foto

Angie Dickinson

  • nar. 30.9.1931 (87 let)
    Kulm, North Dakota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka Angie Dickinsonová, vlastním jménem Angelina Brownová, se narodila 30. září 1931 v Kulmu v Severní Dakotě. Roku 1942 se rodina přestěhovala do Kalifornie. Po studiích na střední škole Angie studovala ještě v Los Angeles ekonomii. V letech 1950-52 pracovala jako sekretářka. Zásadní obrat v životě ji roku 1953 přineslo 2. místo v soutěži krásy „Miss Ameriky“. Poté se o ní začali zajímat filmoví producenti a režiséři. První roli hrála ve filmu „Lucky me“ (1954).

Je známá též z filmů, v nichž hrála po boku slavných hvězd: Johna Wayna: western "Rio Bravo" (1959), R. Steigera: dobrodružný film "Zlatá horečka na Klondiku" (1980) nebo Franka Sinatry: krimi-komedie "Dannyho jedenáctka" (1960). V letech 1952-60 byla provdána za fotbalistu Jene Dickinsona, poté pak 1965-81 za hudebního skladatele Burta Bacharacha.

Mariin

Herecká filmografie

Filmy

2009 Výhled odsud (TV film)
2006 Tomorrow Show: John, Paul, Tom & Ringo, The
2001 Big Bad Love
Dannyho parťáci
2000 Karaoke
Pošli to dál
The Last Producer
1999 Jak přichází láska (TV film)
1997 Ira Gershwin at 100: A Celebration at Carnegie Hall (TV film)
Kmotrův psychiatr (TV film)
Rodinná tajemství (TV film)
1996 Střípky vzpomínek (TV film)
Sun, the Moon and the Stars, The
1995 Psychopat
Sabrina
1993 I na kovbojky občas padne smutek
1992 Nebezpečná plavba (TV film)
1991 Kojak: Osudná chyba (TV film)
1989 Oheň a déšť (TV film)
Terč útoku (TV film)
1988 Vlak do Texasu (TV film)
1987 Big Bad Mama II
L. A. policie (TV film)
Stillwatch (TV film)
1985 Magic of David Copperfield VII: Familares, The (TV film)
Orson Welles' Magic Show (TV film)
1984 Jealousy (TV film)
Touch of Scandal, A (TV film)
1982 Jeden střevíc znamená vraždu (TV film)
1981 Charlie Chan a kletba Dračí královny
Dial M for Murder (TV film)
Na život a na smrt
1980 Oblečen na zabíjení
1979 Suicide's Wife, The (TV film)
Zlatá horečka na Klondiku
1978 Overboard (TV film)
Ringo (TV film)
Rozhněvaný muž
1977 Sensitive, Passionate Man, A (TV film)
1976 Joys (TV film)
1974 Big Bad Mama
Pray for the Wildcats (TV film)
1973 The Norliss Tapes (TV film)
1972 Un homme est mort
1971 Hezké holky, jedna jako druhá
Resurrection of Zachary Wheeler, The
See the Man Run (TV film)
Thief (TV film)
1970 The Love War (TV film)
1969 Mladý Billy Young
Sam Whiskey
Some Kind of a Nut
1968 Case of Libel, A (TV film)
1967 Bez okolků
Last Challenge, The
Rock, The
1966 Máky jsou také květy
Velký žal
Štvanice
1965 Man Who Bought Paradise, The (TV film)
The Art of Love
1964 The Killers
1963 Captain Newman, M.D.
1962 Jessica
Římské dobrodružství
1961 A Fever in the Blood
The Sins of Rachel Cade
1960 Dannyho jedenáctka
I'll Give My Life
The Bramble Bush
1959 Frontier Rangers - a.z.
Rio Bravo
1958 Cry Terror!
I Married a Woman
1957 Calypso Joe
Letící šíp
Shoot-Out at Medicine Bend
Čínská brána
1956 Down Liberty Road
Gun the Man Down
Hidden Guns
I'll Give My Life
Tension at Table Rock
The Black Whip
1955 Muž se zbraní
Tennessee's Partner
The Return Of Jack Slade
1954 Lucky Me

TV seriály

1993 Divoké palmy (TV seriál)
1985 Hollywoodské ženy (TV seriál)
1982 Cassie & Co. (TV seriál)
1978 Pearl Harbor (TV seriál)
1974 Police Woman (TV seriál)
1963 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV seriál)
1962 Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (TV seriál)
1959 Men Into Space (TV seriál)
1958 Mike Hammer (TV seriál)
1955 Matinee Theatre (TV seriál)
1952 Death Valley Days (TV seriál)

Dokumentární

2017 Sammy Davis, Jr.: I've Gotta Be Me
The Fabulous Allan Carr - a.z.
2011 Paul Williams Still Alive
2008 Bratři Warnerové
Hollywood Gangster (TV film)
Pioneers of Television (TV seriál)
2007 Brando (TV film)
2006 3055 Jean Leon
2005 Bullets Over Hollywood (TV film)
2004 Hollywoodské legendy (TV film)
2003 Intimate Portrait: Angie Dickinson (TV film)
2002 Ten kluk bude točit
2001 Making of 'Dressed to Kill', The
Scene Smoking: Cigarettes, Cinema & the Myth of Cool
Slashing 'Dressed to Kill'
2000 Hollywood Remembers Lee Marvin (TV film) - a.z.
1999 Intimate Portrait: Stefanie Powers (TV film)
Rat Pack, The (TV seriál)
1997 Humphrey Bogart: You Must Remember This... (TV film)
1994 Bob Hope: Happy 91st Birthday, Bob (TV film)
Michael Caine: Rozbití bariéry (TV film)
1992 Sleazemania on Parade
1987 Biography (TV seriál)
Happy 100th Birthday Hollywood (TV film)
1986 NBC 60th Anniversary Celebration (TV film)
1984 Unrehearsed Antics of the Stars (TV film)
1981 Sixty Years of Seduction (TV film)
1977 The Hollywood Greats (TV seriál)
1976 NBC: The First Fifty Years - A Closer Look (TV film)

TV pořady

1993 Legend to Legend Night: A Celebrity Cavalcade (TV pořad)
1991 American Film Institute Salute to Kirk Douglas, The (TV pořad)
1989 American Film Institute Salute to Gregory Peck, The (TV pořad)
The Pat Sajak Show (TV pořad)
1986 The 38th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1980 Bob Hope for President (TV pořad)
1979 Orson Welles Show, The (TV pořad)
1978 The 30th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
Tribute to Mr. Television Milton Berle, A (TV pořad)
1977 Superstunt (TV pořad)
The 29th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1976 All-Star Tribute to John Wayne, An (TV pořad)
The 28th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1975 Les rendez-vous du dimanche (TV pořad)
1971 The 23rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
1961 Password (TV pořad)
1960 Annual Crafts & Arts Contest, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace