Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest ambiciózních studentů forenzních věd je na vzdáleném ostrově postaveno proti sobě, aby na této expedici mohli ukázat, kdo z nich má nejlepší předpoklady pro práci u FBI. Kapitán Veneziano a profesor Tomkins sem umístili mrtvoly, na kterých si účastníci této mise mají vyzkoušet to, co se ve školách naučili. Z mrtvol na ostrově se ovšem postupem času stávají zombie, a to co začalo jako boj o kariéru u FBI, se mění v boj o holý život. (cardinals)

(více)

Recenze (103)

Stocki 

všechny recenze uživatele

Film jsem chtěl vidět především kvůli Katharine Isabelle, která mě navnadila snímkem "American Mary". Od filmu jsem podle zdejšího hodnocení (5. června 2013 - 44% - 173) mnoho neočekával, a byl jsem nakonec mile překvapen. Slušelo by mu minimálně 55%, jelikož se v žádném případě nejedná o přihlouplý brak. Není zde typická banda přiožralých, nadržených či jinak poznamenaných teenagerů a hned je to znát. Zombíci jsou řádně agresivní a hladoví. Určitě si nebudete hrůzou ohlodávat části vašeho těla, nudit by jste se však také neměli. Prostě přijemná záležitost, která si na nic nehraje. 66% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslel, že se po American Mary pustí Katharine Isabelle do něčeho solidnějšího, ale to jsem se zase jednou šeredně zmýlil. Sice zhubla a zkrásněla, ale to bylo tak všechno, co jsem si z 13 Eerie odnesl. Jedná se jen o další šílené béčko, plné neplánovaných komických momentů, kterých ovšem zase není tolik, aby jste netlačili očima časomíru. 10% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat! Tento film neoplývá žádnou originální zápletkou a už vůbec ne dech beroucí atmosférou či zrovna oslňujícími efekty a gore scénami, ale přesto jsem s ním nakonec i docela spokojený. Na to že jde o kanadskou produkci a ještě k tomu o kousek se zombie tématikou, se jeho tvůrcům podařilo z mrzkého 3 000 000 (kanadských dolarů) rozpočtu vyždímat asi maximum co bylo v jejich silách. Lowell Dean je hodně zvláštní režisér, jeho styl má v sobě cosi skrytého, co mě dokázalo zaujmout už i v případě WolfCopa. Tady se obklopil řadou známých tváří, které se bezesporu staly hlavním lákadlem pro diváky. Katharine Isabelle, Michael Shanks, Brendan Fehr nebo Brendan Fletcher už mají za sebou bohatou hereckou kariéru, takže jsem neočekával vyložený průser a ten jsem nakonec ani nedostal. Navíc ani samotná stopáž nebyla příliš dlouhá, což jsem samozřejmě kvitoval s povděkem. Asi nejvíce jsem byl překvapený ze vzhledu samotných zombie.Co se gore scén týče, tak tady jsem byl spokojený tak na půl. Dočkáme se ohlodávání prstů, prokousávání krků, vypichování očí, sekání hlav – to bylo ještě v pořádku, ale najde se zde i několik chabých scén (hrátky se střevy obětí, které už moc realisticky nevypadaly). Atmosféra samotná však byla dosti nevyvážená.50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězda za slušnou kameru a hvězda za první půlhodinu, která dobře pracuje s napětím. Pak už přijdou jen tradiční gore efekty, běhání po lese, střílení, řezání, prostě všechna klišé, plus odvážná školačka div ne Ripleyová. Sice vtipný poslední záběr, ale toho vtipu mohlo být víc i předtím. Navíc vysvětlení je hodně vachrlaté a rovněž z řady těch klišovitých. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Ortodoxní zastánci italských gore klasik nemají lehký televizní život. Když se Anno Domini překlápělo do třetího tisíciletí, byli si nuceni zvyknout na boom rozličných PC korekturních technik u krvavých efektů, protože zvůle a neschopnost režisérů pohrát si s touto neodmyslitelnou součástí horrorů vedla k tomu, že " filmová krev" byla v drtivé většině zprzněna IT departmentem v produkci toho, či onoho snímku. Teď máme druhou dekádu milénia a k tomuto počítačovému neduhu se přidává další kýčovítý módní trend - pryž. Írí je za březen/duben snad třetím filmem ze žánru definovaným senilním strýčkem Romerem, ve kterým lídruje guma. Přece nemůže být takový problém nadizajnovat zombíky způsobem, že aktéry v back_stagi vyválím v blátě, oháknu jich do roztrhaných outfitů, popatlám je jahodovou červení, zkrášlím vlasy plechovkou červů a..... klapka. Ach jo. Průser gumových kombinéz v tomto sympatickém dílku mě mrzí o to víc, jelikož prvek krve v brutálních scénách je nesmírně působivý. Snaha se cení čtyřma ! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama