Reklama

Reklama

Věda a současná civilizace. Interaktivní rozhovory se světovými odborníky, ve kterých je prostor pro vaše otázky a komentáře. Moderuje Daniel Stach. (Česká televize)

Recenze (65)

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů v naší veřejnoprávní televizi. Zajímaví hosté, připravenost a kultivované moderování Daniela Stacha. Uvítala bych v ČT více prostoru pro podobnou interaktivní publicistiku. Včera jsem v repríze sledovala vynikající díl, u kterého jsem se i skvěle bavila! Hostem Hyde Parku Civilizace byla Markéta Pravdová z Ústavu pro jazyk český Aademie věd ČR. Přechylovat nepřechylovat, psaní písemností...i dotazy na vyjmenovaná slova. Zdaleka ne všechna se učí ve škole! Internetová jazyková příručka Ústavu pro jazyk český ( http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=100 ) uvádí pod písmenem P tato vyjmenovaná slova: pýcha (pyšný, pyšnit se, zpychnout, pýchavka, pych, přepych, Přepychy), pytel (pytlovina, pytlák, pytlačit), pysk (pyskatý, ptakopysk, Solopysky), netopýr, slepýš, pyl (opylovat), kopyto, sudokopytník), klopýtat (klopýtnout), třpytit se (třpyt, třpytivý, třpytka), zpytovat (jazykozpyt, nevyzpytatelný), pykat (odpykat), pýr (pýřavka), pýří, pýřit se (zapýřit se, pýřivý, čepýřit se), pyj; Chropyně, Pyšely, Spytihněv. Nakladatelství Academia letos vydalo publikaci "Akademická příručka Českého jazyka" s podtitulem Mnohem víc než PRAVIDLA českého pravopisu, která vychází právě z této internetové příručky. Vřele doporučuji nejen milovníkům češtiny:-)! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Tento pořad sice nesleduji pravidelně, ale má velmi vysokou edukativní úroveň, a to zejména díky jeho moderátorovi Danielu Stachovi, který pro něho žije. Pozívá si do něj skvělé hosty, kteří dokážou problémy vysvětlit a je na ně vždy perfektně připravený. Proto se nebráním tento pořád České televize vyzdvihnout nejvyšší známkou i přidat mezi své oblíbené. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: X /// TEMPO: X /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: X /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ... BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Výjimečný moderátor, neobvyklá témata, jedineční hosté (špičky ve svých oborech, kapacity, nositelé řady ocenění včetně Nobelových cen)...pořad, který rozum neuráží a přičiňuje se k vyvracení zakořeněnému kultu lidí, které minulý režim stavěl na piedestal a zvráceně oslavoval převlečenou podprůměrnost. Pořad, jenž přetváří názor na společnost, na skutečné (staronové) elity. ___ Přeji Danielu Stachovi neutuchající energii a zápal. Svým konáním dělá společnosti neocenitelnou službu, kterou si evidentně rovněž užívá. Není nad to, když je vám práce koníčkem. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Hyde Park Civilizace pravidelně nesleduji, přesto mu velmi rád dám vysoké hodnocení. Viděl jsem několik rozhovorů s Danielem Stachem a ty mě k pořadu dovedly. Poté jsem viděl výběr toho nejlepšího a několik části zajímavých dílů a musím říct, že jsem byl překvapený úrovní pořadu. Daniel Stach a celý tvůrčí tým zaslouží velkou pochvalu. Výběr hostů a témat je obdivuhodný, vše je precizně nachystáno a naservírováno divákovi co nejpřístupněji. Maximální hodnocení si schovávám až pro chvíli, kdy uvidím sám více dílů. Na což se někdy v budoucnu těším, ale už teď mohu s klidným svědomím všem pořad doporučit. ()

BoKo_CzT 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu ide pravdepodobne o najkvalitnejšiu pôvodnú tvorbu v "československom" regióne. Daniel Stach robí záslužnú činnosť a prináša na TV obrazovky skutočne dôležité, no najmä skutočne zaujímavé témy. Mimo to vo mne vzbudzuje nádej, že ani v budúcnosti nezmizne zo spoločnosti typ zvedavého intelektuála. Ďakujem Českej televízii za to, že je. A pánu Stachovi za to, že pomáha napĺňať moju nenasýtiteľnú zvedavosť. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Pokud má Daniel Stach zahraničního hosta, tak pořad moderuje v angličtině a na oficiálním webu je po odvysílání dostupná i originální verze bez překladu. (ČSFD)
  • Daniel Stach na každý díl Hyde Parku Civilizace přečte v průměru 400 stran materiálů. (ČSFD)

Reklama

Reklama