Reklama

Reklama

Afrika

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Afrika (více)
TV spot

Epizody(6)

Obsahy(1)

BBC nám ve svém mimořádně úspěšném seriálu předvádí Afriku tak, jak jsme ji ještě nikdy neviděli. Vydáme se na nádhernou cestu, poznáme pět překrásných afrických regionů a v nich nové příběhy, zvířecí druhy a místa, která pro nás dosud byla naprosto neznámá. Zúčastníme se unikátní expedice, která nás zavede do nejextrémnějších částí tohoto obrovského kontinentu, uvidíme úchvatnou divočinu a její neuvěřitelnou faunu a flóru. Procestujeme Afriku od krásného a poklidného pohoří Altas až po Mys Dobré naděje, od konžských džunglí až po rozbouřený Atlantický oceán. Uvidíme záběry horských hřebenů a zasněžených pustin, jaké nikdo nikdy dříve nenatočil. Celý ten nádherný svět nám seriál předvede zcela novým způsobem, budeme mít pocit, že se s živočišnou a rostlinnou říší Afriky setkáváme tváří v tvář. Neznámá místa a chování jejich zvířecích obyvatel budeme moci sledovat z dosud naprosto nevídaného úhlu pohledu. (TV Spektrum)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (83)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Afrika udělala své. Jsou zde záležitosti, které člověka fascinují a takové, které nejsou nijak extra dokonalé, ale jde stále o zajímavé záležitosti ze světa nejchudšího, ale vlastně zároveň nejbohatšího kontinentu planety. Naučná hodnota zde je. Bohužel se nějakým způsobem ztratilo ono kouzlo samotné Zázračné planety. Vše je otázka času. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Dokumenty z rodiny BBC jsou svou kvalitou a dechberoucími záběry úplně někde jinde než většina dokumentů. Často nepochopitelné, co všechno lze v přírodě zastihnout. Afrika spolu s komentářem "Dejvem" je jedinečná cesta na tento lidem nepříliš známý a tolik rozdílný kontinent. Žádná Shakira ;) This is Africa!! ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Geniálně natočený seriál má dvě zásadní vady. Jednak Attenboroughovi asi teče v BBC do bot a na jeho místo se derou mladší... Dělá ze sebe tedy akčního dědka, co létá vrtulníkem, plíží se za nosorožci a za veškeré přírodní jevy si klade osobní zásluhy. Druhé je povinné, jako v dokumentech totoho typu, poukazování na globální oteplování či ochlazování najednou, a kde nějaké chybí, překroucejí se fakta ad absurdum. Zřejmě proto, že žádné sdělení nemůže být bez negativistického tónu, pak to lidé přeci jen přijmou s menší intervencí mozku, rádi si totiž zahudrají. Pominu faktické vážné chyby ve tvrzeních... Ale co zaznělo v začátku posledního dílu, takovou nehoráznost jsem tedy ještě od enviromentalistů neslyšel: "za posledních 50 let zažila africká divočina víc změn než za poslední 2 miliony let". To je tak odporné svinstvo, že nemám slov... ignorovat veškeré doby ledové a změny afriky z pouště na savany, prales a zpět, to chce silný žaludek. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Obrazově krásný dokumentární seriál. Přes dešťový prales, savanu, poušť, zasněžené hory i moře, v suchu, v dešti v bouři se sirem Davidem Attenboroughem. Filmaři ztrávili hodně času na různých místech a měli štěstí na zajímavé příběhy. Jediné, co mi vadilo, bylo, že Afrika je zobrazována idylicky. Jakoby všechno záviselo jenom na matce přírodě. Nikde žádní lidé, domorodci. ()

Vrata88 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, epické, majestátní, dechberoucí....to všechno a ještě mnohem víc. Sir Attenborough si na stará kolena udělal výlet do Afriky a při té příležitosti připravil a namluvil další perfektní dokumentární cyklus. Už od první chvíle, hned od úvodní majestátní předmluvy pana Davida podbarvené hřmějícími bubny vám nejspíš dojde, že se do Afriky nevydal nadarmo. Vznikl další seriál, kvůli kterému jásá nejen laická veřejnost ale i věděcká komunita. Najde se tu několik událostí, které ještě nikdy před tím nebyly natočeny nebo vůbec spatřeny a tak je jasné, že zoologové celého světa vítají takovéto projekty, protože ty tuny disků, které jsou plné natočeného materiálu se určitě nezaloží někam do archivů ale dají se k dispozici vědeckým komunitám. Úžasné záběry, skvělí komentář, bezchybný střih, úžasný hudební doprovod = povinnost (nejen) pro všechny fandy přírody. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě můžeme během sekvence s mravenci slyšet soundtrack, který je stylem dost podobný stylu britské kapely The Prodigy, která má mravence ve svém logu. (vyfuk)

Reklama

Reklama