Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

classic 

všechny recenze uživatele

Som priam presvedčený o tom, že práve títo skreslení Dobrodruhovia sú → nielen príliš sentimentálni, ale zároveň aj prehnane gýčovití, kedy už priamo narážam na sekvencie z „Pevnosti Boyard” , a to konkrétne vo svojej druhej, pokročilej polovici, ktoré ma svojim záverečným zovretím → privádzali do neuveriteľného zúfalstva tak isto, ako i väčšinou celé, predchádzajúce, také, vskutku, nemastné-neslané dianie, ktoré si ma bohužiaľ nikdy nezískalo, pretože sa v ňom s veľkou vervou skákalo o stošesť, že skoro ani jeden skok, nie je poriadny. A pritom zloženie obsadenia/postáv z akrobatického pilota, ďalej húževnatého automechanika, a nakoniec i precitlivenej, plechovej umelkyne, síce na samý úvod znie veľmi lákavo, keďže väčšiu časť z neho tvoria →naprosto renomovaní, francúzski herci - Alain Delon a Lino Ventura, no očividne aj zrovna takíto "Velikáni kinematografie", mávajú miestami trochu slabšie chvíľky, keď si zrovna nevyberajú ten najideálnejší scenár, či povedzme i toho najvhodnejšieho kormidelníka. Aspoň som pevne veril a dúfal, že sa to s príchodom Sergea Reggianiho mierne zlepší, ale opäť som sa škaredo (z)mýlil, a tak mi teda neostávalo nič iné, než to nejako dopozerať, pričom výsledné hodnotenie dvoch hviezdičiek, sa pohybuje na mimoriadne tenkom ľade, ktorý túto ťarchu udržal len kvôli tomu, že som napokon prižmúril jedno oko, vďaka čomu som nešiel s hodnotením ešte o málo nižšie, ktoré by už bolo predsa príliš prísne, čo by si Manu Borelli s Rolandom Darbantom, zrejme vôbec nezaslúžili... ?! Budiž, tentokrát sa jedná o naozaj nevydarený film, ktorému znižovať už tak naštrbený kredit, sa vonkoncom neoplatí, lebo v tom nehrá žiadnu rolu, a tak 40 % alebo 20 %, je v tomto prípade úplne jedno ! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Přátelství, to je někdy víc než láska... zpíval kdysi zpěvák Petr Rezek. Tento úryvek by mohl docela dobře být hlavním mottem "Dobrodruhů". Neuvěřitelně silný a nádherný příběh o přátelství dvou mužů, které nezkalí životní kopance, láska k jedné ženě a ani nenadálé bohatství. Alain Delon a Lino Ventura, jedni z nejcharismatičtějších herců, se stali na necelé dvě hoďky dobrodruhy, aby všem svým oddaným divákům udělali radost. A jak mne vždycky mrzel fakt, že pokud ve filmu hrají dva charismatičtí sympaťáci, většinou stojí proti sobě - tentokrát nikoli a celý film je na tom dokonce postaven. Merci. 100%. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ventura s Delonem byli prostě "páni herci" a tady jim to spolu navíc fakt sedlo a utvořili mimořádně sympatickou dvojku. Člověk jim prostě musí držet palce, aby se jim ty jejich bláznivý sny splnily. Ta úvodní část, která se ještě odehrávala ve Francii, se mi líbila hodně. Jenže pak přijde výlet do Konga pro nějakej poklad v potopenym letadle a to mi přišlo dost přitažený za vlasy. No a závěrečná část po návratu do Francie mě moc nebavila. Akorát bylo zajímavý prohlídnout si pevnost Boyard bez otce Fura a těch trpajzlíků s klíčema. Možná jsem scuhar a nemam ten správnej smysl pro dobrodružství, ale pro mě to bylo tak trochu zklamání. Film se rozjíždí skvěle, ale postupně upadá někam do průměru. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Úplně super dobrodruzi! Bylo tam všechno, jak má být, charismatický Delon, správný chlap Ventura, krásná holka citovka, gangsteři hnusní, pevnost Boyard, nádherné exteriéry, k nasycení. Velké diky všem, kteří toto chtěli natočit, mohli natočit a natočili.Abychom my toto mohli vidět, vnímat a slyšet. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je, když si člověk uvědomí, že je spíš tím chlapíkem z kasina - kdybych byl pilotem, neproletím Vítězným obloukem a kdybych byl automechanik, nechtěl bych změnit automobilový svět. Krásný film o snech a ideálech, odvaze žít podle svých představ, svobodě, síle, přátelství, lásce, štěstí, smutku a bolesti. Neobyčejný příběh o neobyčejných krásách života bez pachuti všední reality. A teď když přemýšlím jak ukončit svůj komentář mi došlo, že taky nejsem onen muž z kasina bez ideálů či odvahy, jsem totiž táta. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)
  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)

Reklama

Reklama