Reklama

Reklama

Noc oživlých protinožců

  • Austrálie Wyrmwood (více)
Trailer 1

Po australské noční obloze se přežene kometa, která pozmění přírodní zákonitosti na Zemi. V důsledku toho podlehne většina populace podivné nemoci, kvůli níž se z lidí stanou zombie. Přežije jen hrstka šťastlivců, která záhy zjistí, že nákaza znehodnotila veškeré zdroje paliva a ty jsou nyní nepoužitelné. Přeživším, kteří jsou uvězněni v pustině plné živých mrtvých, nezbývá moc důvodů, proč žít - naděje, že se dostanou na nějaké bezpečnější místo, je totiž mizivá. Jeden z nich, automechanik a otec od rodiny Barry, přišel kromě své sestry Brooke o všechny. Navzdory šířící se katastrofě je Brooke unesena bandou polovojenských násilníků a odvlečena do děsivé laboratoře maniakálního vědce, který provádí řadu šílených pokusů na těch, jimž se podařilo přežít. Zatímco Brooke spřádá plány na útěk, Barry se ji vydává hledat. Na pomoc si bere dalšího přeživšího - Bennyho. Oba se musejí vyzbrojit a probojovat si cestu hordou zákeřných nestvůr uprostřed australské buše. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (255)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní zombie nátěr. Upřímně řečeno nikdy by mě nenapadlo, že v rámci žánru dokáže někdo ještě přijít s něčím novým. Ale Australanům se to povedlo a stvořili nejlepší žánrovku od dob Úsvitu mrtvých. K hektolitrům krve a lítajícím mozkům lze přičíst k dobru i slušnou dávku černého humoru a neokoukané sympatické osazenstvo. Takovéhle mlsání na začátku roku si nechám líbit. 90% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 1/10 Děj 5/10 Zvuky 1/10 Efekty 6/10/// PLUS: párkrát jsem se pobavil, jednou jsem čučel s otevřenou pusou POZOR SPOILER(když dívčina začala ovládat zombíky), právě tento, ale i další novátorské prvky (palivo ze zombíků, jejich odlišné chování od zavedeného trendu), triky, masky taky nejsou úplně marné MÍNUS: horší je to s kamerou, která měla občas ostrý obraz, jindy rozmazaný, jindy použitá stylem "rybí oko", tvůrčí originalitě se meze nekladou, ale tohle působilo rušivě, nejvíce mi ovšem vadily zvuky, konkrétně zombíků, znělo to jako kvičení prasat a tohle poslouchat celý film je hrozný./// Shrnutí: Snad céčkový horor s levnými neherci, natočený tak bláznivě, že se to někomu může líbit. Mě to ovšem sesedlo. Je to guláš, zmatek, občas velice špatně natočené a nijak tomu nepomůžou cákance krve, hnus, řev a všudypřítomná brutalita./// Celkem 36%/// ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z počátku se snímek jevil jako nezajímavá tuctová sračička, ale postupem času se z něj vyklubala velice svěží a do jisté míry i dost originální akční zombie naháněná, která byla navíc okořeněná nemalou porcí humoru. Nízký rozpočet je ve filmu znát. Příliš mu však neškodí. Ke konci jsem měl pocit, že už snímek přeci jen trošku lapá po hořlavém zombie dechu. Možná by nebylo úplně od věci, dopsat sem žánrové zařazení komedie. Respektive nahradit toto zařazení místo hororu. Tohle prostě horor není a pro spousty lidí to musí být dost matoucí. Mě nevyjímaje. Potom jsou takoví lidé právem nasraní, že dostali něco jiného a przní filmu hodnocení. Méně než 3 kousky sem rozhodně nepatří. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Tohle auto jezdí na zombíky.“ Přišel o rodinu, kterou navíc musel sám popravit, teď se musí dostat z místa A do místa B, kde by měla být jeho sestra s katalogovou tvářičkou. Kolem je pár přeživších a stovky nemrtvých. Nic víc není třeba vědět. Tvůrci si trochu šlohli z Šíleného Maxe, trošku od Romera a je to docela svěží závan. Tahle hladová, klimbající se a líně se pohybující stvoření se totiž v posledních letech začala nepěkně zajídat, takže každý nápaditý a živočišný kus je vítaným zbožím. Škoda jen, že poslední půlhodinka už je poměrně mdlá a unavující. Zombie béčko, kde má i humor svoje místo. PS: Místy výborná kamera. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší zombie film ever. Kombinace všeho, co lze ve snímku najít, se sešlo v jeden luxusní celek, který mi byl v každém detailu maximálně sympatický. Žádný vytuněný špektákl s profláknutýma držkama. Ne. O celou srandu se tu stará sympatický týpek, s výrazem Ashe (Evil Dead) a kukučem podobný Maxovi (Mad Max). K ruce mu je Aboriginec Benny v podání naprosto fantastického Leona Burchilla. Tento malý podsaditý Australopythék sype hlášky, fuckuje a likviduje zombiky tak jedinečně, že snad ani nezle si takového kumpána neoblíbit. Do postapokalyptického světa nechci jako průvodce Brada Pitta, ale právě tohoto Leona Burchilla. Celkově vás film jistě neskutečně pobaví. Má v sobě vše, co k tomu potřebuje. Chybí mu snad jen dávka určité děsivosti, ale to nikoho netrápí, jelikož si to i tak užívá. Černohumorná syrovost je asi to nejvystižnější přirovnání. Máte možnost vidět jednoduchý snímek s dílny protinožců, kteří vám tímto ukážou, jak lze za málo peněz vykouzlit hodně muziky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • V scéne, keď zachraňujú Brooke z nákladného auta, vidíme iba jedno auto, a to s jej bratom, pričom v prestrihu sú už dve autá. (Budisovie)
  • Film bol natáčaný výhradne cez víkendy, a tak aj kvôli tomu trvalo takmer 4 roky, kým sa ho tvorcom podarilo dokončiť. (beso74)
  • Původní název filmu Wyrmwood je zkomolenina správného Wormwood. Tedy názvu hvězdy, která dle biblického Janova zjevení spadne na zem poté, co z polnice zatroubí třetí anděl. Po pádu hvězdy se z dýmu vyrojily kobylky s vlastnostmi, jaké mají pozemští škorpióni. Český překlad Wormwood je "pelyněk". (pekl)

Reklama

Reklama