Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

movie 

všechny recenze uživatele

Tady se nedá šlápnout vedle. Výtečně zrežírovaná melodramatická akce od režiséra STARÉ PUŠKY s chytlavou hudbou, charismatickou ústřední dvojkou (Ventura + Delon), skvěle obsazenou zapadlou kráskou Joannou Shimkus a v neposlední řadě dobrou výpravou. Mám pocit, že s tou melodramatickou náladou šlo zajít ještě dál a taky na očividný střet "dva kamarádi, jedna ženská" tu tak úplně nedošlo, nicméně i tak se mi DOBRODRUZI zapsali tzv. hluboko do srdíčka (a rád a cíleně si je pustím znovu). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímoček ma zahrial pri srdci. Nádherná oslava úprimného priateľstva na pozadí dobrodružstva a honbe za pokladom. Navyše tu hrajú bok po boku Lino Ventura a Alain Delon, pričom o ich kvalitách hádam netreba nikoho presviedčať. Tomu sa povie príjemne strávený čas pri filme. 80/100 ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Přátelství, to je někdy víc než láska... zpíval kdysi zpěvák Petr Rezek. Tento úryvek by mohl docela dobře být hlavním mottem "Dobrodruhů". Neuvěřitelně silný a nádherný příběh o přátelství dvou mužů, které nezkalí životní kopance, láska k jedné ženě a ani nenadálé bohatství. Alain Delon a Lino Ventura, jedni z nejcharismatičtějších herců, se stali na necelé dvě hoďky dobrodruhy, aby všem svým oddaným divákům udělali radost. A jak mne vždycky mrzel fakt, že pokud ve filmu hrají dva charismatičtí sympaťáci, většinou stojí proti sobě - tentokrát nikoli a celý film je na tom dokonce postaven. Merci. 100%. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Exceletní film o velkém přátelství Manyho a Rolanda, snílcích o velkém bohatství, kteří reálně jdou od jedné prohry ke druhé. Když už se na ně usměje štěstí v podobě vylovení pokladu z havarovaného letadla v Kongu, začnou jim jiné starosti a již nikdy život nebude tak bezstarostný jako dřív. Zvlášť, když na zlato má zájem ještě někdo další, který neváhá použít jakýchkoli prostředků pro jeho získání. Konec je smutný, snad i trochu poučný - totiž, že prachy nejsou všechno... ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Tento film je především jedna velká nuda. Nic na tom nezmění přítomnost Ventury a Delona (zcela jistě jeden z jejich nejslabších filmů). Nanicovatý odnikud nikam líně se sunoucí neděj s Roubaixovou hudbou, kterou původně zamýšlel jako podkres k dokumentu ze slavné cyklistické klasiky Paříž-Roubaix, ale nakonec to díky nostalgickému nádechu skončilo zde. Několik pěkných exteriérů , záběrů na moře a potápění dobrodružný film ještě nedělá, pokud vyloženě neteskníte po loňské dovolené v Chorvatsku nebo tu příští neplánujete v jižním Atlantiku poblíž delty Konga. A tak když se v závěru objevila pevnost Boyard, tak jsem se zájmem čekal aspoň soupeření Delona s Venturou ve šplhu na laně, chytání humrů, či sbírání červů. Ale ani ječícího Delona prchajícího z telefonní budky plné hmyzu jsem se nedočkal, bouchlo jen pár granátů. 45%. Produkce: CGIC ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)

Reklama

Reklama