Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná jako pohodové, prosluněné, maličko odlehčené dobrodružství vedené pošetilou touhou po uskutečnění všech TĚCH báječných a možná trochu bláznivých snů, na které sice můžeme v zajetí všedních dnů zapomenout, ale na rozdíl od nás nikdy nezestárnou. A potom ... jakoby někdo neočekávaně sestřelil slunce z oblohy - bez velkých příprav a bez špetky lítosti. V jediném okamžiku tak končí idylka a začíná nefalšované, kruté drama, jehož emoce jsou stejně opravdové jako chlapské přátelství ... 4,5* ()

sud 

všechny recenze uživatele

Přátelství, to je někdy víc než láska... zpíval kdysi zpěvák Petr Rezek. Tento úryvek by mohl docela dobře být hlavním mottem "Dobrodruhů". Neuvěřitelně silný a nádherný příběh o přátelství dvou mužů, které nezkalí životní kopance, láska k jedné ženě a ani nenadálé bohatství. Alain Delon a Lino Ventura, jedni z nejcharismatičtějších herců, se stali na necelé dvě hoďky dobrodruhy, aby všem svým oddaným divákům udělali radost. A jak mne vždycky mrzel fakt, že pokud ve filmu hrají dva charismatičtí sympaťáci, většinou stojí proti sobě - tentokrát nikoli a celý film je na tom dokonce postaven. Merci. 100%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dejovo sú dobrodruhovia klasický dobrodružný štandard. Ten sa síce od istého momentu zlomí a film dostane temnejšie tóny, príbeh je ale stále iba pozadím oslavy skutočného priateľstva. Film tak viac poteší v jednotlivostiach, ako v celku. Paradoxne ma dostala najviac scéna, kde Ventura s Deloinom neúčinkujú a ktorá výborne vystihuje pojmy ako loajalita alebo svedomie. Klasický francúzsky mainstream s myšlienkou, ktorému v mojich očiach vzhľadom na všetky tie príťažlivé lokality chýba väčší drive. 70% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

K Dobrodruhom som sa dostal cez Soviu rieku, keď som si pozeral filmografiu Roberta Enrica. Pamätám si, ako bol v recenziách označovaný za mladého, veľmi nádejného režiséra, ktorého meno si máme zapamätať. A dnes je už deväť rokov po smrti. Na Dobrodruhov som úplne zabudol, ale stačil obsah, pár komentárov a fotografií a už ich mám v pamäti ako-tak zrekonštruovaných. A aj keby sa mi ich podarilo ešte raz vidieť, neverím, že by to pohlo so súčasným hodnotením. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné dobrodružné drama o přátelství a pokladu. Začátek snímku je dost zdlouhavý a nic pořádného se neděje, což mírně kazí dojem, protože jakmile se ústřední trojice vydá pátrat po ztraceném letadlu, nabere film druhý dech a rázem se neustále něco děje.. něco, co poutá divákovu pozornost. Finále v mořské pevnosti stojí opravdu za to. Nebýt tedy onoho nudnějšího začátku, dal bych plný počet. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)

Reklama

Reklama