Reklama

Reklama

Ukradli torzo Jupitera

  • Francie On a volé la cuisse de Jupiter (více)
TV spot

Obsahy(1)

Policejní inspektorka a profesor řečtiny na svatební cestě aneb Ztřeštěná honba za překupníky s uměním. Málokdy se stává, aby volné pokračování filmu předčilo úspěch první části. Dvěma francouzským komediím Něžné kuře a Ukradli torzo Jupitera se to podařilo. Ve filmu Něžné kuře se policejní inspektorka a profesor řečtiny potkali, zamilovali, nakrátko rozešli a znovu si spočinuli v náručí. V pokračování nazvaném Ukradli torzo Jupitera se hned na začátku vezmou a odjíždějí na svatební cestu do Řecka, ostatně kam jinam. Zdá se, že je čekají jen antické památky, slunce, moře a dobré víno, ale opak je pravdou. Osudovým se jim stává setkání s poněkud rozevlátou manželkou potrhlého francouzského archeologa, protože díky této nesourodé manželské dvojici mají na krku vrahy, řeckou policii a překupníky s uměním. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (143)

Han22 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl byl podivnou směsí nostalgické romance a drsného krimi filmu v druhém jsem v žánru crazy komedie. Máme tu ukradenou sochu, praštěného komisaře, vraždu, dvojici neustále se hádajících manželů, krásné prosluněné Řecko a spoustu honiček a dobrodružství. Navíc Catherine Alric je opět úžasně sexy jako v prvním díle a některé scény jsou naprosto geniální (rozdíl sádra vs. mramor; závěrečná pointa). Bavilo mě to o fous více než první díl. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře mělo úspěch, dáme si dvojku... Ústřední dvojici, v podání Annie Girardotové a Philippa Noireta, to klapalo, nakonec se vzali a vyrazili na svatební cestu do Řecka. Tam se zapletli do jedné krádeže a opět začalo detektivní pátrání a ztřeštěná zábava. Většinou mi francouzské komedie sednou do vkusu a skvěle se bavím. Tady se to bohužel nestalo. Zápletka je na mě moc jednoduchá, humor až moc ztřeštěný, dialogy neměly tu správnou údernost a postavy mi k srdci nepřirostly. Doplnění mladého manželského páru se nepovedlo, byl jen do počtu. Za atmosféru letního Řecka a za ústřední dvojici nechám nakonec slabší třetí hvězdu, ale popravdě jsem se nebavil, což je u komedie to zásadní. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dvakrát mě to neoslovilo. Čekal jsem víc a Nežné kuře bych z hlediska kvality přirovnal výš. Ačkoliv francouzský humor mám rád na víc jak 3 to nebude. Protože Torzo prostě není nějak zvlášť vtipné. Jediný vtip, který nad kterým jsem se od srdce pobavil je neustálé komolení jména Blankenberg. Ten film pro jistotu zopakuje několikrát. Jsou zde samozřejně i jiné úsměvné věci. Třeba žertování Lisy s její matkou v dopise. A Řecké prostředí je zajímavé, postava řeckého komisaře je taky poměrně zábavně komická. Ale ničím to podle mě nějak nevybočuje z průměru a vlastně jsem čekal mnohem víc. ()

classic 

všechny recenze uživatele

...Včera som zrovna toho de Brocu príliš, a k tomu asi aj úplne zbytočne prechválil, teda aspoň, čo sa konkrétne týka tejto danej veci: » Skrátka, Filipovi nemali vôbec povoliť to, aby nakrúcal sequely svojich vlastných filmov, viď Muža z Hongkongu, čo je hneď vedľa aktuálne recenzovaného pokračovania v podobe Ukradli torzo Jupitera, ďalším, naprosto odstrašujúcim príkladom, v ktorom sa znovu (scenáristicky) pokazilo úplne všetko, čo sa proste pokaziť dalo, pričom z obidvoch prípadoch, som taktiež postrehol i maximálne trápnu atmosféru, až takmer intenzívne-neznesiteľnú, ktorú bohužiaľ ešte podtrhovala i samotná prítomnosť dvoch, hereckých hviezd v podaniach Filipa Noireta a Aničky Girardotovej, ktorá nielenže z jednotky na dvojku, akosi strašne zostarla, no súčasne z nej už vonkoncom nesálal ten zvodný sexappeal, ktorým sa totálne vyzbrojila v predchádzajúcom dieli, inými slovami, ťažila z neho, ako sa len dalo, a zas povedzme taký Toníček, sa tentoraz zmenil na ne(s)poznanie » • Ďalej si zase ani vonkoncom nemyslím, že by zmena klímy a prostredia, našim postavám výraznejším spôsobom pomohla, t.j. bolo by to ku prospechu celkovej myšlienky, skôr práve naopak, totižto z neho nedokázali vyťažiť ani toľko, koľko by bolo vskutku reálne dosť možné, trebárs ma okamžite napadá uviesť exotický príklad v priamom ponímaní s originálnym prístupom v Mužovi z Ria, kde sa tvorcovia dokázali veľmi vkusne pohrať s tými exotickými, brazílskymi exteriérmi, zatiaľ čo s tými gréckymi, si nevedeli dať žiadne rady! • A predsa napokon spadá ešte do úvahy i ďalšie pokračovanie ohľadom „mužovej trilógie”, kedy by si mohol konečne ten nepodarený Fili(p)es, napraviť svoju pošramotenú reputáciu v záverečnom zúčtovaní v Mužovi z Acapulca, keď si následne práve teraz myslím i to, že dokáže byť mimoriadne originálnym vo svojich režisérskych origináloch, ak v tejto chvíli rozumiete, čo má tým básnik vlastne na mysli? PS: Otázka na záver: „Ktorý je podľa vás najlepší Filipov film, ktorý jednoducho má poriadneho filipa?” ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Něžné kuře na tripu (po Řecku). Jak se DeBrocca v jedničce zklidnil, a sympaticky se přiblížil směrem k realitě, v tomto sequelu se naopak znovu utrhl že řetězu, a přeřadil na svůj nejvyšší crazy stupeň. Včetně tradiční akrobatické honičky po střechách, nebo jízdy Renaultu po schodišti a letu na laně pod vrtulníkem. Opravdu je mezi oběma filmy velký rozdíl v celkovém pojetí, až ve všech těch eskapádách šlechta francouzské kinematografie Annie a Phillipe trochu zapadá, a ač si čas udělala i ta sexbomba s husí kůží z minula, ty směšné postavičky by vlastně mohl hrát prakticky kdokoliv. Zřejmě vidět to v té správné době a rozšafné náladě, hodnotil bych výš. Škoda, že nakonec nedošlo na třetí díl, což by mohla být klidně krvavá kriminálka s názvem Drsné kuře. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • V menší roli Hermanna von Blankenberg se ve filmu objevil i producent Alexandre Mnouchkine, který produkoval většinu filmů Philippa de Brocy. (argenson)
  • Tříkolový vůz (rikša) ukradený místnímu sedlákovi je Mazda T1500 3-wheel Pick-up z roku 1962. (sator)
  • Ve francouzských kinech vidělo film více než jeden a půl miliónu diváků, z domácí produkce ale v komerční úspěšnosti obsadil až třináctou příčku. (argenson)

Reklama

Reklama