Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tento film jako by ani nebyl ze série Fantozziů. Geniální humor, scény i hlášky. Fantozziho jsem nikdy moc nemusel, ale tento film je výjimka. Sice poslední dva příběhy (loď a nápis na nebi) byly slabší, přesto to filmu tvář nekazí. // "Zeptejte se ho, jestli se mu něco nestalo"// "eee...What time is it?"// "Fuck off!" // "Co říkal?" // "Že je v pořádku."// ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Bravůrní bláznivá komedie o strastech i radostech účetního Fantozziho. Vzhledem k tomu, že se i po letech se ženou občas častujeme hláškami z tohoto filmu, tak musím dát minimálně čtyři hvězdičky. Vzpomínky na gagy: „Fantozzi chytil podezření“, „Bavorské karbanátky“ či „Pane účetní, ne tak rychle“ mi ještě nyní při psaní vyluzuji úsměv na tváři a to se počítá. Je to bláznivý, šíleně bláznivý, někdo může říci infantilní, ale mě to přijde super. ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

,,Bavooorské karbanátky,, hmmm ,,škóóda že si nedáš,, :D ,,Ty žéreš?,, kroutí hlavou a plnou pusou převaluje asi dvanáct karbanátků nacpaných během pěti vteřin ,,On žére, fuuj, Ty žééreš,, Aneb Fantozziho odtučňovací kůra u které jsem fakt málem prasknul smíchy a doteď tuhle hlášku používám!!! A používá ji i moje mamka a to už je co říct..:) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle film poprvé viděl před 20 lety v kině (kruci, to to letí), málem jsem se počůral, jak jsem se smál... Já vím... poslání filmu: 0; umělecký přínos: tak nic; režie, střih, kamera atd. taky žádná sláva... Ale lidi, teď.. po mnoha letech jsem jej viděl nedávno v TV znovu.... a já se zase smál a hlavně bavil a relaxoval a bylo mi dobře. Ten film je zábava, tak své hlavní poslání vlastně splnil, tj. pobavil.. A když píšu tyhle řádky, vybavuje se mi přitom anticyklista Fantozzi (některé gagy s cyklovýletu byly převzané z geniálního francouzského filmu Cvokové) a cukají mi koutky, chvěje se mi bránice a je mi dobře. A to je dobře :-) ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Fantozziovky sú v lepšom prípade trápne v horšom iba smutné ale táto sa vydarila na sto percent aj s mastnými úrokami. Od začiatku do konca nepretržitá kanonáda gagov, ktoré po x pozretiach poznám naspamäť a furt sa smejem. Odtučňovacia kúra so šialeným nemeckým doktorom, pohreb so zúfalou vdovou čo sa vešia na ľudí, cyklistický masaker, víkend na lodi so ctihodnou trúbou a všade samé rohlíky, to všetko fungovalo a funguje. Keď som to videl prvý raz kedysi dávno tak som sa od smiechu skoro posral a zadusil. Treba niečo dodať? ...náhle poňal akési podozrenie... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)

Reklama

Reklama