Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Představte si tento záliv a v něm spousta galér a hordy barbarů připluvších z Asie. Ono se to nezdá, ale globalizace plíživě hrozila odjakživa a přesto je zázračnou reinkarnací Něžného kuřete v Torzo Jupitera vzniklé řecké divertimento možná tak trochu pozapomenuté._____ A přitom první arpeggio drknuté do strun kithari doprovodí krásný letecký záběr Akropolis athénské, hned na to se unisono přidají struny buzuki, aby vyloudili tesknou řeckou melodii a duše diváka pookřeje do té správné nálady._____ Středozemská slunečná atmosféra, typický francouzský humor, opravdu skvěle napsané dialogy. To je jeden z těch filmů, který tesá do kamene pojem "Francouzská komedie" a jak odhaduji musí nutně mít mezi znalci status kultovní legendy - taky z toho máte husí kůži? Sáhněte si. 👍 Produkce: Les Films Ariane ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Něžného kuřetě nabízí divákovi asi mnohem více příležitostí se naplno zasmát, humor zde oproti svému předchůdci s vážným kriminálním případem tentokrát vychází přímo z hlavní zápletky. Přesto mi z těchto dvou filmů sedl o něco víc ten první a tentokrát musím říct, že děj plný honiček a jiné bláznivé akce už byl na mě občas poněkud ztřeštěný, stejně tak postava potrhlého archeologa v podání Francise Perrina. Jinak má to velmi příjemnou letní atmosféru exotického Řecka, kam nás Philippe de Broca coby režisér a milovník cestovatelských dobrodružství zavedl ve své komedii tentokrát, v rámci žánru to po většinu času skvěle funguje a nakonec ty 4 hvězdičky dám. Mimo jiné díky úžasnému Philippu Noiretovi, z jehož strany tady leckdy stačily jen zajímavé pohledy (ať už veselého nebo na první pohled vážného ražení), aby mě spolehlivě rozesmál. Určitě slušná zábava, klasická deBrocovina se vším všudy a nejednou skvělou scénou, ale stejně jsem podvědomě i na základě zdejších ohlasů očekával, že budu nadšen mnohem více, no ke svým favoritům v De Brocově tvorbě si Torzo Jupitera alespoň zatím vážně nezařadím. [75%] ()

Reklama

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Vskutku trapná dvojka ( po už tak celkem slaboduché jedničce ), která nejspíš počítá s tím, že divák je retardovaný. Alespoň tomu vše odpovídá. Jeden jako druhý se tu chová jako naprostý idiot ( kromě té nesnesitelně oduševnělé komisařky pochopitelně ), stupidní "dialogy" slouží jen jako laciná výpň času a o ději radši nemluvit. Holt střeštěnost sama o sobě k zábavnému výsledku nestačí ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Malinko jsem se bál, podívat se po letech znovu Nechtěl jsem si kazit vzpomínku na dobrou krimi-komedii. Zbytečná obava - Ukradli torzo Jupitera patří v žánru francouzské krimikomedie k nejlepším. Předcházející Něžné kuře bylo jiné, decentnější, ale pár Annie Girardot a Philippe Noiret zvládají i ztřeštěnější pokračování. Dobře sekundují Francis Perrin s Catherine Alric. Přidejte opravdu vtipné dialogy, přechody z čisté komedie do thrillerových momentů a zpět. Plus přihoďte řeckého policejního komisaře, který cizince vůbec nemusí a s případy se také zrovna nepředře. A celé to dohromady šlape, včetně dabingu z královské éry. ()

Kanalizato 

všechny recenze uživatele

Genialni. Vtipne, vkusne, svizne, a tech hlasek... "Zensky patrej k vareckam a mrtvoly k ledu!" "Tady mate policejniho inspektora, je zarucene pravy, za par dni se zotavi a muze vam treba past kozy." "Musime vyslechnout kravy, nekdo ukradl vlak." "Vsemu uz rozumim, jen mi prosim vysvetlete, proc jste me vyhodila z toho vlaku?" atd :-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo od září do listopadu 1979 na několika místech v Řecku, konkrétně v Athénách, na ostrově Korfu nebo v klášterním komplexu Meteora. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)

Reklama

Reklama