Reklama

Reklama

Seskok z vesmíru

(TV film)
  • Velká Británie Space Dive

Obsahy(1)

Rozhodl se splnit si svůj sen a skočit volným pádem z vesmíru, ale cesta je dlouhá a strach je mocný... Britský dokument mapuje hrdinský čin Felixe Baumgartnera. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jen málo lidí si uvědomí, přes lesk a klapání všech těch objektivů při samotném seskoku, kolik námahy a času musel tým věnovat všem aspektům tohoto odvážného činu, aby byl samotný seskok bezpečný a Felix Baumgartner si mohl splnit svůj sen, který se stal pro firmu Red Bull vítanou reklamou. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument i díky retrospektivě a přítomnosti rekordmana z roku 1960.Celovečerní délka není na škodu, což je u dokumentů vzácné...1 sekunda letu stála 2milony 250 tisíc Kč. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Líbilo, bavilo. Jen mě trochu chyběly některé technické informace které by mě zajímaly. Např. co Felix cítil při překonání rychlosti zvuku? Než skočil tak hrozně rozebírali co se stane, že to nikdo zatím neměl možnost vyzkoušet. Po seskoku k tomu nebylo řečeno nic. Ale jinak bez chyb. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Párkrát bych Felixi praštila, ale nakonec to zvládl a je to frajer až na půdu. Bylo to neuvěřitelné sledovat po určitém časovém odstupu, kolik peněz, ale hlavně úsilí na to bylo třeba. Přiznám se, že mi slza ukápla. :) ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, jaké sny ruzní lidé mají. Je neuvěřitelné, jaké technologie a jaké usilí dokážou lidé vytvořit a vynaložit, aby vše dopadlo jak má. A je neskutečně nádherné, když se takový sen stane skutečností. Sám si pamatuju, že jsem koukal na přímý přenos prostřednictvím YouTube. ()

DonTommy 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jak Red Bull vyhodil 18 milionů liber za nejstylovější reklamu na limonádu všech dob ;-) ale teď vážně: moje hodnocení je subjektivní, protože se u mě vyvinula lehká fascinace celým projektem a velký obdiv k Felixi Baumgartnerovi jakožto k živoucímu důkazu, že sny má cenu následovat. Ale i pro diváka s menším zájmem bude tento dokument velmi zajímavý. Obsah informací je vyvážený. Pokrývá pochopitelně složitou technickou část projektu, ale nezabíhá přitom do zbytečných detailů, a především se soustředí na lidský rozměr celého věci. Ale současně není jednostrannou samochválou, takže nám není servírována představa, že vše šlo bez problémů a v dokonalé atmosféře. Dozvíme se o napětí, které technické komplikace vyvolávaly, o těžkých rozhodnutích, o obavách Baumgartnerovy rodiny, a především to, jak v určitých chvílích sám Felix nátlak projektu nedokázal unést. Kamera neuhýbá před nepříjemnostmi, frustrací, komplikacemi s lidmi i s technikou, no a nakonec ani před faktem, že to v jádru byla komerční propagace limošky s taurinem. Ve výsledku je to ale skutečně působivý příběh o lidské vůli. Pamatuji si, jak mě mrazilo v zádech když jsem skok sledoval živě online. Space Dive mi ten pocit připoměl. A teď, když jsem zjistil, jak složitá cesta k fenomenálnímu skoku vedla, je můj obdiv ke všem zúčastněným ještě vyšší. ()

Ludo444 

všechny recenze uživatele

Moc nechýbalo a skákal by niekto iný, alebo by sa neskákalo vôbec. Trochu namyslený rakušák nakoniec ukázal gule, ale pri porovnaní s Kittingerom je to trasoritka. Škoda že na konci chýbala nejaká analýza letu, ale chápem potrebu ukončiť film čo najsentimentálnejšie. ()

Reklama

Reklama