Reklama

Reklama

Řemeslo má zlaté dno. Ovšem jen v případě, že ho člověk umí. To se však o dvojici Paolo Villaggio a Renato Pozzeto rozhodně říct nedá. Vrhají se do práce s těmi nejlepšími úmysly, ale všude, kam vlezou, nadělají spoušť. Mají totiž obě ruce levé! Jako údržbáři v kostele moc úspěchu nemají. Jako automechanici na benzínové pumpě zničí několik aut a raději sami odcházejí. Zkoušejí také prodávat vysavače po domech. V jednom hotelu udělají takovou škodu, že tu musí rok pracovat zadarmo. Otevřou si dokonce pohřební ústav, ale po ztracení nebožtíka a zmlácení vdovy to vzdají. Nakonec dostanou nabídku pracovat jako dvojníci, netuší však, že jim jde o život. Jako vždy, když se člověk zaplete s mafií. Ještě, že jejich anděl strážný nad nimi bdí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

j, opravdu bláznivé, a určitě lepší než před chvílí viděné Nástrahy velkoměsta. I kvůli Fantozzimu. Tu už humor funguje o něco lépe, scéna v kostele je sakra vtipná (takovým tím přízemním až hnusícím se stylem, ale přesto), ale pak se to začne stále dokola opakovat a i přes snahu tvůrců přicházet občas s něčím novým, to ztrácí dech hodně rychle. Ale takováto overthetop parodie všeho možného (papež :)) to je docela slušné. Ale ne víc než průměrně. ()

TICHOPAN 

všechny recenze uživatele

Dobrá odreakce od vší vážnosti - když jsem jsem zřel vzlétnuvšího velebníčka plus anální zvonkohru jednoho z těch dobrotivých chlapíků na můj výraz strnul v křečovitou grimasu kterou kdyby spatřil Freddy Krueger svým okem jasným jistě by si znečistil spodní textil a o následných zvukových projevech které vystřídaly ono prvotní sípání nemluvě... ()

Reklama

Sancty 

všechny recenze uživatele

Niektoré dvere do minulosti by mali ostať zatvorené, pretože vkus za nimi je niekde inde ako dnes. Na strednej škole sme z tejto dvojice ušťávali. Najradšej som mal scénku s mŕtvym jogínom, tá ma dostávala do kolien. Dnes, keď mi je o dvadsať rokov viac, mi dokázala vylúdiť iba úsmev na tvári. Strašne to zostarlo. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Jo, je to hrozná sr.čka a je to to nejnižší patro humoru. Ale když já si nemůžu pomoct a už z nostalgie a úctě ke staré originální kazetě, puštěné 100x dokola (protože jich moc nebylo). A některý hefty, který uvidíte tady, prostě nikde jinde neuvidíte. Pokud chcete přirovnání, tak si představte pana účetního jak v prvním díle naskočí na kolo bez sedla a roztáhněte si to na celovečerní film. Asi nějak tak to vypadá :-). Ale za pět hvězdiček a dvojka to samý. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pa účetní rapidně změnil profesi, ale měl raději zůstat u toho účetnictví. Jako udržbář nadělal více škody než užitku. Navíc k tomu měl stejně šikovného kolegu. Ty dva se prostě hledali až se našli. Mám ale pocit, že bohužel všechny komedie s Paolem Villaggiem jsou pořád o tom samém, takže krozí, že se jich člověk až moc rychle nabaží. Což pak může být zásadní problém, který diváka odradí od dalších filmů s tímto italským komikem. Já jsem na tom úplně stejně. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hraje též Pierfrancesco Villaggio, syn Paola Villaggia, který ztvárnil postavu stoupence klanu z Marseillaise. (Diego75)

Reklama

Reklama