Reklama

Reklama

The Last Will and Testament of Rosalind Leigh

  • Austrálie The Last Will and Testament of Rosalind Leigh (více)

Obsahy(1)

Zberateľ starožitností Leon Leigh (Aaron Poole) sa po dlhých rokoch vracia domov. Zomrela mu matka (Vanessa Redgrave) a on sa stal dedičom starého domu pripomínajúceho strašidelný labyrint. Postupne sa v Leonovi prebúdzajú staré potláčané traumatické spomienky na detstvo, na fanatickú mamičku, členku zvláštnej náboženskej sekty uctievajúcej anjelov. A tí sú okolo neho všade, kam sa len pozrie, hľadia na neho ich oči. Po istom čase strávenom v dome má však Leon nepríjemný pocit, že nie sú to len ich oči, čo ho tu pozorne sledujú... (beso74)

(více)

Recenze (52)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Horor od neznámého režiséra s prakticky neznámími herci. A navíc film od kterýho jsem nic nečekal. No a nakonec mě to docela nakopalo do kulí. Tenhle film mě dost potěšil, je to atmosférická pecka která kašle na moderní trendy hororů, a nesnaží se zaručeně vyděsit a tak tu neuvidíme každým 5 minut nějaký strašidlo. Film je skvěle natočený, atmosféra z něho jenom sálá. Herec hrající hlavní roli je celkem dobrý, navíc tu hraje skoro jenom on. Hudba je naprosto parádní a to monstrum či co to bylo bylo celkem pěkné, sice ty efekty lehce kolísaly ale i tak vypadalo celkem strašidelně. Nicméně trošku film sráží příběh sice není nikterak originální ale měl jsem celkem problém ho pobrat. Navíc sem tam nějaký kiks, ale i tak se jedná o výborný horor který potěšil. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V rámci hounted house horrorov to už neprináša nič nové, navyše mi to trochu prišlo ako kombinácia viacerých úspešných či menej úspešných duchárin (napr. Woman in Black, House of the Devil, príp. La Herencia Valdemar), no napokon som sám prekvapený, že mi to sadlo, pretože počas úvodnej polhodinky som trochu netrpezlivo škrípal zubami, kedy sa už konečne niečo začne diať. Mne totiž tie spomalené motanice po jednom dome veľmi nesedia a samotná atmosféra mi nestačí, omnoho radšej som, keď tam niečo každú chvíľu vybafne - takže mi neostalo nič iné, len dúfať, že to tak nebude až do konca. Našťastie nebolo. Objavili sa záhadné tiene, postavy, dokonca príšerka, niekoľko slušných ľakačiek (pri jednej som si aj príjemne podskočil) a nabralo to ten správny rytmus. Režisér napokon veľmi netlačil na pílu, čo je možno trochu škoda, lebo dalo sa z toho vyťažiť viac. Navyše som mal pocit, že ten hororík skončil o niečo skôr, ako sa stihol poriadne rozbehnúť, a pre mňa aj trochu neočakávane - totižto všetko bolo na dobrej ceste, takže by som naozaj nemal nič proti, keby to trvalo o nejakých 20 minút dlhšie. Takže slabšie 4, celkovo to beriem ako príjemný atmosferický kúsok, ktorý dokázal zafungovať len s jedným hercom, a ktorý každou minútkou nádherne gradoval a nestál na jednom mieste (!), napriek tomu sa ale obávam, že môže veľmi ľahko zapadnúť prachom. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu mi bylo jasné, že budu mít poněkud problém překonat stopáž 81 minut, což se někomu může zdát udivující, ale.. mí whoviani pochopí- vždyť tam jsou všude kamenné sochy andělů (!), tudíž 81 minut je docela dlouho na to, abyste vydrželi nemrkat. Nicméně pak jsem si řekla, že s tím ať se popere hlavní hrdina, když do toho domu dobrovolně vlezl a pak už mi jen hlavou táhly myšlenky typu- ta Rosalind musela být docela bohatá, když si zaplnila barák takovou spoustou věcí... Nicméně nemusí být všechny filmy typu Insidious, kde akce střídá akci, duch ducha apod. Zkrátka toto pomalejší tempo aspoň poberou i ti pomalejší z nás, proč ne. A za to, že tam zhmotnili jednu moji noční můru (žmurk do kukátka!), dám i tu třetí hvězdičku ;-). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Náboženská témata mám rád a tohle mi hodně sedlo. Celým filmem se táhne hutná a nepříjemná atmosféra, kterou zpestřuje několik opravdu strašidelných okamžiků, při kterých mi naběhla regulérní husina. Na druhou stranu chápu, že pro leckoho je to nestravitelné, protože tempo je velmi pomalé a halvní hrdina působí silně nesympaticky. Nicméně věřím, že třeba fanoušci Sauny si tady přijdou na své. 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Duchařské příběhy mne moc neberou, nepřipadají mi příliš strašidelné. Tohle je ale něco jiného. Více než o horror jde o mysteriozní snímek. Téměř dvě třetiny sleduje divák dům (tedy úžasný! dům). Popisný minimalismus by se klidně obešel zcela beze slov, jenže zesnulá matka má potřebu dělit se o své vzpomínky a myšlenky. Kamera nám předkládá nádherné obrazy, které by obstály jako umělecké fotografie. Nachází se Leon ve strašidelném domě, nebo se vše děje jen v jeho mysli? Vzpomněl jsem si na staré horrory z 50. - 60.let, kdy divák často ani nezjistil, kde se nachází pravda. To umocňuje tajemnost snímku. Hudba výborně dokresluje atmosféru, asi nejděsivější je v momentě, kdy Leon sestoupí z původně uzamčeného pokoje po schodišti do svatyně... A ještě je tu jakýsi kult andělů. Není však jasné, zda se nejedná o anděly padlé... Divák mající rád klipový střih, akci, prvoplánové lekačky a škopíky krve bude rozhodně zklamán (stačí mrknout na hodnocení uživatelů). Kdo se nebojí pomalé cesty a klidně plynoucího příběhu, zklamán snad nebude. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Při tvorbě filmu Gudiño řekl, že byl inspirován jeho katolickou výchovou. (Kmotr76)

Reklama

Reklama