Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Terence Hill mi svým výrazem tváře a upřeným pohledem hodně připomínal nemilosrdného a nesmlouvavého zabijáka, kterého hrál Henry Fonda v legendárním filmu Tenkrát na západě. Tenhle film je něco úplně jiného, než na co jsem si od dvojice Terence Hill a Bud Spencer zvykla. Je vážnější a není bláznivý jako jejich další filmy. Ale krásně předznamenal jakým směrem se budou kroky této dvojice ubírat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle western, měl přeci jen dál k tomu co duo BUD + TERENCE předváděli později v podobných rolích . Na jedno shlednutí to bylo docela dobré, bojím se však, že při dalším bych musel ubrat hvězdičku . BT humor ještě nebyl na tak dobré míře a podobné téma se dá vidět mnohem lépe zpracované . Přesto společně s bohem, odpouštím. ()

Reklama

*Colorado 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době jsem opět šáhl do filmografie dvojice Spencer-Hill a vybral si film Bůh odpouští, já ne!! Po shlédnutí musim konstatovat, že mi tu příliš nesedí nálepka mimojiné komedie, protože po celou dobu je vše zvážňováno a humornější pasáže (moc jich nebylo) pak hodně ztratí. Vlastně ta snaha vypadat vážně, drsně a přitom asi westernovsky cool je hodně patrná na Terencovi (hlavní postava, Budík hraje lehce druhé housle), u kterého mi to ale vůbec nesedělo. A co jsem si uvědomil, tak je to už několikátý jejich film, který trpí přepálenou délkou. Zrovna tenhle kousek mě v některých místech až neuvěřitelně nudil. Kladný kredit ode mě dostávají Bud a Terence za vzájemné pošťuchování (kterému bohužel nebylo věnováno více prostoru) a také zápletka filmu, která není špatná. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na zpestření a oddech od všech hororů jsem si chtěl pustit nějakou tu fackovačkovou komedii od dua Spencer-Hill. I sáhl jsem po jejich prvním kousku a překvapivě jsem zjistil že se jedná o úplně jiný styl. Bez bitek, bez srandiček - v podstatě klasický italský western, tedy nic co bych extra miloval. Špinavý, drsný film kde lidský život nemá cenu a Hill hraje hajzla co chce dostat prachy a pomstít se ještě horším hajzlům. Spencer je tu víceméně sidekick a místo pěstí tu létají kulky. Dlužno říct, že přes solidní dávku nudy se jedná o povedený kousek, ale žádná klasika a nic co bych musel vidět znovu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Perfektní western, který je na duo Bud a Terence dosti syrovým a nesmlouvavým dílem. Komedií bych tohleto nenazýval, protože k jejich pozdější tvorbě má tohle prostě dost daleko. Ani jedna bitka, skopičiny Terence se nekonají a rány seshora od Buda taky nečekejte. Zato čekejte zajímavý příběh o uloupeném zlatě a o banditovi, kterému by bylo lépe přece jen v hrobě. PS: Jedna hláška se zde přece jen najde a to když Lupič Bill vstoupí do hospody, ve které sedí mimo jiné u stolu Doc (Terence Hill). Bill řekne "Je tady moc lidí". a zastřelí několik hostů. O zlomek sekundy totéž řekne Doc a vystřílí ten zbytek....... Tak asi tolik k humoru. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Cat Stevens (Terence Hill) ve filmu říká, že neumí plavat. Hill však ve skutečnosti plave od dětství a vlastní několik medailí z mistrovství Itálie. (Pepinec)
  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)
  • V době, kdy se film natáčel, se Terence Hill oženil s Lori Zwicklbauer, která byla členkou natáčecího štábu. (chleba24)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama