Reklama

Reklama

Yossi

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

„Yossi & Jagger“ vyprávěl příběh dvou zamilovaných izraelských vojáků. Utajený vášnivý poměr však v závěru filmu končí tragicky; mladý Jagger umírá během náhlého útoku v náručí svého milence. Nový film Eytana Foxe se vrací k hlavnímu hrdinovi o deset let později – Yossi je dnes uznávaný čtyřiatřicetiletý kardiolog, svou orientaci však stále nepřiznává a pronásleduje ho Jaggerova smrt. Neúspěšně se snaží otevřít se mezilidským vztahům, ale zůstává v pasti své osamělosti a apatie. Šanci vyrovnat se se svým traumatem mu jednoho dne poskytne setkání s tajemnou ženou. Na cestě do Ejlatu potkává Yossi skupinu mladých vojáků. Mezi nimi je i Tom, pohledný, sebevědomý gay, který svou orientaci neskrývá a symbolizuje tak nový svět dneška. (Febiofest)

(více)

Recenze (13)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Stejně jako je jen jeden Bůh, který má tolik podob, kolik je lidí, tak je jen jedna láska. Asi mi vcelku každý dá za pravdu, že je lepší být šťastný a teplý než nešťastný a studený. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Homosexuální téma jsem zvládl jen ve "Zkrocené hoře". V tomto případě šlo vše mimo mě a film mě nezaujal prakticky ničím. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie príbehu Yossiho nadväzujúceho na krátky film Yossi & Jager je príbehom Yossiho po 10 rokoch od smrti jeho priateľa. Stal sa kardiológom, ktorý všetok svoj čas venuje svojej práci. Náhodné stretnutie s Liorovou (Jagger) matkou v ňom rozprúdi vlnu spomienok, smútku a tápania, ktoré vedú k zvratu v jeho doterajšom živote. Film je však spracovaný veľmi presvedčivo iba vo fázach smútku a tápania najmú vďaka skvelému výkonu Ohada Knollera, časť premeny však až taká presvedčivá už nie je čo v konečnom dôsledku uberá filmu z jeho presvedčivosti. Ale na druhej strane ten happy end potešil :-) ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Nechýbalo mu v mojich očiach a hlave veľa k štyrom hviezdičkám. Prvá polovica bola taká trochu nijaká, ale ak mala vykresliť nijaký Yossiho život, tak sa jej to podarilo. V niektorých momentoch to bolo pre mňa veľmi silné, zvláštne, keď som sa asociovala mužskou homosexuálnou postavou. A niekedy som mu tak veľmi rozumela, ako ani sebe nerozumiem. O existencie nejakej prvej časti či prológu či čo to bolo som nevedela, ale aj tak ma nejak neláka. (Filmový festival inakosti, Lumiere - 26.10.2013) ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Také statické, a tá zmena Ohada po 10 rokoch je strašná. Ako keby naozaj zažil ten údel z predchádzajúceho filmu. ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná náprava a posun od chaotickej prvej časti. Škoda, že muselo ubehnúť reálnych 10 rokov. Dvojica Knoller/Zehavi bola neskutočne príjemná a ľahko sa mi do celého deja vciťovalo. Jednoznačná spokojnosť z mojej strany. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Yossi, nyní po letech jako oteklý otesánek, hraje v pokračování zasmušilého, smutného doktora, který zřejmě stále teskní po zemřelém příteli, ale mě se nechtělo hodinu tesknit a vařit čaj z minulého filmu, i když nuda to úplně nebyla, nicméně potom přišlo osvěžení v podobě mladíků a vážení, to vy jste si tady sami napsali, že nakonec pohádka … přistaňte na zemi … o žádnou pohádku na závěr se nejednalo, to byl jediný vtip za celý film od Yossiho, Tom má totiž před sebou ještě 13 měsíců v izraelské armádě, a to není jen tak … 5666 ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Osamělý, utlumený a přepracovaný obtloustlý kardiolog z telavivské nemocnice nakonec někoho najde.(50%) ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Pokračování Yossiho je daleko vydařenější a propracovanější než první díl. Film mě bavil od začátku až do konce. Ale aby jste si mohli užít, je třeba (dle mého názoru) vidět i první díl. ()

deizolator 

všechny recenze uživatele

Zatím jediný "teplý film", který ve mně dokázal vyvolat sympatie k hlavnímu hrdinovi. Kromě leitmotivu nevidím moc společného se Zkrocenou horou, kde mě pářící se bezprizorní kaubojové ve stanu spíš znechucovali. Yossi je inteligentní člověk smířený se svou orientací a vyrovnávající se i po letech se ztrátou blízké osoby, navíc je sympaticky stydlivý. Zobrazení homosexuála jako normálního chlapa namísto uječené spektakulární bukvy je určitě potěšující i pro všechy ty, kteří se prostě narodili 4procentní, ale nemají potřebu se předvádět, jen chtějí být sami sebou. Tempo filmu navíc slušně odsýpá a rozhodně nenudí, humor je milý. Izraelské reálie dodávají příběhu na atraktivitě. Další důkaz toho, že i v menších zemích vznikají super filmy, které si zaslouží pozornost a podporu. ()

Enzo555 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné druhé stretnutie s Jožim. Stále je to hĺbavý chlapík, zaseknutý v zotrvačnom smútku za desať rokov mŕtvym Liorom /film Yossi & Jagger/. Bojí sa hľadať, dôverovať, jeho sebavedomie kleslo spolu s bruchom, ktoré si vybudoval popri lekárskej kariére. Vysporiada sa Joži s minulosťou, odstrihne ju, začne si užívať život, nájde novú lásku? Bude to znovu vojak? Spoiler: 5x áno. Rozprávanie pôsobí autenticky, izraelské prostredie je exotické a o to zaujímavejšie, hudba OK, produkcia na veľmi profesionálnej úrovni (vzhľadom na lacného predchodcu. Ktorý mal ale tromf v podaní očarujúceho Yehudu Leviho v úlohe Liora). Inšpiráciu Skrotenou horou (scéna s izbou mŕtveho milenca) trochu trápna, ale film ako celok stojí aj za viac pozretí /jeden a pol:/ ()

Ayax 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, príjemné prekvapenie nadviazať na mini film... Yossi je zlatý medvedík... Ale príbeh je slabý. :(( Ku ktorému rohu zájde, tam sa stratí... V krátkom čase iba neúspechy Yossiho... Trištvrte filmu tápe... Koniec akoby vnútený... A nemal som pocit, že bol Yossi šťastný... Ale klobúk dolu... Celý film som nemal pocit, že to herci hrajú... ()

Reklama

Reklama