Reklama

Reklama

Sound City

(festivalový název)
  • USA Sound City
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dokument zachycující začátky, zlaté časy a pád slavného kalifornského studia Sound City, které svým analogovým přístupem k nahrávání desek nemohlo konkurovat nástupu digitálního věku Pro Tools. Po uzavření komplexu odkopil Dave Grohl konzoli Neve a společně s hudebními legendami (např. Paul McCartney, Rick Springfield, Trent Reznor ...) natočil speciální album Real To Reel, zdůrazňující lidský element v procesu tvorby songů, který analogový způsob umožňuje a zároveň tak zdůraznil důležitý přínos, který Sound City v hudebních dějinách zanechalo. (vaja)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud se jednoho krásného dne stane zázrak a já k sobě přiřadím tři tóny tak, že to bude mít smysl, tak se ihned vydám za Davem Grohlem a natočím to na jeho obstarožním mixáku Neve. Jinak to ani nemá smysl, protože u mne to analog digitálu natřel dávno před vznikem zástupů jedniček a nul. Nejsem sice nostalgickým fanouškem praskání gramofonových desek, ale rozhodně dávám přednost živým muzikantům před uměle vytvořenými hvězdami primárně toužícími po bohatství. A Dave Grohl u mne tímto dokumentem zase o stupínek stoupl, protože natočit velmi slušný film o mixážním pultu ze špinavého studia je malý zázrak. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Já to měl přesně naopak než píše neoBlast, teprve po nudné exkurzi do historie, kterou jsem víceméně musel přetrpět, mě druhá polovina konečně zaujala, ale vidět to jednou mi docela stačilo. Pochybuju, že si to někdy pustím znovu, proto jen průměrný hodnocení. Pokud by to bylo o něčem, co je mi bližší, bavilo by mě to víc. Tohle je hlavně dokument pro Grohla než pro mě. ()

Reklama

nascendi

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý je preplnený nostalgiou, spomienkami na časy, ktoré sa už nikdy nevrátia. Nie som fanúšikom hudby, ktorá tam v úryvkoch zaznievala, ale zaujal ma zúfalý a chvíľami aj úspešný zápas o prežitie v podmienkach digitalizácie hudby. Zažil som dobu bakelitových platní (rozbitných), neskôr vinylov SP, EP, LP, cievkových, neskôr kazetových magnetofónov, CD, DVD, mp3 a v súčasnosti už nastupuje doba, ktorú avizoval Bill Gates, keď si ľudia nekupujú a nezhromažďujú nosiče, ale si na ju cez internet objednajú, zaplatia, vypočujú a je vystarané. Je jasné, že technika a hudobníci sa vzájomne ovplyvňujú a v tom zápase o prežitie sú aj straty, akou bol zánik štúdia Sound City. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Dave Grohl je natolik fascinován svým vlastním příběhem, že k tomu přizval i nejslavnější jména, a ve jménu bigbeatu ten příběh legitimoval. Ale možná taky, že to fakt dělá z lásky k hudbě. V každém případě se člověk zase něco dozvěděl, teď už vím, že dokumenty netočí jen Helena Třeštíková a BBC, ale i pohrobek Nirvany. Dobrý zvuk a místy i muzika. 70% ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Dokument o štúdiu kde išlo predovšetkým o kvalitnú a poctivú hudbu. Žiadne honby za peniazmi, i keď aj tie hrali v tom úlohu, len byť najlepší a "stvoriť" tých najlepších umelcov. David Grohl vytvoril úžasnú sondu do štúdia, ktoré prakticky vytváralo tie najlepšie albumy histórie, sám som bol prekvapený koľko umelcov tam zakotvilo a čo všetko tam vzniklo. Je naozaj fajn, že ešte niekto má snahu zachovať to čo je dobré, a šíriť do ďalej. David Grohl je človek ktorému veľmi fandím a po pozretí Sound City mi je jasné, že on je hudobný Boh súčastnosti. ()

Zajímavosti (4)

  • David Grohl (frontman skupiny Foo Fighters a bývalý bubeník skupiny Nirvana), ktorý si celý Sound City zrežíroval, naplánoval a vymyslel, striktne odmietol kohokoľvek z Hollywoodu, aby sa na filme podieľal. Zainteresovaní boli len ľudia z manažmentu Foo Fighters a zopár priateľov. (LolopelS)
  • CD a Itunes verze soundtracku k filmu mají omezen dynamický rozsah asi na 60 % originálu. Autoři se tak ironicky aktivně podílejí na nešvaru, který je ve filmu opakovaně kritizován. (Turtle)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2012. (Terva)

Reklama

Reklama