Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Některé vtípky jsou sice trapňoučké jak z mateřské školky, avšak naštěstí je převyšují ty lepší. Italové si zebe taky dokážou udělat slušnou prdel (pracovní morálka na samém počátku) a servírují zde mnoho dalšího-krásná dceruška, nebo posedlost televizí. Dříve jsem se u toho bavil více, ale i dneska se to dá řadit mezi zlatou klasiku. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další z řady zvláštně a podivně bláznivých komedií, jejichž humor mi není vlastní. Zřejmě jde o jakousi parodii na poměry v italské společnosti, ale je to moc dětinské, naivně hloupé a trapné. Nechápu tak vysoké hodnocení v porovnání s dalšími díly Fantozziů účetního Uga Fantozziho (Paolo Villaggio), a to i těch starších, čili původních, z nichž jsou zde některé věci i převzaté. Nepřijde mi to lepší, v podstatě stejné, ne-li ještě horší, uvědomím-li si, že je to jen další pokračování. Některé situace mají i velmi slušný náběh, jako povinný cyklistický závod pořádaný ředitelem Viscontem Cobramem (Paul Muller), pobyt Uga s účetním Filinim (Gigi Reder) na jachtě ředitele přes vědu Barambaniho (Camillo Milli), popřípadě možnost nevěry Ugovi manželky Piny (Milena Vukotic) s vykutáleným pekařem. Ale nemá to pro mě ten správný směr, a ani konec. Další, jako výlet do hor, měnící se v hororové hubnutí, vzbuzuje jen útrpný úsměv. Z dalších postav je potřeba zmínit Ugovu roztomilou dcerušku Mariangelu (již 32 letá Plinio Fernando) a vychcaného geometra Calboniho (Giuseppe Anatrelli). Trochu jiný humor, než který upřednostňuji k dobrému pobavení. Na závěr: Fantozzi, ty nejsi stronza, ty jsi spíše idiot. Ale on za to nemůže. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou jak vystřižené z komedií pro teenagery, včetně prdění a ran do hlavy, některé jsou zase zkratkovitými verzemi nápadů Bennyho Hilla. Film je průhledně pitomý, ale najdou se momenty, které mě rozesmály (opička, cyklistický závod, plavba lodí). Fantozii v povedeném dabingu Stanislava Fišera (tak to má být, žádný Vinetou) bere svůj osud s nadhledem, ale, stejně, když se to vezme kolem a kolem, je to vlastně spíš smutný film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdysi, tzn. na konci 80. let, se mi tahle bláznivá komedie opravdu líbila, nicméně musím konstatovat, že je to humor lacinějšího ražení, poněkud infantilní, myslím, že si ho zkrátka užijí spíš odrostlejší děti a teenageři. Je to jeden z případů, kdy je procentuální hodnocení ovlivněno do značné míry nostalgií a věkovým profilem uživatelů. Některé gagy jsou skvělé i dnes, ale při některých se už ošívám, jsou zkrátka na hranici trapnosti. Celkový dojem: 60 %. První díl série nicméně ještě má nepokryté kvality, poslední dva díly klesly do propasti nevkusu... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem se, jako desetiletý, u toho řezal smíchy. Geniální dabing Stanislava Fišera nebo Jiřího Brudera dokázal tuhle komedii povýšit na jedinečný zážitek. Dneska bych se u toho stěží uchechtl a možná bych se na to ani nedodíval. Některé vtipy už jsou notně vyčpělé, a přesně tak pro desetileté děti, ale i ty to nebude bavit. Je jiná doba. 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)
  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)

Reklama

Reklama