Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozlúčka s legendou, ktorá samozrejme nemá na tie prvé časti, na strane druhej sa vtedy ešte vedela normálne politicky onehdy korektne pustiť do rasistických narážok a nikomu to nevadilo. Vtedy, keď niekto upozornil na černošku, že je čierna, dal sa z toho urobiť žart, dnes by už nasadzovali putá. A Funes by dostal za svoju kariéru minimálne doživotie. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kvalita od prvního dílu série opravdu hodně klesla, ale já celou sérii beru jako nenáročné komedie, a tak ani proti Četnicím nic nemám. Sice už se dost fórů opakuje, některé jsou trapné, ale Funés a Galabru to pořád ještě táhnou a dobré momenty se ve filmu najdou. A četníci se zde setkají asi s nejnebezpečnějšími zločinci v celé sérii. Pobavit to stále dokáže. Podpis Mozek. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poslední "četníkovina" se už moc nepovedla. Myslím, že celá série měla skončit o jeden či dva díly dříve a ještě by si uchovala jistou "noblesu". Takhle ale celkový dojem trochu utrpěl. Humor už je křečovitý a skoro bych řekl násilný. Občas do očí bije trapnost scén nebo dialogů, sem tam se sice ještě blýskne malý dobrý vtípek, ale to je asi tak vše. Díky bohu, že nenatočili ještě další díl. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Poslední díl této četnické série. Je to rozhodně lepší díl než předchozí, který byl ze všech nejslabší. Příběh celkem průměrný, ale koukatelný, opět slušná hromádka vtipných scén. Funés nezklama. Je to, ale vše už takové ohrané, takže ne třeba vysvětlovat zápory. Takže koukatelný, obyčejný průměr, který ničím neurazí, ale ani už moc neoslní. 55% = *** ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poslední četníci jsou už hodně vyvaření, otřepaní, předvídatelní a místy křečovití. Jean Girault zemřel ještě před dokončením filmu. Louis de Funès zemřel těsně před jeho premiérou. Tímto filmem končí jedna etapa francouzské komedie. Ale přes všechny jeho zápory nemohu film zavrhnout a ani pořádně nevím, jestli kvůli nostalgii, soucitu, nebo přeci jen něčemu dobrému (Cruchot v převleku za četnici). 50%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Michel Galabru (Jérôme Gerber) po smrti Louise de Funèse (Ludovic Cruchot) prozradil jeho filmové manželce Claude Gensac (Josépha Cruchot), že de Funès byl do ní tajně zamilovaný. Ona byla ale velice překvapená, protože si nikdy ničeho nevšimla. (raininface)
  • Hlavný gangster, ktorý stojí za únosmi, sa pohybuje na invalidnom vozíku, pretože nemôže chodiť. Ale zhruba v 75. minúte, keď sedí na gauči a rozpráva sa s Cruchotom (Louis de Funès), je zreteľne vidieť ako bez problémov pohne oboma nohami. (AxelWers)
  • Michel Galabru poznamenal, že napriek svojej chorobe bol Louis de Funés permanentne veselý. Poznačila ho až smrť Jeana Giraulta: „Hranie ho zrazu prestalo baviť. Na celej jeho osobe bolo vidieť problémy. Jeho hlava, úplne zaborená do pliec, pôsobila dojmom, že ju pohltil golier košele. Uzavrel sa do seba ako ustrica.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno