Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (109)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"On říká, že už si s Mariannou užil, že Vám ji nechá, ale že Vám ji může zase kdykoli přebrat." Milostný kosočtverec u bazénu mě bavil o dost míň, než jsem doufal. Ono se toho totiž dohromady moc nestalo, navíc to trvalo poměrně dlouho, ale Marianne s Penelopou mi ten čas opravdu zpříjemnily, takže až se budou chtít zase jednou vykoupat, tak mi mohou klidně brnknout a já jim přinesu ručníky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Každá strana bazénu u vily na francouzské riviéře představuje jednu část milostného čtyřúhelníku, od zkoumání ladných křivek Romy a Maserati Ghibli až po finále, kdy dluh poslouží k zavázání, se často nedoslovný příběh líně povaluje v dusném horku a vy zjišťujete, že vás plavčík Deray, znuděně sedící na skládací židli, nenuceně dovedl přesně tam, kam potřeboval.. ()

Reklama

Vironey 

všechny recenze uživatele

Tohle je film přesně podle mého gusta! Mrazivá atmosféra v letních vedrech, erotické dusno, brilantní herecké výkony a syrový příběh, který odhalí to nejšpinavější dno lidské psychiky. Nic pro milovníky akčních filmů a odpůrce vztahových dramat. Film plyne velmi pomalým tempem, jen se tak líně převaluje jako božská Romy Schneider u bazénu, občas po vás ostře mrskne pohledem jako Delon po Ronetovi a ke konci vás naprosto odzbrojí cynismem a chladností hlavních hrdinů. Jedinou pihou na kráse tohoto filmu je pro mě místy nestravitelná herecká křeč Jane Birkin a občas trochu zmatený střih. Jinak naprosto skvostný zážitek. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Bazén ako taký je príjemná zábava a osvieženie. Na chvíľu, ak je s kým k nemu ísť, a ak je na koho sa pozrieť. Trochu čosi vzťahové riešiť. Sem-tam si začľapkať. No na dve hodiny je tohto zúfalo málo. A tak sa letné prevaľovanie pri bazéne obohatilo o krimi líniu riešenia vzťahového štvoruholníka. Ale nestačilo to. Vo výsledku je bazén príliš strnulý, scenáristicky chudobný a celkovo tak prihlúply, že to celé nemohlo byť myslené ani vážne, ani ako irónia prázdneho prežívania. Jednoducho: priemerný film s ikonickými hercami svojej doby, ktorý za opakované pozretie nestojí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Alain Delon nikdy nepatril k mojim obľúbeným hercom, no po tomto snímku je možno čas na jeho prehodnotenie. Obsahová stránka je pomerne jednoduchá, vlastne celý príbeh sa odohrá v dome a pri bazéne, no to ako tu J. Deray dokázal narábať s atmosférou bolo úchvatné - pekne kontinuálna gradácia napätia a dusnoty medzi jednotlivými postavami, také niečo mám veľmi rád. K tomu treba prirátať jemný vánok ľahkého erotična, ktoré vyžarovalo z oboch žien a k spokojnosti už viac nebolo treba. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (106)

Zajímavosti (26)

  • 114-minútové medzinárodné vydanie je kratšie ako francúzska verzia, malo tiež trochu inú úpravu. (Arsenal83)
  • Delon si pro tento film Romy speciálně vyžádal a jel ji i vyzvednout na letiště, na které přiletěla z Německa, kde tou dobou žila. Bylo to první setkání po 6 letech od jejich rozchodu, ze kterého byla Romy velice zničena i díky formě, kterou Delon zvolil. Ten totiž podstrčil dopis společnému příteli, který za Romy letěl. (Rosalinda)

Reklama

Reklama