Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Stará, leč zábavná komedie. Rád bych ještě viděl u nás neviděný díl. Tento film je vlastně již trojkou, třetí film o Fantozzim. a dohromady jich bylo natočeno celkem 10. (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = I./ 1983, v pôvodnom znení s titulkami+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 29.4.1989, réžia českého znenia (ČST Praha) = MARIE FRONKOVÁ - NIKDY, opakujem NIKDY nezabudnem na ten pamätný sobotňajší večer. Do tej doby nikto vo vtedajšom ČESKOSLOVENSKU poriadne netušil čo to je fenomén Fantozzi. Táto sobota, ale všetko zmenila. A keď nastal pondelok, tak každý pracujúci a školopovinný občan, dopodrobna rozoberal jednotlivé scény a hlášky už dva dni kultového filmu. A napriek tomu, že tento film bol v našich kinách uvedený už v roku 1983, až kultový dabing STANISLAVA FIŠERA a dokonale prepracované dialógy ho naveky vtlačili do povedomia jednej generácie. Žiaden iný Fantozzi sa tomuto prvému ešte "totalitnému" podľa môjho názoru doteraz nevyrovnal. (15.5.2009) ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele

pojem "Fantozziho dcera" síce právom zludovel, ale inak slabota, taký taliansky Zdeněk Troška, aj to v slabších rokoch:) "Sequel" (či ako sa to proste moderne hovorí voľnému pokračovaniu) sa mi zdal dokonca o niečo zábavnejší. Nechcem však v žiadnom prípade opovrhovať talianskymi komédiami, naposledy som sa skvele pobavil na "Svedená a opuštěná", "Alfréde, Alfréde", ale aj "Rozvod po italsku", sú proste skvelé (mimochodom všetky od toho istého režiséra Germiho). Paola Villagia som si zapamätal z detstva vo filme "Bláznivá komedie", a spomienky na detstvo mi tento film vykreslujú vo veselých farbách. Preto som skúsil aj Villagia ako Fantozziho, ale už som asi zostarol, a svet a humor mi nepripadajú také jednoduché... ale ak máte nudné poobedie, kedy nedávajú nič iné ako prenos z Formule 1, sem tam sa to oplatí prepnúť z tej formule na tento film - pre pobavenie a zahnanie mrákot po nedelňajšom obede ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hugo Fantozzi (Paolo Villaggio) by mohl být obyčejný člověk, jako kdokoliv z vás. Nebýt jeho zaměstnání účetního ve velké firmě se svými specifickými pravidly. A nebýt vizuální atraktivity jeho ženy a jeho dcery. A nebýt toho, že Fantozzi je smolař na n-tou, kterému se pod rukama zhroutí vše na co sáhne.... Pamatuju se, že když jsem film viděl před dvaceti roky poprvé (na intru, v rámci "povinné kulturní seance") byl jsem - stejně jako ostatní diváci - stoprocentně nadšený. Dlouho do noci jsme si vyprávěli příběhy z Fantozziho obyčejného života, a spousta z nich se stala kultovními (např. celý cyklistický závod). Po letech už jsem na film téměř zapomněl, až se mi dostalo do ruky DVD s tímto filmem. A nevím jestli je to tím, že jsem starší (a určitě i rozumnější :) ), ale už mi to až tak vtipné nepřišlo. Jde vlastně o několik menších příběhů (zájezd, cyklisti, pekař, jachta), které jsou více či méně zábavnými scénkami propojeny do celku. Samozřejmě, smíchu se neubráníte (hlavně v oněch notoricky známých scénách), ale jinak mi třebas Nástrahy velkoměsta přišly zábavnější... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech působila tahle komedie v naší, tedy československé (socialistické) televizi jako zjevení... To jsem se tehdy nasmál, no však mi bylo taky cca 14 let. Nyní jsem film viděl znovu a hodně z té směšnosti zmizelo. Na druhou stranu ale některé scény zůstávají nezapomenutelné ("To jste vy Fantozzi", "Divák byl jat soucitem", "Víno se chladí"..) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)

Reklama

Reklama