Reklama

Reklama

Jsem nesmělý, ale léčím se

  • Francie Je suis timide... mais je me soigne (více)

Obsahy(1)

Pierre Richard jako muž, který kvůli lásce překoná nejen sám sebe... Pierre je vrchním pokladníkem v hotelu ve Vichy. Odjakživa bojácný, plachý a nesmělý muž, který nedokáže nikomu říct ne. Když se však jednoho dne srazí s krásnou Agnes, vášnivě se do ní zamiluje. Od té doby sní jenom o ní, ale v cestě mu stojí především jeho nesmělost. Pomáhá mu „zkušený“ Aldo, který se stává jeho soukromým učitelem v získávání ženských srdcí a sebevědomí. Protože ženy mají nejraději smělé a odvážné muže. Pierre se neváhá zaměstnat v hotelu, kde je Agnes hostem. Umývá nádobí a je ochoten udělat cokoliv, aby si ho jeho milovaná Agnes všimla. (Česká televize)

(více)

Recenze (119)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sedlo mi to zhruba stejně jako Život plný malérů. První půlka mi přišla naprosto skvělá a nabitá hromadou vtipných scén, ale v té druhé to sice pořád má vtipná místa, jenže to zároveň nijak a nikam negraduje, pořád je to jen sled scének a to pak prostě začne být poněkud monotónní a vleklé. I tak se mi to ale líbilo, bavil jsem se u toho a někam to naštěstí i dospělo, takže ty čtyři hvězdy nakonec rád dám a určitě se mi to spíš líbilo než nelíbilo. Slabé 4* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate typicka Richardovka, kde je Richard za naprosty stydlivy hovadko a neustale do neceho vrazi, o neco zakopava a podobne. Pribeh neni dulezitej, tohle je jen sled scenek, kde chce ze vseho nervozni Richard upoutat pozornost zensky a skvele mu na jednotlivy fory nahrava Maccione. Bavil jsem se skvele, ale ze by se jednalo o nejlepsi richardovku to rozhodne ne. ()

Reklama

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

No... nechtělo by to přece jenom taky trochu jiného, než jen situačního humoru? A vůbec, co je to za chlapa ten kudrnatej blonďák?...Ne, vážně, české pojetí Pierra Richarda a Pierra Richarda v originálním znění, to jsou dva úpně rozdílní lidé. A nějak jsem si na to nemohl po celou dobu zvyknout. Ale k filmu. Přišel mi vskutku až příliš banální. Jako nenáročná oddychovka ( něco ve stylu Jáchyme, hoď ho do stroje ) to má sice něco do sebe, ale když už, tak raději v českém pojetí, na nějž jsem ( pravděpodobně nejen já ) přecejen už zvyklý ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Z dětství mi utkvělo jako úžasná komedie; divím se, že je až tak špatná, když ji vidím po těch letech. Každému jinému filmu bych dal dvě hvězdy, ale dílu s tímto neuvěřitelným názvem prostě nemohu. Přeci jen je tam scéna s petangem, ty kolové plachetnice, pár hezkých restaurací a hlavně vnitřní hlas hlavního hrdiny, což je základ každé nadčasové komedie. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Příběh mého života ... a Richard v životní formě. Nesmělý a mírně potrhlí týpci jsou jeho parketa, takže to nemohlo dopadnout jinak a tenhle film mu je doslova šitý na míru. Scény s petanquem, spodním prádlem a napodobováním v restauraci jsou nářez ... K tomu tradičně dobrá hudba od Cosma a výsledkem je film ze zlatého fondu francouzských komedií sedmdesátých let. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Při natáčení měl štáb velké problémy s nepřízní počasí. Když se točilo v Nice, tak 18 dní v kuse pršelo a místní obyvatelé tvrdili, že něco takového od roku 1942 nezažili. Když se natáčelo v Deauville, začalo sněžit a místní říkali, že to nezažili od roku 1957. (raininface)
  • V české verzi filmu je chybně uveden název amerického katastrofického snímku Skleněné peklo (1974) jako "Pekelná věž". (Snorlax)
  • Natáčení probíhalo ve francouzských destinacích Vichy, na Promenade des Anglais, v hotelu Negresco v Nice a v kasinu Deauville ve stejnojmenném městě v Dolní Normandii. (Komiks)

Reklama

Reklama