Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

RobLord 

všechny recenze uživatele

Béčkové zpracování Lovecraftovy povídky Stín nad Innsmouthem se pánům z Fantastic Factory vskutku povedlo (ne už tak většina jejich dalších počinů). Dagon se (jako jeden z mála filmů podle předlohy podivína z Providence) drží mezi mantinely Lovecraftova světa a tvůrce Mýtu Cthulhu nikterak neuráží, ba naopak - je z toho cítit pocta spisovateli. Jako zapálený HPL fanoušek jsem z filmu přirozeně nadšen: kéž by se povedlo takto zpracovat víc Mistrových povídek! Ezequielovo vyprávění o zkáze Imbocy = úžasná pasáž. 100% soundtrack. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Lepší dobré céčko než špatné béčko. Dagonovi by se toho dalo vytknout spousta, ale já se u něj prostě skvěle bavil. Znepokojivá atmosféra prokleté rybářské vesničky a ti zmutovaní lidé mě prostě zaujali. Triky to má sice příšerné, ale masky naopak vypadaly velice poctivě. Dokonce tak poctivě a reálně, až mi to občas bylo nepříjemný, protože jakékoli lidské tělesné anomálie strašně špatně snáším. Gordonova láska k žánru je z toho cítit na kilometry. Horror movie of the year ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že Howarda Philipse Lovecrafta považuji za nejatmosféričtějšího spisovatele horrorů ( Barkera zase v umění imaginace ). U nikoho jiného se mi nestalo, že při příchodu mátinky do pokoje, kde jsem si četl "V horách šílenství" jsem zařval jako tur. To samé o 10 minut později, když vešla do koupelny, kde jsem si čistil chrup. Měla mě za debila, co řvu, když čtu "nějaký nesmysly". O 15 let později kouknu na Dagona a ... Fragmenty Lovecrafta tam jsou, ALE je jich tak málo, že dokoukám, jen kvůli své ženě, kterou jsem po půl roce přemluvil ke společnému sledování. A ani jednou se nelekla. Atmosféra s hodně malým a. Herci průměrní. Velmi dobří byli pouze obyvatelé Imbrocy. A závěrečná rada - k Lovecraftovi notebook rozhodně nepatří. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Všechno šlape víceméně slušně. Atmoška je parádní, masky hezky oldschoolové, CGI na poměry béčkových televizáren skoro až nad standardem.... Jediné co absolutně nefunguje je hlavní postava. Týpek mě svým neumětelstvím už po deseti minutách začal srát a jeho křečovitý, bezradný a po všech stránkách špatný projev mě nepřestal iritovat až do samého konce.. Každá kaluž vody na scéně hrála lépe a měla lépe napsanou roli než tenhle zoufalec. Nutno dodat, že mu nepomáhá ani režie, která taky absolutně neví jak a kam jej vést.. Přitom takový lovecraftovský klasik J.Comb by tam seděl parádně... Zbytek filmu mě ale příjemně překvapil..EDIT: Tak po zkouknutí Gordonovy epizody z Masters Of Horror jsem zmatený ještě více.. Ezra Godden hrál úplně vpohodě přestože šlo zase o Gordonovu režii a Lovecraftovu předlohu... ()

pfa 

všechny recenze uživatele

"Šokující a drsný horor..."?! Ée?! Tak to asi spim! Jako horor tento film rozhodně nemůže obstát, jako komedie snad možná, rozhodně blbá. Tento fantasy nehoror byl pro mě docela zklamáním, už jen proto, že začátek je docela povedený. [2/1O] Zkuste raději třeba: Man Thing(5/10). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama