Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Povedená francouzská komedie, kde se celá zápletka točí vlastně jen kolem zabouchávání jedněch a těch samých dveří. Nejsem žádný velký fanda Pierra Richarda ale tahle postava mu opravdu sedla. Střídá se tu odlehčený a i vážný tón v těch správných intervalech a pokud bylo cílem tohoto filmu dosáhnout toho, že se budu opravdu cítit trapně i za postavy, tak toho dosáhl. Kromě typického francouzského humoru jsou tu i typicky pohledné francouzské herečky (Cottencon, Beart), nejhezčí od Sophie Marceau v Statečném srdci. 80% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další z komediálních filmů, který mě vždy dobře pobaví a zažene chmury. A Molinaro opět rozjíždí příběh, kde nedorozumění přináší zmatky a šílenosti, ve kterých se nakonec nevyzná nikdo z účastněných. Všechno graduje v emocích a živočišných pudech, aby se touha po životě vydrala ven. Malíř Yann Ducoudray (dobrý Pierre Richard) má jasný plán, který dostává ránu za ránou ihned od svého počátku. Snaží se balancovat na nebezpečné a ostré hraně, ze které ho každou chvilku strhnou nenechavé, prosebné i výhružné ruce ostatních. Tuto hru rozdmýchává především maniodepresivní dvojice sousedů Boris (skvělý Richard Bohringer) a Eva (dobrá a půvabná Emmanuelle Béart). Střídavě žárlí, citově vydírají, opouštějí a vyhrožují jeden druhému. Do jejich až sadistických hrátek je zapleten nejen nebohý malíř, ale i všichni, kdo se ho rozhodnou toho dne navštívit. Z dalších rolí: objekt romantické touhy malíře Florence Arnaud (šarmantní Fanny Cottençon), ztepilá palma a tancující uklízečka Marilda (Martine Maximin), malířův přítel Jean-Yves (Jean-Michel Dupuis), zvědavý manžel André Arnaud (Pierre Vernier), a zmatení policisté (Eric Blanc a Michel Creton). A tak se řádí. Prosí se, škemrá se, bojuje se, utíká se, střílí se, přelézá se přes balkon, vypadává se, křičí se, padá se, lamentuje se, a hlavně se miluje. ()

Reklama

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Po sledování mě celou dobu napadala jen jedna myšlenka:"To je ale cvokárna." A fakt byla a vzhledem k tomu, že se snímek odehrává na tak malém prostoru, tak to ani jinak asi nešlo. Pro mě je důležitý jeden fakt - že jsem se bavil. Ano, je to opravdu blbost, ale opravdu mě to bavilo a říkal jsem si, co vymyslí dál. Moje výtka patří části, kdy žárlivý soused začal brečet a chtěl po ní, aby ho zastřelila, to už bylo moc. Také to s těmi policajty, jak se to furt opakovalo, tak už to ke konci nebylo tak vtipný. Ale jinak jsem spokojený. Pierre Richard sice občas trochu přehrával, ale tam to ani jinak nešlo. Na Emanuelle Beart byla radost se dívat (a to nejen kvůli skvělému hereckému výkonu). Richard Bohringer možná nejslabší z celého tria, nadruhou stranu, tu postavu mu fakt musíte věřit. Prostě skvělý film, pokud chcete trošku vypnout o dlouhých večerech. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Po "Blondýnech" a veselohrách s dvojicí Richard- Depardieu je toto film, který naplno ukázal skvělou komiku Pierre Richarda a způsob, jak utáhne necelou hodinku a půl dějě, odehrávajícího se prakticky ve dvou místnostech (film nezapře svoji divadelní předlohu). Skvělý je ale neje Richard, ale celá čtveřice hlavních protagonistů ! ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, dneska se už takové netočí. Je sice docela korektní (viz ona černoška chytrý černošský policista v protikladu ke svému bílému a hloupému nadřízenému...), ale skvělé figurky (nejen Pierre Richard) tuhle taškařici dělají neskutečně pohodovou a zábavnou. Stokrát lepší než nejrůznější hlubokomyslné a "směřující" trapárny, které Francouzi točí dneska. Skvělý je Richard Bohringer, krásná Emmanuelle Beart, ale nejvíc mě zaujala Fanny Cottencon, které jsme si v jiném filmu ani nevšiml. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)

Reklama

Reklama