel asi moc brzy vyložila karty na stůl a potom to už byla jen hra na kočku a myš, ale tedy pořáádně vtipná! Byť je tohle dle našeho o něco málo horší než jednička, tak stále velmi kvalitní a inteligentní komedie, kde to hezky tahají Annie Girardotová a Philippe Noiret. Zkrátka a dobře opět komedie, u které se rozhodně nebudete nudit! 80% ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Skutečně povedený film, který jsem poprvé viděl před svou návštěvou Řecka v roce 1985, takže prohlídka krásné scenérie a klášterů Meteora mi pak byla velmi blízká. Girardotová a Noiret k sobě patří stejně jako Dvořák s Bohdalovou, je to dvojice výborných herců, jako stvořená pro vážné i komediální role. Druhá část vyprávění policejní komisařce není snad zas o tolik lepší než Něžné kuře, ale je přece jen o fous bláznivější, což je dáno i exotickým prostředím Řecka. Pokud bylo prvoplánové ukázat řeckou krajinu, památky a temperament, pak to ve spojení s klasickou francouzskou komedií, která zvolna dohasínala, byl film určitě na 90 %. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

"Neboj se, miláčku. Kartáček na zuby je v pouzdře, pouzdro je v brašničce, brašnička je v malým kufru, tak je to." Jak udělat z počítání kufrů fór filmu... geniální. Všichni herci podávají naprosto úžasný výkon. Opět se utvrzuji v tom, že francouzské bláznivé komedie jsou daleko před těmi americkými. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Užívam to 5 rokov, ale zabudol som prečo. Snáď proti skleróze."     Ohromne pohodová komédia s množstvom výborných hlášok a perfektnými hercami v titulných rolách (na mimoriadne charizmatickej dvojici Annie Girardot - Philippe Noiret v podstate stojí celý film). Dej sa odohráva vo veľmi príťažlivom prostredí Grécka, takže o nádherné obrazové výjavy nie je núdza (antické pamiatky, malebné pobrežie, kláštorný komplex Meteora). A v tomto prostredí sa pohybuje veľmi sympatická ústredná štvorica, ktorá preživa dobrodružstvo ako vystrihnuté z Indianu Jonesa: milo sarkastická policajná inšpektorka Lise (Annie Girardot), vždy šarmantný profesor gréčtiny Antoine (Philippe Noiret), trochu streštený archeológ Charles (Francis Perrin) a jeho nebezpečne príťažlivá manželka Agnes (Catherine Alric mi tu vzhľadovo silne pripomína slávnejšiu krásku Catherine Deneuve). Keď ku všetkému prirátam ešte aj výborný český dabing, jedná sa o pre mňa veľmi príjemné prekvapenie (žiaden zo slávnych filmov od Philippe de Brocu takto na mňa nezapôsobil), keď mi počas celého filmu neschádzal úsmev z tváre.     "Drive, one, two, return. To znamená "spiatočka"." "Go out! To znamená "vypadni"." ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)
  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)

Reklama

Reklama