Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

nunka 

všechny recenze uživatele

Bazén ako symbol letného relaxu a pohody. Nočné kúpanie v ňom je romantickým aktom zaľúbenej dvojice a osviežením v dovolenkovom čase. Podobné intro zvolil režisér Jacque Deray a nasadil do svojho filmu rovno 2 herecké ikony. Alaina Delona a Romy Schneider. Dovolenkujúci pár v luxusnej vile sa rozrastá o skromnú návštevu, bývalého partnera Romy a jeho mladučkú dcéru. Ich príchodom sa rozvíri partnerská vzťahová dynamika, rozbúria sa emócie, ktoré sú prehrávané viac prostredníctvom očných pohľadov a neverbálnych gest ako dramatických komunikačných výmen. Atmosféra je pokojná, až na zvuk Maserati, ktorý eskaluje na intenzite a rozvíri divákovu pohodu. Film je o jednom pevnom vzťahu a silnej väzbe dvoch partnerov, kde "činy z vášne" sú prejavom extrémnej žiarlivosti, vlastne lásky...lásky majetníckej a egocentrickej...a nejakým spôsobom aj trvalej a nezničiteľnej. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Film, o kterém jsem vždycky slyšela a který jsem vždycky chtěla vidět. Takže i když se mi v podstatě líbil, tak to vlastně bylo celkem zklamání, protože mi nedal to, co jsem čekala. Ale atmosféru i herecké výkony oceňuju a taky krásu Romy a Alaina, jednoho z nejnádhernějších hereckých párů všech dob. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal medzi tromi a štyrmi hviezdičkami, ale nakoniec prevážilo vedomie, že nič tak mimoriadne ten film neobsahoval. Je pravdou, že v ňom hrali minimálne dvaja mimoriadni herci, že Jacques Deray dokáže majstrovsky stupňovať napätie. Ale tiež je pravdou, že ten rozbeh napätia bol mimoriadne pomalý, Jane Birkin bola strnulá a francúzsky Columbo bol málo pitbulovitý (aj keď o to ani tak veľmi nešlo). Takže tri hviezdičky považujem za spravodlivé. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Alain Delon nikdy nepatril k mojim obľúbeným hercom, no po tomto snímku je možno čas na jeho prehodnotenie. Obsahová stránka je pomerne jednoduchá, vlastne celý príbeh sa odohrá v dome a pri bazéne, no to ako tu J. Deray dokázal narábať s atmosférou bolo úchvatné - pekne kontinuálna gradácia napätia a dusnoty medzi jednotlivými postavami, také niečo mám veľmi rád. K tomu treba prirátať jemný vánok ľahkého erotična, ktoré vyžarovalo z oboch žien a k spokojnosti už viac nebolo treba. Nadpriemer. 75/100 ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavé ztvárnění vztahu, které je Jean-Paulem (dobrý Alain Delon) plasticky měněn podle potřeby a vnitřního rozpoložení. Jeho partnerka Marianne (nyní už půvabná Romy Schneider) prožívá nejdříve idylu, poté úplný rozpad a opětovné sblížení. Jejich přítel Harry (Maurice Ronet) je přitahován Mariannou a nakonec zabit Jean-Paulem z kombinace uražené ješitnosti, dobyvačné touhy, opilosti a pomstychtivosti. Harryho dcera Penelope (Jane Birkin) se stane rozbuškou mezi nimi. Ona svého otce nenávidí, protože se s ní hlavně chlubí jako se svojí novou trofejí, i když jako dcerou. A je mladicky přitahována k Jean-Paulovi a způsobí krizi v jeho vztahu. Nakonec vražda, která se měla stát začátkem nového života a nového vztahu, naopak posílá cizí prvek pryč a stabilizuje se určitý odosobněný faktor a sobectví ve staronovém vztahu. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Film bol obnovený a znovu uvedený v kinách počas leta 2021 a stal sa komerčným prekvapením, kedy aj The New York Times o filme písali: „Ak existuje film leta v New Yorku 2021, môže to byť tento."  (Arsenal83)
  • Delon se tou dobou vzpamatovával z rozvodu s Nathalií Delon a po dobu natáčení byl ubytovaný na haciendě Brigitte Bardot. (Rosalinda)

Reklama

Reklama