Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Toto bola riadna magorina. Fantozziho vidíme v jednotlivých obdobiach a teda neviem, čo bolo bláznivejšie, či Fantozzi ako Adam (verzia 1.0), pračlovek, chudák, čo musel niekoľkokrát prekonať štreku z Atén do Marathónu, križiak a bohviečo ešte. Najviac som sa ale aj tak chechtal, keď vo všetkých obdobiach vláčil so sebou tie kamenné kolesá. Toto sa celkom podarilo. A Pina tentokrát vyzerala fakt strašne, tuším ešte horšie než Mariangela. A keď ma tak napadlo, v biblii sa nepíše, čo hovorili dedičia Lazara, keď vstal z mŕtvych, či sa naozaj radovali predčasne, že budú dediť. Fantozzi dopadol fakt zle, keď sa po ňom vozil aj Ježiš. Mám rád históriu a bola celkom sranda vidieť toho chudáka, ako dostáva po papuli v každej možnej epoche dejín. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl Maléry pan účetního, ze kterého mi v hlavě ulpělo pár dobrých fórků. A protože jsem měl náladu na něco staršího a veselého, zkusil jsem Superfantozziho. Z nostalgie jsem ochoten slevit z odpadu! a dát milosrdnou jednu hvězdu za ty dva vcelku dobré ftípky v úvodu. Nejde o to, že drtivá většina filmu je postavena na situačním, velmi infantilním a předvidatelném humoru, ale o to, jak málo těch vtipných scén je. Postava Fantozziho se bez nějakého klíče ocitá v různých úsecích historie, tzn. tvůrci měli obrovský prostor něco vymyslet a přesto z toho nedokázali vytěžit ani jeden originální a opravdu vtipný moment. Takže co? Nudí, nudí, nudí. A to je u komedie dost zásadní problém, bez ohledu na dobu vzniku. Za střízliva je to festival trapného a primitivního humoru, takže podle mě ideální na TV Barrandov, po silvestrovském proslovu J. Soukupa. ()

Reklama

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film s Fantozzim u nás vyšel teprve nedávno. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů! (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pořád dokolečka staré, ale milé gagy, spousta chyb (25 - při scéně křižování je vidět na nebo comtrails. 33 – Fantozzi se jde topit a ve vodě jsou vidět bubliny, jež vypouští potápěčův přístroj. 57 – Při veslování a nárazu veslice do patky mostu se tato zřetelně pohne.), ale také jednoduchá zábava jakou mám rád. Bohužel, je to na jedno brdo. 201308068744bt+++++přidána dvacítka.++++ Ale jo, historická část přinesla pár novinek, ale jinak opravdu nic překvapivého. Přesto jsem se bavil. 20170720 ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování historie a budoucnosti. Nejvíce se mi jednoznačně líbil začátek. Tedy Ráj a vyhoštění z něj. Dále už film pomalu začíná ztrácet tempo. Každopádně nedoporučuji u filmu nic konzumovat, neboť z malinké dcerušky vyroste opravdové montrum "na zblití". Sečteno a podrtženo, Superúčetní je průměrná komedie na dlouhé zimní večery. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Fantozzi (Paolo Villaggio) a Filini (Gigi Reder) se ztratí při závodě na veslicích v Cloace Maxima, což je prastará římská stoka. (ČSFD)
  • Luc Merenda ztvárnil ve filmu celkem 9 rolí napříč epochami: Adama, řeckého velitele, římského vojáka (výběrčího daní), Černého rytíře, Robina Hooda, Odsouzence na gilotinu (pravděpodobně Ludvíka XVI.), Balabama, Japonského důstojníka a Fantozziho (Paolo Villaggio) nadřízeného v budoucnosti. Evu a další ženské protějšky Merendových postav pak ztvárnila Eva-Lena Lundgren. (vojtaruzek)
  • V české verzi překladu je několik překladových chyb v textech souvisejících s Biblí. Například ve scéně, kdy Fantozzimu (Paolo Vilaggio) kvůli Ježíšovi děti pošlapou políčko, v českém dabingu Ježíš pronese: „Směřujte na mě bez obav svá slova.“ V originále je však řečeno: „Lasciate che i pargoli vengano a me“ neboli „Nechte děti přijít ke mně,“ což je odkaz na biblický verš Matouš 19:14. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama