Reklama

Reklama

Věda a současná civilizace. Interaktivní rozhovory se světovými odborníky, ve kterých je prostor pro vaše otázky a komentáře. Moderuje Daniel Stach. (Česká televize)

Recenze (65)

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Tento pořad sice nesleduji pravidelně, ale má velmi vysokou edukativní úroveň, a to zejména díky jeho moderátorovi Danielu Stachovi, který pro něho žije. Pozívá si do něj skvělé hosty, kteří dokážou problémy vysvětlit a je na ně vždy perfektně připravený. Proto se nebráním tento pořád České televize vyzdvihnout nejvyšší známkou i přidat mezi své oblíbené. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: X /// TEMPO: X /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: X /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Mám rád pořad Prizma, kde se člověk může seznámit s pokroky na poli vědy a techniky. Vzhledem k tomu, že popularizace vědy jako takové, je povětšinou velice komplikovaná záležitost, neb jejím posláním je seznámit laickou veřejnost s vědeckými výsledky jednoduchou a srozumitelnou formou, tak aby byla ona věda pochopitelná, musím uznat, že rozšíření platformy pořadu Hyde Park na (nejen) tuto tématiku jsem uvítal. Zajímavé osobnosti se vyjadřují k problémům a objevům na polích vědy, vyjadřují se ke globálnímu vývoji lidstva, politice, kultuře či školství. Pořad ukazuje, že i osobnosti mimo politiku a v běžném životě povětšinou laické veřejnosti neznámé, mohou názorově upoutat a překvapit, taktéž nabídnout možné řešení či otázky. Proto 4*. PS: Je totiž smutné, že věda a vědci jsou v této končině tak podhodnocení a často v negativním obrazu prezentování (i médii) a účelově ovlivňováni politickou zhýralostí a tupostí. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Takhle mají vypadat televizní rozhovory. 1) Pořad jsem zaregistroval někdy kolem roku 2012, když jsem uviděl na obrazovce naprosté zjevení - mladého kluka, který vedl inteligentní rozhovory, kladl otázky k věci, očividně se důkladně na každého návštěvníka připravoval a svým kultivovaným projevem tak odlišným od hysterizujícího kdákání většiny moderátorek i moderátorů působil jakoby přiletěl z jiné planety._____ 2) Tehdy 24letý Daniel Stach, bývalý juniorský reprezentant Česka ve vodním slalomu (2004 - 2005), ještě studoval hned dvě vysoké školy (mezinárodní obchod na VŠE a mediální komunikaci na Fakultě sociálních věd UK)._____ 3) Stach v rozhovoru pro reportermagazin.cz. vypráví o Lawrenci Kraussovi - fyzikovi a kosmologovi, který zásadním způsobem přispěl k výzkumu temné hmoty a současně je hvězdou filmu Unbelievers: Vysílali jsme s ním živě z Olomouce v rámci festivalu vědeckých filmů AFO. Přišel do improvizovaného studia a ptal se, jak to bude probíhat. ‚Budeme se teď od osmi bavit o vědě,‘ řekli jsme mu. ‚Počkejte, v prime time o vědě? A jak to bude dlouhé?‘ – ‚Padesát pět minut.‘ – ‚A kolik tam bude commercial breaks?‘ – ‚Reklamy žádné, jsme veřejnoprávní televize.‘ A on to bral jako vtip: ‚You are kidding!‘ smál se. Pak se zeptal: ‚A jak budeme mluvit?‘ – ‚Anglicky.‘ To už zůstal koukat a povídá: ‚Tak stop. Vy mi chcete říct, že se budeme v hlavním vysílacím čase celou hodinu a bez reklam v angličtině bavit o vědě?‘ – ‚Ano, to přesně se vám snažíme říct.‘ – ‚Tak to je neuvěřitelné! V Americe dostanu maximálně šest minut na to, abych vysvětlil podstatu vesmíru!‘ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sleduju jen okrajově a příležitostně, přesto po letech hodnotím a hodnotím velmi pozitivně, neboť to je přesně ten typ pořadu, který by měl být "cpán" lidem znovu a znovu, aby z nich byly alespoň trochu vzdělané opičky mající přehled o světě. Jednoznačně dobrá práce České televize. 8/10 ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší publicistický pořad současnosti. Velmi dobrý výběr hostů zaručuje náhled do aktuálních témat vědy a techniky. Mezi hosty bývají i nositelé Nobelových cen. Vysoká úroveň je zajištěna perfektním moderátorem. Daniel Stach, nejen že je vždy výborně připraven, navíc má schopnost pohotově reagovat a dokáže pojmout informace z širokého spektra vědních oborů. K tomu je pro diskuzi s hosty vybaven výbornou angličtinou. Jeden díl tak máme téma kvantovou fyziku a objevení Higgsova bosonu, druhý je mise Apollo, třetí výzkum kosterních pozůstatků Karla IV atd. No a nejlepší na tom je, že každý díl je zajímavý a zábavný. Vřele doporučuji. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Pokud má Daniel Stach zahraničního hosta, tak pořad moderuje v angličtině a na oficiálním webu je po odvysílání dostupná i originální verze bez překladu. (ČSFD)
  • Daniel Stach na každý díl Hyde Parku Civilizace přečte v průměru 400 stran materiálů. (ČSFD)

Reklama

Reklama