Reklama

Reklama

R´ha

(festivalový název) (amatérský film)
  • Německo R´ha
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
Německo, 2012, 6 min

Obsahy(1)

Mimozemšťan, zajatý a mučený zlovolným robotem, vypráví divákovi příběh o vyvražďování svého druhu a chystá plán na útěk a záchranu zbytku svých blízkých. (DaUr)

Videa (1)

Celý film

Recenze (96)

DjangoDoe 

všechny recenze uživatele

Vidno, že chalanisko hľadal inšpiráciu v typických sci-fi peckách ako matrix a terminánor. A ano ak by som ho hodnotil po tejto stranke je to tuctové scifičko. Ale zasa z druhej, tej lepšej, stránky je to skvelá krátkometráž, ktorá ma práve čaro v tom, že práve týchto 6 minút je vytrhnutých z filmu o ktorom nič nevieme a jediné čo nám ostáva je len hádať a dohadovať sa o čom to vlastne je. Ďalší obdiv patrí samotnému autorovi, keby sa podpíše pod tento filmík holywood neprekvapilo by ma to a ani neočarilo, ale nato že to vyšlo z dielne jedného talentu je to skvelé skoro až dokonalé (pár pohybových chýb ). Je vidno že to robil preto lebo ho to baví a nie pre tučný šek za sra*ky, ktoré do nás leje Holywood. A preto si zaslúži uznanie a moje hodnotenie 85% za vizuálnosť a dabing. Za dej by už pravdepodobne šlo hodnotenie dole, ale tak možno nás prakvapí... ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce úžasné a před tvůrcem v tomto ohledu smekám, ale i během 6 minut se dá vypovědět "plnější" příběh. Pokud měl tenhle kraťas sloužit jako ukázka režisérových animátorských dovedností, pak prosím, ale pokud bychom se na něj chtěli dívat jako na plnohodnotný film, pak mu vážně něco chybí, minimálně pointa. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo,že tento film udělal dvaceti dvou letý student.Po vizuální stránce je to krásné.Ale bohužel ne úplně všechno.Svět krásný,robot,mimozemštan,...Ale ty stíhačky mi přišli nedodělané.Normálně by mi to nevadilo,ale když je tu všechno tak vizuálně dokonalé,tak si na těch stíhačkách měli dát více záležet.Ještě mě velmi zaujal vzhled mimozemštana.Nemohu uvěřit tomu,že se jedná o amatérský film! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Wow! Neuveriteľne presvedčivé. Síce je to len update Terminátora s náznakom zaujímavej úvahy, ktorú ďalej nerozvíja a to ako sa "ľudstvo" môže brániť vzbúreným strojom, bez toho, aby použilo stroje. Jediné výrazné mínus je, že je to skôr prehliadka schopností a vizionárstva tvorcu ako ucelený kraťas a do očí bije pointa filmu:"toto dokážem, dajte mi pár melónov a nakrútim vám sci fi roka", no každopádne držím palce! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* sice amaterský kraťas, ale se slušným zpracováním. Bohužel příběh jednoduchý a pointa se dá lehce odhadnout, a proto i známka je nižší. PS: Nechápu, co by chtěli někteří komentující uživatelé od celovečerního filmu na toto téma. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Caleb Lechowski použil na výrobu snímku softwary Autodesk Maya, Pixology ZBrush, Blender, the Foundry Nuke a Adobe After effects. (AARONN)
  • Dvaadvacetiletý student pracoval na tomto snímku 7 měsíců, 10 hodin denně. (DaUr)

Reklama

Reklama