Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Banka mu "vzala" peníze a on je chce zpět. Kdo by si myslel, že to půjde tak lehce, bude na omylu. Jelikož Victor Garnier je popleta a vše, i když to má skvěle promyšlené, se mu nedaří. Louis de Funes je sice hlavním tahounem a sekundují mu v pozdějším dobách taktéž známí herci, ale bohužel i přesto, to není ono. Možná jsem čekal kdo ví co, ale prostě pořádně jsem nenasmál, jestli vůbec pousmál, tak to bude hodně. I přes tento hřích u komedie se jednalo o slušně strávených 85. minut s neotřelým vykrádáním banky. Komedie ze staré školy, jenž vezmou za vděk snad jen fanoušci. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Povedena komedie to je, ale cekal jsem vetsi srandu. Trochu za to muze samotnej Funes, kterej jak kdyby se nemoh rozhodnout, jak tu postavu zahrat. Takze misty dela svoje typicky grimasy, ale misty se zase snazi o vcelku charakterni herectvi. Vtipy nejsou buhvijak originalni, ale pobavi a pribeh je akorat tak na tech 80 minut, takze to ty 4* da. ()

Reklama

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Keby toto dielko nadaboval p. Filipovský, tak by dnes patrilo k najobľúbenejším francúzskym komédiam. Lepšie než Piti-piti-pa, lepšie než poslední Četníci, lepšie než Křidílko/stehýnko... František Filipovský je to jediné čo tomuto filmu chýba aby dostal 5* ale jedno je isté - zvoliť imitátora bolo rozumnejšie než to prenechať napr. Lábusovi. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rodinný podnik má vždycky něco do sebe, jen se musí vzít rozum do hrsti a všechno řádně do detailů promyslet. Pak se dá rozjet cokoliv. Dabing Václava Faltuse byla skvělá volba. Když jsem na pár chvil zavřela oči, tak jsem zase slyšela pana Filipovského. Samozřejmě s jeho dabingem by to bylo úplně něco jiného. Tenhle Funesův film není příliš známý a je to docela škoda. Nějaká repríza by neuškodila. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Trochu se zpožděním jsem objevil tuhle málo známou lahůdku a se slabostí pro vše francouzské jsem spokojen. Příjemná potřeštěná taškařice se zřetelným rukopisem režiséra Giraulta, který v tomhle roce instinktivně vsadil na Funèse a dobře udělal. Než se Funèsovou dvorní manželkou stala Claude Gensac, tady na sebe tenhle úkol vzala typově podobná a roztomilá Yvonne Clech. Snad je jen na škodu příliš očividná laciná výprava, celé se to odehrává v nijak zajímavých kulisách (ten bankovní trezor!). K dabingu Václava Faltuse se nechci vyjadřovat, říkám si - díkybohu aspoň za toto, i když místy vážně šišlá. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama