Reklama

Reklama

Taxi, maringotka a korida

  • Francie Taxi, roulotte et corrida (více)
Trailer 2

Louis de Funès jako svérázný pařížský taxikář Maurice se nechá přesvědčit, aby řemeslo na chvíli pověsil na hřebík, naloží rodinku do obstarožního karavanu, a společně odjíždějí na vytouženou dovolenou do Španělska. Lze ovšem tušit, že to nebude žádná letní idylka. Už na celnici si ho vyhlédla parta pašeráků a krásná Myriam mu do kapsy podstrčila kradené diamanty v naději, že je nevědomky převeze přes hranice. Pak se ovšem marně snaží získat kontraband zpět, což vzbudí podezření Mauricovy ženy Germaine, která těžce nese, že se kolem jejího manžela věčně točí nějaká cizí ženská. Neustálé hádky a konflikty, velká nedorozumění, dokonce vězení…, zkrátka dovolená za všechny prachy! Ale divák tu plejádu komických situací i nevšední zápletku příběhu jistě náležitě vychutná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (31)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že se Louis de Funés před rokem 1964 zásadně neprosadil a neproslavil. Jeho způsob herectví, jež už tehdy nestavil na dialogu, ale na expresivitě/výrazu s jedinou (navíc dost otravnou) grimasou, je velmi málo. Scénář psaný na koleni, který je víceméně sledem na sebe více či méně navazujících scének a skečů zastřešuje až přespříliš fádní a jednoduchá zápletka. Chápu, že se v té době ve Francii točilo velké množství podobných nízkorozpočtových taškařic, tahle ale sotva vystupuje z šedého průměru. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Ze starších černobílých Funèsových filmů, co se k nám v poslední době dostaly na DVD, je tenhle pro mě nejzábavnější. Svým pojetím, bláznivými gagy, klikatejma silnicema a lehce kriminální zápletkou předchází podobným filmům ze šedesátých let, i když trpí řadou nedostatků. Nestojí to celé jenom na Funesovi a my tak máme možnost seznámit se například s kdysi populární manželskou dvojicí Raymond Bussières-Annette Poivre. Scénka s veselou krávou nebo rvačka v kabaretu jsou vážně vtipné, smířil jsem se i s nedotaženým koncem. A dabing Václava Faltuse jsem už přestal řešit, člověk si časem zvykne. ()

Reklama

faana21 

všechny recenze uživatele

3,5. Prostě taková velice nadsázková simple sranda o tom, jak dvě rodinky povedených Pařížanů vyjedou na dovolenou do Andalusie a cestou se potkají se zlodějkou (...) diamantů či spíš diamantu. Ten po decentní peripetii končí v kabátě pana Pařížana, aniž by o tom věděl a začíná bláznivá jízda, kterak ho dostat zpět. Film odsejpá a místy je to skutečně legrace! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá, příjemně oddechová komedie s Louis de Funesem, který tu má dostatek prostoru, aby předvedl svůj talent. Uvádí se, že režisér André Hunebelle ho tímto filmem vytáhl z anonymity a Louis de Funes tu získal trvalou pozornost široké masy diváků. Z dnešního pohledu možná naivní černobílý produkt se značně nedokonalým technickým provedením (např. sekvence s umělým býkem, filmové pozadí scén jedoucích vozů aj.), avšak s mnoha dobrými prvky a rezidui, které koření v tradici klasické grotesky, road movie i konverzačního sitcomu. Toto bylo přivedeno k dokonalosti až v 60. letech, např. v Ouryho již nádherně barevném "Smolaři" s Funesem a Bourvilem nalezneme řadu prvků z Taxi a maringotky, přičemž místo krás Španělska se oko potěší krásami Itálie. Hluchá místa tu v každém případě zachraňuje cukrová panenka Paulette Dubostová, jakási francouzská Marylin Monroe, na níž se (přinejmenším mužský) divák jistě rád podívá, aniž by se muselo zrovna něco dít. A ovšem Louis de Funes, který tu již předvádí to nejlepší ze svého širokého spektra grimas i kabaretních prvků (např. flamengo). Díky Václavu Faltusovi za dabing! - - - - - Mimo jiné v roli gangstera Pedra tu již vidíme Joacquese Dynama, který později hrál skvěle natvrdlého komisaře Bertranda ve Fantomasovi. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Další díl seriálu "Louis de Funès se hledá". Tentokrát nechybí moc, aby jeho postava byla opravdu tou hlavní, ovšem scenáristé se asi ještě báli mu takový úkol svěřit, a tak i další členové rodiny dostali hodně prostoru, niž by si to ale ve výsledku čímkoliv zasloužili. O něco lépe na tom byla druhá "rodina", tedy ta gangsterská. Myslím ale, že Funèsovy příznivce Taxi, maringotka a korida přece jenom nezklame, třeba já se na několik scén podívám rád znovu - především na to finále v baru, kde Funès doslova exceluje jako neopitelný a nešacovatelný tanenčík.____P.S: Český dabing je tak špatný, tak televizně mdlý co do kvality zvuku i co do obsazení, že Václav Faltus jako Funès je paradoxně ze všech nejlepší. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama