Reklama

Reklama

Doo gaeui dal

  • Jižní Korea 두 개의 달 (více)
Horor / Mysteriózní
Jižní Korea, 2012, 86 min

Obsahy(1)

Horor o třech lidech, kteří se probudí v opuštěné chatce, nacházející se někde uprostřed lesa. Nikdo z nich si nepamatuje, jak se sem dostali, a při snaze o nalezení cesty ven narazí na ženu, která je varuje, že v této chatě nejsou úplně sami. V tom okamžiku začne s velkým strachem a nejistotou nabírat tempo boj o záchranu. (cardinals)

(více)

Recenze (15)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Korejské filmy miluju, ovšem u hororů si tím nejsem až tak jistý. A tohle je další z filmů, který mě viklá. Pět herců v pár místnostech, nějaké ty flashbacky a především neskutečně velké porce nudy. V první půl hodině se tam stane úplný prd, tedy kromě dvou párů nohou, lana a tváře ve tmě které není skoro vidět. Taky to mohla být třeba lampa. Ono vlastně ve zbytku filmu se toho taky moc neděje, ani žádné vžum klišoidní lekačky, nic. A to stejné ve mě film zanechal, nic. Koncentrovaná nuda. ()

Lucccy.N 

všechny recenze uživatele

průměrný horor , ale s výborným námětem jen není dotažený do konce, v první polovině filmu fungovala i atmosféra poté se někam vypařila a to je škoda, mohl to být velmi dobrý horor , bohužel je z něj jen další průměr což mě velice mrzí , ale za shlédnutí určitě stál,nebyla to promarněná hodinka a půl :) ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý korejský horůrek, který sice nenabídl naprosto nic nového a už od poloviny bylo jasné, jak to dopadne. (Což mě u hororů vždycky hrozně zklame... doufám v nějaký, kde to tak nebude. Proto ode mě taky "Chata v horách" dostala pět hvězdiček.) A ještě něco tam chybělo, totiž strach. Atmosféru to určitou mělo, ale rozhodně ne děsivou, spíš takový nádech zvědavosti - bude to opravdu tak přímočaré, nebo se dočkám zvratu? Nedočkala jsem se. 55% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Taká malá, nenáročná, duchárska jednohubka, môžem povedať, že príjemne prekvapila (záver si dokonca koledoval o štvrtú hviezdu). Trojica ľudí sa prebudí v opustenom dome uprostred lesa, netušia, ako sa tam dostali, na nič si nepamätajú, a snažia sa nájsť cestu von. Čo začína ako atmosferická prechádzka po strašidelnom domčeku, sa čoskoro zvrtne, keď narazia na ženu, ktorá ich varuje, že v dome nie sú úplne sami. Takže sa nám postrašeníčko pomaly ale isto rozbehne. Pekne nakrútený hororík s minimálnym počtom postáv a vynikajúcou atmosférou, ktorú vytvára už len samotné prostredie, množstvo scén v tme a tajomné zvuky v okolí. Režisér sa však nevyhol predvídateľnosti a klišé duchárskych hororov, takže aj keď tu našťastie nenájdeme žiadnu otravnú vlasaticu, už od úvodných minút mi bolo jasné, kam sa to celé bude uberať. Silný priemer. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Seok-ho Choi sa preberá v neznámom dome uprostred lesa. Spolu s ním sa v suteréne nachádza 18 ročná teenegerka In-jeong Park, túžiaca po popularite, a krásna, mladá spisovateľka hororovej literatúry. Ani jeden z nich netuší, ako sa na danom mieste ocitli, kde to vlastne sú, a z akého dôvodu sa v danom dome nachádzajú. Vzájomnej dôvere nenapomáha ani fakt, že sa absolútne nepoznajú, sú zmetení a netušia čo ďalej. Po relatívne krátkom čase narazia na vystrašenú ženu, ktorá ich upozorňuje, že v dome nie sú sami a ich životy sú v ohrození. Napriek tomu, že je noc, treba spraviť rázne rozhodnutie. Ostať v relatívnom bezpečí medzi "štyrmi stenami" a prečkať do rána, alebo prejsť cez temný, strašidelný les. Na nočnej oblohe sa v rovnakom čase objavujú dva mesiace. Podľa starej legendy sa nezadržateľne blíži tajomné zlo. Pár krátkych, zimomravých scén je na horor veľmi málo (tobôž keď sa jedná o ducharinu!). Snímok sa prevažne spolieha na atmosféru (ktorá napriek snahe, účinkuje len zriedka) a príbeh (ktorý je až na zápletku pomerne obohraný). Najviac zaujali, tradične nadštandardné herecké výkony. V tomto sú ázijci majstri. Ducharina, bez duchov pre nič neočakávajúcich. "Two Moons" je síce pekne natočená rozprávka, no z hororového umenia ponúkol naozaj veľmi málo - 50%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama